''Ελπίζουμε τα αποτελέσματα να δικαιώσουν την προσπάθεια των παιδιών ! '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

''Ελπίζουμε τα αποτελέσματα να δικαιώσουν την προσπάθεια των παιδιών ! ''

 


Tην επίσημη συνέντευξη Τύπου/ Media Day του 24ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων (Κ21) 2023, διοργάνωσαν στο κλειστό γυμναστήριο Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη "Μελίνα Μερκούρη" η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και η Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΟΧΕ, της Οργανωτικής Επιτροπής, της Δημοτικής Αρχής, των χορηγών-υποστηρικτών, ο ομοσπονδιακός προπονητής και όλοι οι διεθνείς αθλητές.

Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος ΟΧΕ):

''  Μετά από πολλές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις δέχτηκε η γερμανική Ομοσπονδία, η οποία είχε ήδη πάρει τη διοργάνωση του παγκόσμιου Νέων 2023 να συνδιοργανώνουμε το παγκόσμιο αυτό πρωτάθλημα. Το αποδέχτηκε και η παγκόσμια Ομοσπονδία μετά από συνομιλίες και διαπραγματεύσεις και το καλοκαίρι του 2021 πήραμε την πρώτη έγκριση έτσι ώστε να μπούμε στη διαδικασία υλοποίησης και υπογραφή συμβολαίου.

Δυο κουβέντες να πω για την συγκεκριμένη διοργάνωση. Το ένα σκέλος αφορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, οι οποίες ήταν τόσο οργανωτικές όσο και οικονομικές, ελπίζουμε μετά εκλογές να έχουμε την βοήθεια της πολιτείας για να κλείσουμε τις εκκρεμότητες και το δεύτερο σκέλος είναι το κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης από το οποίο βρήκαμε ειλικρινή συμπαραστάτη ένα σοβαρό Δήμαρχο, τον κ. Ιωακειμίδη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έσκυψε στα προβλήματα μας ειδικά στα όρια του Δήμου και μας βοήθησε με σημαντικές παρεμβάσεις του στα κομμάτια τα οργανωτικά.

Τέλος θέλω να ευχηθώ από την καρδιά μου καλή επιτυχία στα παιδιά της εθνικής, κάποια παιδιά είναι μαζί από το 2016-2017 από την ηλικία των παίδων.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για την προσπάθεια που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια. Ξέρω τις δυσκολίες ένας αθλητής να κάνει καριέρα στο χάντμπολ και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο. Επίσης θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους προπονητές στο Νίκο Γεωργιάδη, τον Γιάννη Πηλαλίδη, στο Γιώργο Μαστρογιάννη, στον Μπάμπη Προδρομίδη, στο γυμναστή μας τον Γιώργο Χρυφάση. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε ως εδώ δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά εύχομαι τα αποτελέσματα να δικαιώσουν, τόσο αυτούς όσο και τους αθλητές και επιτέλους να πάρει η χώρα μας αυτό που της λείπει ''.

Σε ερώτηση για τα οικονομικά δεδομένα της διοργάνωσης, ο Πρόεδρος της ΟΧΕ απάντησε:

«Αρχικά πρέπει να γνωρίζετε ότι το οικονομικό μάνατζμεντ της διοργάνωσης έχει συμφωνηθεί και ανήκει στους Γερμανούς. Αυτό έχουν την κεντρική οικονομική διαχείριση γιατί ήταν αυτοί που πρώτοι είχαν αναλάβει την διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Υπάρχουν κόστη τα οποία πρέπει να αναλάβει η διοργανώτρια αρχή εδώ στη χώρα μας και αφορούν την Ελλάδα και αυτό αφορά το σεμινάριο των διαιτητών που θα γίνει 3 μέρες στο Λουτράκι που είναι πάνω από 100 άτομα. Είναι όλοι οι διεθνείς παρατηρητές- διαιτητές που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά και στη Γερμανία και στην Ελλάδα. Το σεμινάριο που θα έχουμε για τα στατιστικά, για θέματα που αφορούν την διεξαγωγή των αγώνων ψηφιακά και όλα τα υπόλοιπα τα οποία ήδη ξεκινάν από αύριο πρωί εδώ στην Αθήνα. Αυτά είναι κόστη που αναλαμβάνουμε εμείς μαζί με όποια κόστη προκύψουν από τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν στα γήπεδα καθώς είναι πολλές. Τα γήπεδα αυτά χτίστηκαν για άλλο λόγο κι εμείς τα χρησιμοποιούμε για άλλον. Τις ημερήσιες πληρωμές των διαιτητών, παρατηρητών και των υπολοίπων. Είναι επαγγελματίες και το ποσό που πληρώνονται καθορίζεται από την παγκόσμια Ομοσπονδία αλλά το καταβάλουμε εμείς. Η προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας και τα φιλικά που προγραμματίστηκαν. Οι μεταφορές και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί καθώς και οι επαγγελματίες που πληρώνονται για τη διοργάνωση. Αυτό που η ελληνική Ομοσπονδία θα εισπράξει μέσω των Γερμανών, αφαιρουμένων αυτών που σας είπα πριν είναι η συμμετοχή των ομάδων για την διαμονή έως 22 άτομα. Επίσης αν υπάρχουν έσοδα από χορηγίες και κρατική επιχορήγηση. Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε κρατική επιχορήγηση δεν υπάρχει ούτε ευρώ, ενώ από τους χορηγούς μας είναι χορηγοί που συνεργαζόμαστε χρόνια και μας παρέχουν βοήθεια σε είδος».

Γιώργος Ιωακειμίδης (Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη):

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομοσπονδία που επέλεξε το Δήμο μας. Ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε, ό,τι και αν αυτό σήμαινε για μας. Και νομίζω ότι πραγματικά η σχέση ήταν πολύ κοντινή, αυτή που αναπτύχθηκε σε εμάς και την Ομοσπονδία του χάντμπολ και με πολλή χαρά περιμένουμε να ξαναγίνει. Έλεγα πριν στα παιδιά ότι πρέπει να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και με αυτή την έννοια τους εύχομαι ολόψυχα, όπως και όλη η πόλη, κάθε επιτυχία και θα βοηθήσουμε σε όποιο βαθμό μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια ώστε να έχει όσο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Κώστας Σταματιάδης (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής):

« Θα πρέπει εκτός από τον δήμαρχο να ευχαριστήσουμε όχι το κράτος η κάποιον άλλο δήμο αλλά και δυο σωματεία τα οποία επίσης μας έτειναν χέρι φιλίας και μας βοήθησαν πολύ για την στέγαση των δύο γεγονότων, όπως είναι στην περίπτωση του Μελίνα Μερκούρη ο Ολυμπιακός και βέβαια η ΑΕΚ στο μπάσκετ στα Άνω Λιόσια.

Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε στη διοργάνωση, γιατί είναι πολύ διαφορετικό να κάνεις μία διοργάνωση μόνος σου και εντελώς διαφορετικό να είσαι συνδιοργανωτής.

Και μάλιστα με μία χώρα τόσο προηγμένη αθλητικά στα πάντα όπως είναι η Γερμανία. Η Γερμανία δεν έχει τα ίδια προβλήματα όπως εμείς. Αυτοί τα έχουν όλα λυμένα.

Το τρίτο θέμα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε είναι το οικονομικό. Διότι όταν υπάρχει στη χώρα ζήτημα εκλογών δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν υπάρχει κάποιος να σε βοηθήσει, να σου υπογράψει μια επιχορήγηση η να σε βοηθήσει στη διοργάνωση.

Παρόλα αυτά επειδή είμαστε φανατικοί εραστές του αθλήματος και μπροστά στο μεράκι και την αγάπη δεν βάζουμε τίποτα άλλο, το παλεύουμε και πιστεύω ότι θα κάνουμε μια καλή διοργάνωση. Διότι και το επιτελείο που έχουμε, οι συνεργάτες μας είναι εξαιρετικοί και ο καθένας καλύτερος στο είδος του.

Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες χωρίς τραυματισμούς και λίγο παραπάνω καλή επιτυχία στην δική μας ομάδα που είναι και το ζητούμενο αυτής της διοργάνωσης και όλοι προσπαθούμε και μπήκαμε σε τέτοια διαδικασία ακριβώς για αυτά τα παιδιά και τους προπονητές τους, για να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον από εδώ και πέρα».

Παναγιώτης Τραϊκόγλου (Διευθυντής διοργάνωσης):

« Στο οργανωτικό κομμάτι, είμαστε πλέον σε αγώνες, ήδη οι αγώνες τρέχουν, οι ομάδες είναι στην Ελλάδα κάνουν προπονήσεις χρησιμοποιούν τα γυμναστήρια και τα προπονητήρια και τους αγωνιστικούς χώρους και είμαστε στα τελειώματα. Βεβαίως, υπήρξαν καθυστερήσεις, είτε γιατί υπάρχει έλλειψη πόρων, είτε έλλειψη κάποιων ανθρώπων, αλλά αυτοί που υπάρχουν τρέχουν φιλότιμα για να δώσουν λύσεις σε όλες τις ανάγκες. Έχουμε 16 ομάδες που συμμετέχουν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Βεβαίως, όλοι μας θέλουμε και ελπίζουμε και με την καρδιάς μας θα βοηθήσουμε να προκριθεί η Εθνική μας στα προημιτελικά και να πάει στη Γερμανία. Με το σύστημα που υπάρχει θα φύγουν τέσσερις ομάδες στις 27 Ιουνίου. Δηλαδή μέχρι στις 26 Ιουνίου έχουμε αγώνες και στις δύο καταστάσεις. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις ανάγκες των ομάδων είτε είναι μεταφορές γιατί η διαμονή, είτε είναι η σίτιση και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη υπάρχει και η τεχνολογία βέβαια. Σε τέτοιο πρωτάθλημα, το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα, με τα νέα παιδιά που είναι η επόμενη γενιά αυτή που θα πλαισιώσει τις μεγάλες ομάδες σε όλο τον κόσμο, καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι και πόσο τα φώτα είναι πάνω μας.

Στις 20 Ιουνίου, λοιπόν, ελπίζουμε να ξεκινήσουμε χωρίς προβλήματα και θα τελειώσουμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, την οποία μας δώσατε Δήμαρχε να τρέξουμε και στην πόλη σας, και να ολοκληρώσουμε ένα δεύτερο σκέλος. Γιατί ερχόμαστε ήδη από αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ πέρυσι και δεν έχουμε σταματήσει καθόλου. Θέλουμε λοιπόν να τελειώσουμε με επιτυχία και αυτή τη μεγάλη πρόκληση ».


 

No comments