Νίκες για Αίγυπτο, Κούβα, Αργεντινή, Νορβηγία, Σλοβενία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νίκες για Αίγυπτο, Κούβα, Αργεντινή, Νορβηγία, Σλοβενία


 

Θέσεις 25-32: Γροιλανδία - Κούβα 13-47

Την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση πανηγύρισε η Κούβα, μετά από τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, καθώς επικράτησε εύκολα της Γροιλανδίας με 47-13.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, ωστόσο μετά τα πρώτα 7 λεπτά η Κούβα κατάφερε να πάρει διαφορά, την οποία όλο και μεγάλωνε μέχρι το σφύριγμα της κόρνας του πρώτου ημιχρόνου. Οι Κουβανοί πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 24-6.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε καθώς οι Λατινοαμερικάνοι συνέχισαν να έχουν την ίδια καλή εμφάνιση, με αποτέλεσμα να μην απειληθούν ποτέ από τους Γροιλανδούς.  Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε την Κούβα να παίρνει τη νίκη με 47-13.

MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Samuel Alejandro Cordies Castillo.

Πλέον, στο τελευταίο παιχνίδι για τους αγώνες κατάταξης, η Κούβα θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του προηγούμενου αγώνα Αργεντινή για τις θέσεις 25-28, ενώ η Γροιλανδία αντιμετωπίζει την Χιλή για τις θέσεις 29-32 της διοργάνωσης.

Οι δηλώσεις

Samuel Alejandro Cordies Castillo(αθλητής Κούβας): «Ξέραμε σήμερα ότι το παιχνίδι με την Γροιλανδία θα ήταν εύκολο. Η Γροιλανδία είναι καινούργια στην διοργάνωση και θα πρέπει να ωριμάσουν περισσότερο, δεν έχον ακόμα εμπειρία. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα μεγάλο ροτέισον και χρησιμοποιήσαμε παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Είναι η πρώτη μας νίκη στη διοργάνωση και είμαστε πολύ χαρούμενοι»

Kreutzmann Angutimmarik (προπονητής Γροιλανδίας): «Θέλω να είμαι σίγουρος πως θα προσπαθήσουμε να παίξουμε χάντμπολ. Και σήμερα πάλι δεν ήμασταν έτοιμοι σε πνευματικό επίπεδο. Δοκιμάζουμε τα πάντα στην ομάδα, αλλά αν δεν είσαι έτοιμος πνευματικά είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις πιο δυνατές ομάδες. Αν κάνουμε τόσα λάθη, φυσιολογικά θα χάσουμε με αυτόν τον τρόπο. Μας λείπουν βέβαια και παιχνίδια, κι αυτό παίζει ρόλο στο πόσο έτοιμοι μπορούμε να παρουσιαστούμε. Μας λείπει η εμπειρία. Δείξαμε σε τρία ματς ότι μπορούμε να παίξουμε χάντμπολ. Θεωρώ ότι τα νέα παιδιά που παίζουν σε αυτή την ομάδα θα παίζουν καλύτερα στο μέλλον».

Θέσεις 25-32: Αργεντινή-Χιλή 31-20

Τη δεύτερη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 πήρε η Αργεντινή για τις θέσεις 25-32 της διοργάνωσης. Η «αλμπισελέστε» δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τη Χιλή και επικράτησε με 31-20 έχοντας σε εξαιρετική ημέρα επιθετικά τους Garayκαι Sacoμετά το πρώτο πεντάλεπτο επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της αυξάνοντας συνέχεια τη διαφορά για να φτάσει σε μια εύκολη νίκη.  

Οι Χιλιανοί – που μετρούν μόλις μια ισοπαλία στο τουρνουά – θα αγωνιστούν για τις θέσεις 29-32, ενώ οι Αργεντινοί για τις 25-28.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο δεξιός εξτρέμ της Αργεντινής Tomas Martin Garay Gomez ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς να χάσει σουτ (9/9 με 4/4 από τα εξτρέμ και ισάριθμα τέρματα σε αιφνιδιασμό και ένα εύστοχο πέναλτι στα 43’ που αγωνίστηκε).

Οι δηλώσεις

Tomas Martin Garay Gomez (αθλητής Αργεντινής): «Νομίζω ότι τα πήγαμε καλά. Το σημαντικό είναι ότι κρατήσαμε το ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι κρίμα που δεν προκριθήκαμε στην επόμενη φάση και παίζουμε τώρα για τις θέσεις κατάταξης. Ήταν όμως ένας δύσκολος όμιλος. Θέλουμε από εδώ και πέρα να κερδίσουμε τους υπόλοιπους αγώνες και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Daniel Montecino (αθλητής Χιλής): «Για να είμαι ειλικρινής νιώθω πάρα πολύ όμορφα. Για εμάς είναι το πραγματικό ντέρμπι απέναντι στην Αργεντινή. Είμαστε περήφανοι. Ξέρουμε ότι η Αργεντινή είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε σήμερα να παίξουμε απέναντί τους όσο καλύτερα γίνεται. Κοιτάμε τώρα την συνέχεια καθώς έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στη διοργάνωση».

Θέσεις 17-24: Νορβηγία - Σαουδική Αραβία 35-22

Η Νορβηγία νίκησε την Σαουδική Αραβία με 35-22 και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση μίας  θέσης από 17-20.

Στο πρώτο ημίχρονο η Νορβηγία προηγήθηκε με 15-11 παίζοντας αρκετές επιθέσεις με επτά παίκτες γηπέδου. Σε αυτό το διάστημα η Σαουδική Αραβία είδε στα μάτια την Νορβηγία αλλά στο β΄μέρος η ανωτερότητα των Νορβηγών δεν την άφησε να ελπίζει σε τίποτα καλύτερο από το τελικό 35-22.

Έτσι η Νορβηγία κοιτάει πλέον μία θέση απο 17-20 με αυριανό αντίπαλο την νικήτρια ομάδα από τον αγώνα Σλοβενία-Μαρόκο.

Η Σαουδική Αραβία θα παίξει αύριο για μια θέση απο 21-24.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο  Benjamin Berg.

Οι δηλώσεις

Berg Benjamin (δεξί ίντερ Νορβηγίας): «Πάντα είναι όμορφο να είσαι ο MVP αλλά πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενος από την επικράτηση, ήταν ομαδική νίκη. Μείναμε στο πλάνο όπως το είχαμε συζητήσει κατά τη διάρκεια του βίντεο. Έχουμε βελτιωθεί κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Νιώθω πως είμαστε πλέον πιο συντονισμένοι μεταξύ μας, έχουμε καλύτερο συγχρονισμό και υπάρχει καλύτερη ροή. Ειδικά στην επίθεση. Η άμυνά μας ήταν πάντα το δυνατό μας σημείο, αλλά η επίθεσή μας έχει βελτιωθεί και πιο δύσκολο πλέον να μας νικήσουν».

Maitham Abusarer (αθλητής Σαουδικής Αραβίας): «Σήμερα παλέψαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Γνωρίζουμε ότι η Νορβηγία είναι σε υψηλό επίπεδο. Προσπαθήσαμε και τα δώσαμε όλα. Καταφέραμε να προετοιμαστούμε καλύτερα στο σημερινό παιχνίδι καθώς είχαμε μια μέρα ξεκούρασης, αλλά όπως είπα η Νορβηγία είναι σε υψηλό επίπεδο. Στο τελευταίο παιχνίδι που έμεινε ο στόχος είναι η νίκη έτσι ώστε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Θέσεις 17-24: Σλοβενία - Μαρόκο 39-21

Η Σλοβενία νίκησε εύκολα το Μαρόκο με 39-21 (ημίχρονο 17-10)  και θα παίξει αύριο με την Νορβηγία για μία θέση από 17-20 ενώ το Μαρόκο θα παίξει με τη Σαουδική Αραβία για τις θέσεις 21-24.

Η Σλοβενία με ενορχηστρωτή τον Miklavec (MVP του αγώνα)  ήταν πολύ καλή, νίκησε χωρίς να ιδρώσει και δεν άφησε περιθώρια στο Μαρόκο.

Οι δηλώσεις

Janc Mitja (Πλέι μέικερ Σλοβενίας): «Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ το Μαρόκο για την προσπάθεια που έκανε. Εμείς; Παίξαμε συγκεντρωμένα στην άμυνα και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να πάμε και καλά στην επίθεση. Τώρα θέλουμε να κερδίσουμε και τον αυριανό αγώνα με τη Νορβηγία για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Badr Lamrani Khalidi (αθλητής Μαρόκου): «Δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς. Η Σλοβενία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Εμείς ήμασταν αρκετά κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια και δεν είχαμε το πρόσωπο που έπρεπε. Θα συνεχίσουμε όμως την προσπάθειά μας. Έχει μείνει ένα τελευταίο παιχνίδι και θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Θέσεις 9-16: Μπαχρέιν - Αίγυπτος 27-31

Η Αίγυπτος νίκησε μετά από συναρπαστικό αγώνα το Μπαχρέιν με 31-27 και θα παίξει αύριο με την Σουηδία για μια θέση από 9-12, ενώ το Μπαχρέιν θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα για μια θέση από 13-16.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι. Το Μπαχρέιν προηγήθηκε στο ημίχρονο με 16-15 διεκδικώντας την νίκη από την Αίγυπτο μέχρι το 55΄  όπου πλησίασε 28-27 αλλά δεν είχε την αναμενόμενη συνέχεια. Η Αίγυπτος με 3-0 στα τελευταία λεπτά πήρε την νίκη πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 31-27.

Οι δηλώσεις

Jasim Khamis (αθλητής Μπαχρέιν): «Στο σημερινό παιχνίδι κάναμε αρκετά λάθη, ειδικά στην άμυνα. Είχαμε επίσης αρκετές δίλεπτες αποβολές, πράγμα που επέτρεψε στην αντίπαλη ομάδα να βρει αρκετούς χώρους και να πετύχει πιο εύκολα γκολ. Στο αυριανό παιχνίδι θέλουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Παίζουμε απέναντι στην Ελλάδα που είναι οι διοργανωτές αλλά κι εμείς θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε εδώ για τη νίκη».

Youssef Salama (τερματοφύλακας Αιγύπτου): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Έπρεπε να διαχειριστούμε και την κούραση όλων των προηγούμενων παιχνιδιών. Στο τέλος τα καταφέραμε και πήραμε μια σημαντική νίκη που μας επιτρέπει να παίξουμε αύριο με την Σουηδία για την 9η θέση. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι, έτσι ώστε να κερδίσουμε και να βγούμε στην 9η θέση».




No comments