Τι ισχύει για AEK και ΟΣΦΠ στη European League - Μόνο ΠΑΟΚ και Διομήδης στο EHF Cup - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τι ισχύει για AEK και ΟΣΦΠ στη European League - Μόνο ΠΑΟΚ και Διομήδης στο EHF Cup



Νεα δεδομένα για τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις διασυλλογικές διοργανώσεις ανδρών της EHF, φέρνει από φέτος, η αλλαγή του ranking, ανά διοργάνωση κι η αύξηση των ομάδων στους ομίλους της EHF European League, από 24 σε 32.

Η Ελλάδα, έχει πλέον 2 θέσεις στο ranking της EHF European League, τις οποίες θα καταλάβουν η πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ο δευτεραθλητής Ολυμπιακός. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν είναι πλέον δυνατο το downgrade στο EHF Cup, επομένως οι δύο ομάδες θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στην EHF European League, εφόσον επιλέξουν τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια εκτιμάται ότι θα είναι μια από τις 16 ομάδες που θα λάβουν την απευθείας συμμετοχή σε εναν από τους 8 ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Στις τάξεις των κιτρινόμαυρων, αναμένουν να ξεκαθαρίσει ποιες θα είναι οι 7 χώρες από το ranking του EΕL που θα πάρουν wild card για το Champions League, ώστε να επιβεβαιωθεί τυπικά η απευθείας συμμετοχή στους ομίλους, για τους οποίους προτεραιότητα έχουν οι χώρες που δεν έχουν θέση στο Champions League, όπως η Ελλάδα. Η ανακοίνωση των 16 ομάδων θα γίνει γνωστή στις 11 Ιουλίου.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός, θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του στους ομίλους, μέσα από ενα προκριματικό γύρο σε αγώνες εντός και εκτός έδρας στις 26/27 Αυγούστου και 2/3 Σεπτέμβρη.

Στο EHF Cup ανδρών οι δυο εγγυημένες θέσεις ανήκουν σε ΠΑΟΚ και Διομήδη. Η επιπλέον θέση που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια στις διοργανώσεις των ανδρών, δεν προβλέπεται πλέον (ισχύει μόνο στις γυναίκες), με αποτέλεσμα ο Αερωπός, ο οποίος κατετάγη 5ος στη Handball Premier, να λάβει ευρωπαϊκό εισιτήριο μόνο αν ΠΑΟΚ ή Διομήδης δεν δηλώσουν συμμετοχή. 

Αναλυτικά το ranking:


No comments