Η EHF έστειλε σπίτι το Μέλος Διαιτησίας για σκάνδαλο δωροδοκιών ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η EHF έστειλε σπίτι το Μέλος Διαιτησίας για σκάνδαλο δωροδοκιών !



Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απήλλαξε , με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, '' μέχρι νεωτέρας '', από τα καθήκοντα του τον Ντράγκαν Νατσέφσκι, ο οποίος είχε καθήκοντα Μέλους Διαιτησίας στην Επιτροπή Διοργανώσεων.

Ολα ξεκίνησαν από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού της Δανίας TV2 , που επικαλέσθηκε οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα για συνεννόηση του Νατσέφσκι, σε συνάντηση του τον Ιανουάριο του 2020, με επιχειρηματία που είναι υπό κατηγορία, για την εξασφάλιση συμμετοχής ομάδας της Κίνας στο πρωτάθλημα της  SEHA.

Στην ίδια κουβέντα των δύο ανδρών, έγινε αναφορά σε στημένα παιχνίδια.

Ο Νατσέφσκι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν και αρνήθηκε τις προτάσεις που του έγιναν, έδειξε σε ένα επίπεδο, διάθεση συνεργασίας με τον επιχειρηματία και για αυτό, επισημαίνεται, πήρε ανάλογη θέση σε θέματα δικαιοδοσίας του, αν και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, δεν ήταν υπεύθυνος για τον ορισμό διαιτητών στα παιχνίδια των διοργανώσεων της EHF.

Eπιπροσθέτως, ωστόσο, πρώην διεθνής διαιτητής, υποστήριξε ότι του ζητήθηκε, με ενδιάμεσο, από τον Νατσέφσκι, να στήσει ένα παιχνίδι.

Ο Νατσέφσκι αρνείται ότι χειραγώγησε αγώνα με όποιο τρόπο, αλλά, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προκειμένου να προστατέψει τη διαφάνεια του παιχνιδιού και το καθεστώς μηδενικής ανοχής, τον απήλλαξε από τα καθήκοντα του και δρομολόγησε τις σχετικές νομικές διαδικασίες, ενημερώνοντας και την Αυστριακή Ομοσπονδιακή Αστυνομία.



No comments