- greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΣΤΟΧΟΣ Η ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Με στόχο τη νίκη η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών θα αντιμετωπίσει την Σλοβακία, στο τέταρτο κατά σειρά αγώνα της, για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2010, στο Πανεπιστημιακό Κλειστό Γυμναστήριο Κομοτηνής, αύριο Κυριακή και ώρα 15.30.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ-1.

Η εθνική ομάδα γυμνάστηκε χθες στις 3.00 μμ στο κλειστό της Ξάνθης «Φίλιππος Αμοιρίδης» και σήμερα την ίδια ώρα θα γυμναστεί στο Πανεπιστημιακό κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής

Από την αποστολή έχει αποκλειστεί ο Γρηγόρης Σανίκης, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία στον αχίλλειο τένοντα του αριστερού ποδιού του, μετά την εξέταση του από τον γιατρό των εθνικών ομάδων Κώστα Μαναβή, ο οποίος διαπίστωσε τενοντίτιδα.

«Η νίκη είναι μονόδρομος. Μετά την πίκρα από την ήττα στη Σλοβακία, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από την κατάκτηση της νίκης» δήλωσε ο διεθνής παίκτης Αλέξης Αλβανός και συμπλήρωσε: «Πρέπει να παίξουμε καλά, ξεπερνώντας το στραβοπάτημα μας στο εκτός έδρας παιχνίδι στη Σλοβακία και με τον τρόπο αυτό να διατηρήσουμε, ζωντανές τις ελπίδες της πρόκρισης».

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Μπαλωμένος, ανέφερε: «πρέπει να κερδίσουμε, είναι απαραίτητη για εμάς η νίκη και έχουμε τις δυνατότητες να την κατακτήσουμε!» ενώ ο τερματοφύλακας της εθνικής μας Γιώργος Κότσιφας τόνισε: «μας πίκρανε το άδικο αποτέλεσμα στο ματς με την Σλοβακία, όταν μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα, κρινόταν το να πάρουμε τη νίκη ή την ισοπαλία. Εμείς στο δεύτερο ματς με την Σλοβακία, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις μας, θα αποδείξουμε ότι η ήττα στο Χλομοβέτς, ήταν πλασματική».

Ο διεθνής εξτρέμ Γιώργος Ζαραβίνας υπογράμμισε από την πλευρά του: «πιστεύω ότι θα πιάσουμε την ίδια καλή απόδοση, που είχαμε και στο Χλόμοβετς κι αυτή τη φορά θα είμαστε πιο τυχεροί. Στο κοινό της Κομοτηνής, θα δείξουμε το διαφορετικό πρόσωπο της εθνικής ομάδας και θα τους αποζημιώσουμε για την συμπαράσταση τους».

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Χαρίλαος Δέλλιος τόνισε: «Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πάρουμε τη νίκη. Το αντίπαλο συγκρότημα είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα και θέλουμε να ευχαριστήσουμε με την εμφάνισή μας τον κόσμο που μας στάθηκε και στο ματς με την Ουγγαρία . Όλοι οι παίκτες είμαστε χαρούμενοι για την απόδοση της ομάδας μας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Χλόμοβετς και πιστεύω ότι το «δεύτερο ημίχρονο» της μάχης με Σλοβακία θα είναι δικό μας».

-- Οι διαιτητές που θα διευθύνουν τον δεύτερο αγώνα Ελλάδας-Σλοβακίας για τα προκριματικά του Euro2010 στις 30/11/08 ώρα 15.30 στην Κομοτηνή στο κλειστό Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο είναι οι Ισπανοί Μάρτιν Φράνκο και Μονρόϋ Ροντρίγκεζ Χοσέ. Παρατηρητής του αγώνα ορίστηκε ο Ολλανδός Τον Μέϊγερς.

--Πάνω από 50 άτομα χθες ασχολήθηκαν με το να παραδοθεί το κλειστό πανεπιστημιακό γυμναστήριο έτοιμο για τον αυριανό αγώνα και να αποσυρθούν όλες οι εγκαταστάσεις από το παγκόσμιο πανεπιστημιακό της Άρσης Βαρών. Επικεφαλής των φοιτητών του υποτομέα χάντμπολ του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ ήταν ο Χρήστος Χριστοφορίδης.


--Την Τετάρτη, σε αγώνα για τον 4ο όμιλο, η Ουγγαρία νίκησε εκτός έδρας με 34-21 την Φινλανδία.

--Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο είναι:

1) Ουγγαρία (91-70) 6 βαθμοί

2) Κροατία (67-50) 2

3) Σλοβακία (28-27) 2

4) Ελλάδα (78-80) 2

5) Φινλανδία (103-37) 0

No comments