Δυνατότητα για ευρωπαϊκή συμμετοχή από 5 ομάδων για Α1 Ανδρών και Γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δυνατότητα για ευρωπαϊκή συμμετοχή από 5 ομάδων για Α1 Ανδρών και Γυναικών

 


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ  ενημέρωσε επίσημα την ΟΧΕ σχετικά με τις θέσεις που δικαιούται η Ελλάδα την επόμενη σεζόν 2024-2025 στα Κύπελλα Ευρώπης, βάσει και του ανανεωμένου ranking.

Η Ελλάδα , κατά πάσα πιθανότητα, στη νέα αγωνιστική περίοδο, του χρόνου θα εκπροσωπηθεί με 10 ομάδες (8+2), από 4 σε άνδρες και γυναίκες, ενώ έχει το δικαίωμα να δηλώσει μία επιπλέον ομάδα για κάθε κατηγορία.

Κάθε χρόνο η ΕHF επιλέγει κάποιες ομοσπονδίες που μπορούν να δηλώσουν μία επιπλέον ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης. Η ΕΗF αποφασίζει αν θα δεχτεί την «additional team», όπως αναφέρεται επίσημα, βάσει και των συνολικών δηλώσεων συμμετοχής.

Στα προηγούμενα χρόνια, δεν υπάρχει προηγούμενο απόρριψης σχετικής ελληνικής πρότασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είχε ξανά 5 ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης στους Άνδρες τη σεζόν 2021-2022, ενώ 10 συνολικά ομάδες είχαν αγωνιστεί ξανά τη σεζόν 2012-2013. 

Όσον αφορά την κατανομή των ομάδων μας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, υπάρχουν διαφοροποιήσεις, αφού στους άνδρες η Ελλάδα δεν έχει φέτος θέση στο European League, ωστόσο έχει τοποθετηθεί ως επικεφαλής στο European Cup όπου και θα έχει 5 εκπροσώπους.

Στις γυναίκες ο πρωταθλητής Ελλάδος διατηρεί θέση στο European League, ενώ στο European Cup θα παίξουν 4 ομάδες.

Ο πρωταθλητής στους άνδρες έχει το δικαίωμα  να ζητήσει από την EHF να αγωνιστεί στο European League, ξεκινώντας  από τα προκριματικά.


No comments