Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για την ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για την ΑΕΚ


Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε την πρώτη της Ευρωπαϊκή εμπειρία η ΑΕΚ, η οποία κατάφερε και πήρε την πρώτη της νίκη στην Ευρώπη. Η «Ενωση» με κορυφαίο τον Χριστόφορο Μπακαούκα επικράτησε με 30-29 της Ρουμάνικης Ντιναμό Βουκουρεστίου στο κλειστό του Ιωνικού και έτσι γλύκανε τον αποκλεισμό της από την συνέχεια του Κυπέλλου της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Η ΑΕΚ που δεν είχε στην διάθεση της τους τραυματίες Αϊβαλιώτη, Κράνερ έδειξε αποφασιστικότητα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που προέρχεται από μία μεγάλη σχολή.

«Το θέλαμε περισσότερο»
Ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης δήλωσε: «Καταρχήν το σημαντικό είναι πως στο χάντμπολ είναι η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στην Ευρώπη. Ξεκινήσαμε με καλή άμυνα και επίθεση. Κάποια στιγμή χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας, άλλα δεν μας στοίχισε. Μείναμε κοντά στο σκορ και τελικά πήραμε την νίκη γιατί την θέλαμε περισσότερο».

ΑΕΚ- Ντιναμό Βουκουρεστίου 30-29
Τα δεκάλεπτα: 4-3, 6-8, 12-12 (ημx.), 15-16, 23-22, 30-29
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Λούκιτς 5, Κράνερ, Μπακαούκας 12, Κρεμόνας Γ., Βελιτσάνος 1, Κωνσταντίνου 2, Γρηγοράκης 1, Κουλούρης, Παπαδόπουλος 3, Μιλόσεβιτς 1, Γερουλάνος Τσαούσης 5, Κρεμόνας Ν.
Ντιναμό (Λ. Ενε): Τουνκαρέα 4, Μπάσιν 3, Ρούσια 3, Ουστίνοφ 3, Μανέα 3, Μπίνακε, Ντραγκονίρ, Μιρονέσκου 4, Μπάρζα, Ρόσκα, Φίλιπ 2, Βάικα 8. Διαιτητές: Ολα-Μπόνιτσεκ. Δίλεπτα: 8-10. Κόκκινη: 24' Ρόσκα (επικίνδυνο παιχνίδι). Πέναλτι: 8/8- 3/4.

No comments