Παράταση στην αγωνία για πρόκριση της Εθνικής Γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παράταση στην αγωνία για πρόκριση της Εθνικής Γυναικών



Ηττα για την Εθνική Γυναικών στην Λευκόβρυση Κοζάνης από την Κροατία, με 24-13, σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του EURO 2024.

Στο πρώτο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε 10-8 στο 27’ και 10-9 στο 30’, ωστόσο, στην επανάληψη πέτυχε μόλις 3 γκολ, δέχθηκε 15 και έχασε με διαφορά 11 τερμάτων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα και στους άλλους ομίλους και φυσικά το ματς με τη Ρουμανία την Κυριακή (19:00) στην πόλη Μπουζάου για να μάθει αν θα πάρει το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια των 3ων καλύτερων ομάδων, στη διαφορά τερμάτων.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 4-4, 5-7, 6-7, 8-7, 10-9 (ημίχρονο), 11-12, 11-15, 12-16, 13-19, 13-23, 13-24

ΕΛΛΑΔΑ (Δανήλος): Μ. Κεπεσίδου 1, Χατζηπαρασίδου 3, Ζενέλι, Αμβροσιάδου, Ζυγούρα 4, Κουκμίση, Σαμολαδά, Τσικνάκη, Ν. Κεπεσίδου, Ανδρίτσου 1, Σεβδίλη, Κερλίδη 3, Στουγιαννίδου, Αργυροπούλου, Κωστοπούλου, Καραμάνου 1.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ομπρβαν): Μπέσεν, Π. Πόσαβετς 2, Σένβαλντ, Σ. Πόσαβετς 3, Μιτσίγεβιτς 2, Μιλοσάβλιεβιτς 1, Καλάους, Γέζιτς 5, Πάβλοβιτς, Μπούριτς 2, Μπρκιτς, Σιμάρα 3, Μάμιτς 3, Μπίρτιτς 2, Πρκάτσιν 1, Πίγεβιτς.

Διαιτητές: Σίρμπου- Σέρντιους (Κροατία), Παρατηρητής: Μεταλάρι (Βόρεια Μακεδονία), Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 2/3-4/3.

Δηλώσεις

Μενέλαος Δανήλος (Ομοσπονδιακός τεχνικός):

«Παίξαμε ένα από τα καλύτερα ημίχρονα που έχει αγωνιστεί η Εθνική Γυναικών. Στο β’ ημίχρονο η Κροατία βελτίωσε πολύ την άμυνα της, κατάλαβε ότι εμείς μπορούσαμε να σκοράρουμε μόνο με διεισδύσεις και για αυτό δεν έκαναν καμία έξοδο. Το ότι δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε μας άγχωσε και μας βάρυνε. Αλλάξαμε πάρα πολλά σχήματα με στόχο να βρούμε λύσεις στην επίθεση, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν πολύ δύσκολο, η Κροατία είναι μια μεγάλη ομάδα. Θα πάμε στη Ρουμανία για το τελευταίο ματς του ομίλου, θα τα δώσουμε όλα και θα δούμε τι θα γίνει στη διαφορά τερμάτων».

Αγνή Ζυγούρα (διεθνής περιφερειακή):

«Το α’ ημίχρονο, ήταν το καλύτερο που έχει παίξει η Εθνική Γυναικών. Πήγαμε στα αποδυτήρια μπροστά με 10-9. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε στο β’ ημίχρονο. Δεχθήκαμε πολλά γκολ στους αιφνιδιασμούς από λάθη στην επίθεση. Η Κροατία είναι μεγάλη ομάδα, όπως και η Ρουμανία την οποία θα αντιμετωπίσουμε την Κυριακή. Θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο και θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο, αλλά θα δώσουμε ότι μπορούμε. Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά».

Βαθμολογία 1ου ομίλου (σε 5 ματς)

1. Ρουμανία 8

2. Κροατία 6

3. Ελλάδα 4

4. Βοσνία 0

*Βοσνία- Ρουμανία παίζουν την Πέμπτη


 

No comments