«ΓΚΟΛ, ΓΚΟΛ....» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«ΓΚΟΛ, ΓΚΟΛ....»


Αφιέρωμα του περιοδικού «Κicker» στον Σάββα Καρυπίδη!

Οταν ένα περιοδικό παγκοσμίου φήμης, όπως το «Κicker», που είναι κατεξοχήν ποδοσφαιρικό και πουλάει περισσότερα από 230.000 αντίτυπα δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη), δηλαδή περισσότερα από 1.840.000 το μήνα, ασχολείται μαζί σου, τότε πραγματικά είσαι κάποιος. Από τις ελάχιστες φορές -αν όχι η μοναδική- που φέτος το περιοδικό ασχολήθηκε με το χάντμπολ, αυτό έγινε με αφορμή τον Σάββα Καρυπίδη. Στη χθεσινή έκδοση του το περιοδικό είχε εκτενές αφιέρωμα και συνέντευξη στον 29χρονο δεξιό εξτρέμ -με τίτλο «Καρυπίδης: Γκολ, γκολ»- λόγω των «οργίων» που κάνει στην γερμανική Μπουντεσλίγκα, έχοντας πετύχει μέχρι στιγμής σε 12 ματς 114 γκολ (9,5 μ.ο.)! Στο αφιέρωμα ο δημοσιογράφος Mπιορν Πάζεν παρομοιάζει τον Καρυπίδη με τον Φάνη Γκέκα που τη σεζόν 2006-2007 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην ποδοσφαιρική Μπουντεσλίγκα με την Μπόχουμ και αναφέρει για αυτόν: «Είναι ο σταρ της Μέλσουνγκεν. Χαρακτηριστικά του είναι η ταχύτητα και η εκτελεστική δυνότητα. Η εξέλιξη του είναι ραγδαία. Κανείς δεν περίμενε να είναι ένας Ελληνας ο πρώτος σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος. Ο Σάββας Καρυπίδης, όμως, είναι μια σπάνια περίπτωση παίκτη. Ενας αθλητής που συγκεντρώνει όλα τα προσόντα για να γίνει ένα από τους καλύτερους στον κόσμο». Στην συνέχεια κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του, το πρωτάθλημα που πήρε στην Ελβετία το 2005 με την Σαφχάουζεν, άλλα και την περσινή μάχη που έδωσε με τον Βιλσίνσκι για την θέση του πρώτου σκόρερ με τον αυστριακό να πετυχαίνει 237 και τον Κατερινιώτη «άσσο» 230.

«Ας κερδίζει η ομάδα και ας μη σκοράρω»
Ακόμα φιλοξενούνται δηλώσεις του προπονητή του Ρόμπερτ Χέντιν, ο οποίος σχολιάζει για τον Σάββα: «Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης με μεγάλη ποικιλία στις κινήσεις του». Τα κύρια σημεία των απαντήσεων του αρχηγού της Εθνικής στην συνέντευξη που ακολουθεί είναι:
«Το να πετυχαίνεις τόσα πολλά γκολ είναι σίγουρα κάτι ξεχωριστό, αλλά δεν είναι και το σημαντικότερο. Η προσπάθεια της ομάδας είναι αυτή που πρέπει να βγαίνει προς τα έξω. Ας κερδίζει η ομάδα και ας μη σκοράρω καθόλου. Μια προσωπική επιτυχία σε κάνει πάντα να αισθάνεσαι όμορφο. Είναι ένας προσωπικός στόχος για εμένα η κορυφή των σκόρερ. Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο σημαντικό είναι η καθιέρωση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραμείνω στην ομάδα για αρκετά ακόμα χρόνια. Ωστόσο, αν έρθει κάποια πρόταση από μεγάλο σύλλογο θα τη σκεφτώ πολύ σοβαρά». Αυτός μπορεί να μην είναι η Μπαρτσελόνα, όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος, άλλα σίγουρα όλες οι ομάδες- μεγαθήρια τον έχουν βάλει στο στόχαστρο.

No comments