Νορβηγία, Σαουδική Αραβία, Αργεντινή, Χιλή ολοκλήρωσαν με νίκες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νορβηγία, Σαουδική Αραβία, Αργεντινή, Χιλή ολοκλήρωσαν με νίκες

Νίκες για Νορβηγία, Σαουδική Αραβία, Αργεντινή και Χιλή στο Παγκόσμιο Νέων, σε αγώνες κατάταξης στο Ρέντη :

Θέσεις 17-20: Νορβηγία - Σλοβενία 28-24

Η Νορβηγία επικράτησε 28-24 της Σλοβενίας για τις θέσεις κατάταξης 17-20 και κατέλαβε την 18η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21. Οι Σκανδιναβοί, σε σχέση με το ματς στο όμιλο του President’s Cup όπου είχαν νικήσει εύκολα με 36-25, αυτή τη φορά επιβλήθηκαν πιο δύσκολα, με τον αγώνα να εξελίσσεται σε ντέρμπι μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημίχρονου.

Οι Σλοβένοι – που κατετάγησαν τελικά 20οι, πίσω από την Ιαπωνία - αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος βρήκαν τις λύσεις όχι μόνο να ισοφαρίσουν, αλλά και να περάσουν μπροστά ( ήταν πίσω με 6-10 στο 13’ και προηγήθηκαν 14-13 στο ημίχρονο).

Η Νορβηγία εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική άμυνά της αλλά και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας στο δεύτερο 30λεπτο με 15/25 σουτ και 60% (αντίθετα με το πρώτο όπου είχε μόλις 46% με 13/28 έναντι του 64% με 14/22 των Σλοβένων) και πήρε τα ηνία στο σκορ με 19-18 στο 42’, προβάδισμα που δεν έχασε έκτοτε, αλλά ολοένα μεγάλωνε τη διαφορά για να φτάσει τελικά στη νίκη.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο αριστερός ίντερ της Νορβηγίας Αλεξάντερ Χόινες που πέτυχε 5 τέρματα (4 από την περιφέρεια κι ένα με πέναλτι) ενώ μοίρασε και 4 ασίστ.

Οι δηλώσεις

Hoiness  Aleksander (παίκτης Νορβηγίας): Στην αρχή είχαμε δύο ήττες, ωστόσο συνεχίσαμε να προσπαθούμε. Προετοιμαστήκαμε για το γκρουπ μας και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, το οποίο τελικά απέδωσε.

Praprotnik Saša  (προπονητής Σλοβενίας):Η διοργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου με πολύ καλές ομάδες. Τιμήσαμε το χάντμπολ και θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία για τη διοργάνωση αυτή.

 

Θέσεις 21-24: Σαουδική Αραβία - Μαρόκο 25-20

Η Σαουδική Αραβία νίκησε το Μαρόκο με 25-20 και περιμένει αν είναι αυτή που θα πάρει την 21η θέση ανάμεσα στις 32 χώρες που συμμετέχουν. 

Το Μαρόκο προηγήθηκε στο 4΄ με 2-0 αλλά η Σαουδική Αραβία με 5-0 ισοφάρισε 2-2 και ξέφυγε στο 11΄ με 5-2. Το Μαρόκο πλησίασε στο 20΄ 9-8 αλλά οι Άραβες προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 15-10.

Στο β΄ μέρος η Σαουδική Αραβία είχα πάντα το προβάδισμα στο σκορ με δύο-τρία γκολ διαφορά και παρότι το Μαρόκο κατάφερε να την πλησιάσει στο 43΄ στο γκολ 18-17, ξέφυγε στο 45΄με 20-17, αύξησε την διαφορά στο 54΄ 24-19 και πήρε την νίκη με 25-20.

Μία νίκη που την πανηγύρισαν θερμά οι Σαουδάραβες δείχνοντας ότι μάλλον είναι ικανοποιημένοι από την πορεία τους στην διοργάνωση.

MVP  του αγώνα αναδείχθηκε ο Αχμέτ Αλαμπντουλάχ.

Οι δηλώσεις

Mohammed Berrajaa (προπονητής Μαρόκου): «Στο τελευταίο μας παιχνίδι, προσπαθήσαμε να βάλουμε τα δυνατά μας για να κλείσουμε με νίκη τη διοργάνωση, όμως δεν τα καταφέραμε. Παίξαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα η οποία εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη που κάναμε και κέρδισε. Η εμπειρία μας στην διοργάνωση είναι πολύ θετική. Ανταγωνιστήκαμε με πολύ καλές ομάδες και πήραμε καλά μαθήματα από αυτές. Εύχομαι τα καλύτερα, για τους επόμενους αγώνες μας».

Ahmed Alabdullah (αριστερός ίντερ Σαουδικής Αραβίας): «Πρώτα από όλα τα πήγαμε πολύ καλά στο σημερινό παιχνίδι. Είχαμε λιγότερα λάθη από τα προηγούμενα παιχνίδια και καταφέραμε να κλείσουμε με νίκη τη διοργάνωση.  Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί καλοί και ευγενικοί άνθρωποι, περάσαμε ωραία εδώ». 

Θέσεις 25-28: Αργεντινή - Κούβα 43-30

Στην αναμέτρηση για τις θέσεις  κατάταξης 25-28 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων, η Αργεντινή νίκησε την Κούβα με 43-30 κλείνοντας με θετικό πρόσημο την διοργάνωση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πάθος για τη νίκη και από τις δύο ομάδες, με τους Κουβανούς μάλιστα να αποκτούν προβάδισμα με ένα γρήγορο 2-0, ωστόσο η Αργεντινή απάντησε με ένα επιμέρους 3-0. Μέχρι το πρώτα 20 λεπτά οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, το οποίο είχε συνεχείς εναλλαγές. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Αργεντινή με δύο πέναλτι και δύο κλεψίματα έκανε ένα επιθετικό «ξέσπασμα» που την επέτρεψε να πάρει ένα προβάδισμα στο παιχνίδι και να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 22-15.

Στο δεύτερο μέρος, η «Αλμπισελέστε» εκμεταλλευόμενη την διαφορά που «έχτισε» στο πρώτο μέρος κατάφερε να παίξει πιο ελεύθερα. Μέχρι το 38ο λεπτό η Κούβα προσπάθησε να κάνει τη δική της αντεπίθεση, μείωσε την διαφορά στα τέσσερα τέρματα, όμως η Αργεντινή κατάφερε να διαχειριστεί την διαφορά και δεν επέτρεψε σε κανέναν σημείο του αγώνα στους Κουβανούς να γίνουν πιο απειλητικοί. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε νικήτρια την Αργεντινή με 43-30.

Δηλώσεις

Jung Rodolfo (Προπονητής Αργεντινής): «Το παιχνίδι ήταν περίπλοκο γιατί η Κούβα είχε πολλές ευκαιρίες, τα πρώτα 15 λεπτά το παιχνίδι ήταν ισόπαλο, αλλά αργότερα μπορέσαμε να ανοίξουμε την αναμέτρηση και να παίξουμε λίγο καλύτερα. Βελτιωθήκαμε και κάναμε τη διαφορά στο αποτέλεσμα και στο τέλος κερδίσαμε».

Maiko Antono Vazques Aballi (δεξιός εξτρέμ Κούβας): «Ήταν ένα δύσκολο, σκληρό παιχνίδι, ειδικά στα τελευταία λεπτά, δεν μπορέσαμε να το πάρουμε και ήταν πολύ άσχημο για εμάς. Το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μια εμπειρία σφαλμάτων για εμάς και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».

Θέσεις 29-32: Χιλή - Γροιλανδία 27-18

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία την τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης επί ελληνικού εδάφους , η Χιλή πήρε την πρώτη της νίκη, καθώς επικράτησε με 27-18 της Γροιλανδίας, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε για τις θέσεις 29-32 της τελικής κατάταξης.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με την Γροιλανδία μάλιστα να περνά μπροστά στο σκορ με 2 τέρματα 5-3, στα πρώτα οκτώ λεπτά. Μέχρι το πρώτο τέταρτο του αγώνα οι Γροιλανδοί στεκόντουσαν πολύ καλά απέναντι στην Χιλή. Ωστόσο ακολούθησε ένα «νεκρό» επιθετικό διάστημα 11 λεπτών, γεγονός το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Χιλή και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά πέρασαν μπροστά στο σκορ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 11-8.

Στο δεύτερο μέρος, η Χιλή εκμεταλλευόμενη την διαφορά που απέκτησε από το πρώτο μέρος και σε συνδυασμό με την επιθετική αστοχία της Γροιλανδίας, κατάφερε να αυξήσει ακόμη περισσότερο την διαφορά φτάνοντας ακόμη και στα 15 τέρματα (25-10). Η Γροιλανδία μείωσε με ένα δικό της σερί στα 10 τέρματα, αλλά ουσιαστικά δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει την Χιλή, η οποία πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση επικρατώντας με 27-18 της Γροιλανδίας.

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της Χιλής Esteban Menanteau.

Οι δηλώσεις

Echaburu Aitor (προπονητής Χιλής): «Υπάρχει μια πίκρα που τελειώνει το τουρνουά. Θα ήθελα να έχουμε μερικά παιχνίδια ακόμα, 2-3 απέναντι σε μεγάλες ομάδες όπως η Δανία, ή η Ισπανία και η Γαλλία. Για να μετρηθούμε μαζί τους και μετά να παίξουμε με ομάδες όπως η Σαουδική Αραβία και την Κούβα. Να έχουμε αποκτήσει εμπειρίες για να ανεβάσουμε το επίπεδό μας. Ειδικά με τη Σαουδική Αραβία είμαστε πολύ κοντά. Με τηνΚούβα καταφέραμε να έρθουμε ισοπαλία. Πάντως περάσαμε υπέρροχα. Η φιλοξενία και η διοργάνωση ήταν πολύ καλές».

Kreutzmann Angutimmarik (προπονητής Γροιλανδίας): «Σήμερα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Ξεκινήσαμε καλά αλλά από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου αρχίσαμε να κάνουμε πάλι πολλά λάθη. Χαρήκαμε τη διαμονή στην Ελλάδα. Είχε πολύ ζέστη και τώρα θα επιστρέψουμε  στο κρύο που επίσης είναι καλό».


No comments