Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων από την ΧΑΝΘ ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων από την ΧΑΝΘ !

 


Στο μακρινό 1990, στην αυγή μιας νέας δεκαετίας και  μόλις δέκα χρόνια από την ίδρυση της ομάδας χάντμπολ της Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς ξεκίνησε τη διαδρομή του το Τουρνουά  Χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς.

Τότε, στην εποχή του, το εγχείρημα της Χ.Α.Ν.Θ. και του Δήμου Καλαμαριάς υπήρξε καινοτόμο. Η σύλληψη της ιδέας προέκυψε από την ανάγκη του τμήματος να αναπτύξει τις υποδομές του και ως μέθοδος που επιλέχθηκε η διάδοση του χάντμπολ στα Δημοτικά Σχολεία.

Ο πρωτοποριακός όμως τρόπος υλοποίησης της, καθιέρωσε το Τουρνουά και χρόνο με τον χρόνο έγινε σημείο αναφοράς της μαθητικής ζωής στην Καλαμαριά. Οκτώ είναι στο σύνολο τους τα Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων, από τον Μάιο του 1990 έως τον Μάιο του 1997, όσα δηλαδή διοργανώθηκαν από τους ανθρώπους της Χ.Α.Ν.Κ.

Χωρίς αμφιβολία το καθένα από αυτά άφησε το στίγμα του στις γενιές των μαθητών και των μαθητριών που πέρασαν από το ιστορικό ανοικτό γήπεδο της Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς για να παίξουν χάντμπολ. Ως φυσικό επακόλουθο, αρκετοί από αυτούς εντάχθηκαν στις ακαδημίες της Χ.Α.Ν.Κ. κατακτώντας στη συνέχεια σημαντικές ομαδικές επιτυχίες στη διάρκεια της αξιοζήλευτης διαδρομής τους στο άθλημα.

Σήμερα, είναι η ίδια διαδρομή που αναζήτησε και βρήκε τη συνέχεια της. Το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ – 33 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ» είναι η νέα αφετηρία της. Η Χ.Α.Ν.Θ. υποδέχτηκε ξανά τους μαθητές και τις μαθήτριες στο  Παράρτημα της Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς.

Όπως τότε, για να παίξουν χάντμπολ, για να δοκιμαστούν… Για  να ξαναπάνε με τη νέα χρονιά για ΧΑΝΘΜΠΟΛ !!! Το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ – 33 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ» ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αυτό είναι ένα καλό νέο για την ανάπτυξη του χάντμπολ και για την αθλητική ζωή της μαθητικής κοινότητας στην Καλαμαριά.

Και αυτή είναι η αρχή σε μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί από το Τμήμα Χειροσφαίρισης και τη Διεύθυνση Αθλητισμού της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση τέθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς και της Ε.ΑΠ/ΟΧΕ. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Ιωάννης Πενόπουλος στάθηκε ένθερμος υποστηρικτής του εγχειρήματος και επίσης τίμησε με την παρουσία του το Φεστιβάλ.

Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον κ. Γιάννη Καραμπίνα, Πρόεδρο της Ε.ΑΠ/ΟΧΕ για τη συμβολή του στην οργανωτική επιτυχία και στον κ. Ασλανίδη Χαράλαμπο πρόεδρο της εθελοντικής οργάνωσης «ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ», η οποία παρείχε υγειονομική κάλυψη στη διάρκεια του προγράμματος των αγώνων και των δραστηριοτήτων.

Τέλος το online φαρμακείο vita4you και η έμπρακτη υποστήριξη του κ. Λαζούδη Χριστόφορου προσέφεραν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά t-shirts για να αρχίσουν τη συλλογή τους.


No comments