Οι Εθνικές μπιτς χάντμπολ στη Μίκρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι Εθνικές μπιτς χάντμπολ στη Μίκρα


Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται η προετοιμασία των Εθνικών μας ομάδων Ανδρών και Γυναικών για το ΕURO Beach Handball που θα διεξαχθεί 24-28 Μαΐου 2023 στο Ναζάρε της Πορτογαλίας.

Τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα προπονούνται στις εγκαταστάσεις του «Αvant Garde Sports Club» και της Μίκρας, ενώ η Εθνική Γυναικών θα έχει την ευκαιρία να δώσει φιλικούς αγώνες στη Βόρεια Μακεδονία το διάστημα 19-21 Μαΐου μετά από πρόσκληση που δέχθηκε από την Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας.

Σε σχέση με τα ρόστερ των Εθνικών μας ομάδων οι οποίες κατέκτησαν τις 4ες θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών του Ηρακλείου πέρσι τον Ιούνιο, απουσιάζουν ο Θοδωρής Μπόσκος και η Αποστολίνα Δημητρίου.

Οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Μαρία Καραντώνη και Σοφία Δημητρίου, έχουν στη διάθεση τους για την προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών τις παρακάτω αθλήτριες:

M. Κεπεσίδου, Καπρινιώτη, Παπακώστα, Ανδρίτσου, Αργυροπούλου, Διακογιάννη, Ν. Κεπεσίδου, Κερλίδη, Μ. Κουκμίση, Μαλλέ, Μάστακα, Μούρνου, Α. Παπαδοπούλου, Ποιμενίδου, Σεβδίλη, Ε. Τροχίδου, Νικολάου.

Η Εθνική Ανδρών των ομοσπονδιακών τεχνικών Γιάννη Λαζαρίδη και Πάνου Γούσιου, προπονείται με τους παρακάτω αθλητές:

Γουργούμης, Παπάζογλου, Μπουμπουλένδρας, Βαφειάδης, Γ. Ελευθεριάδης, Β. Ελευθεριάδης, Λαδάκης, Τσαναξίδης, Καραγκιοζόπουλος, Μπάτζιος, Θεοδώρου, Ζιβούλοβιτς, Νάκος, Κ. Κουκμίσης, Ν. Κουκμίσης, Κολεζάκης, Μαρίνος, Δ. Παπαδόπουλος, Αλατσατιανός.

Το EURO του Ναζάρε  αποτελεί τουρνουά πρόκρισης για τους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Κρακοβία (21 Ιουνίου-2 Ιουλίου) όπου για πρώτη φορά το Beach Handball πήρε τη θέση του χάντμπολ, αλλά και το Παγκόσμιο του 2024.

Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες θα προκριθούν οι 7 πρώτες ομάδες σε Άνδρες και Γυναίκες, συν τη διοργανώτρια Πολωνία. Αν η Πολωνία είναι μέσα στις 7, τότε θα προκριθεί και η 8η ομάδα.

Επίσης οι 5 πρώτες ομάδες θα προκριθούν στο Παγκόσμιο του 2024. Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί, αφού ενδέχεται η επόμενη διοργάνωση να διεξαχθεί με 20 ή 24 ομάδες από τις 16 που συμμετείχαν στο Ηράκλειο το 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Εθνικές ομάδες Beach Handball έχουν τουλάχιστον δύο ακόμη μεγάλες διοργανώσεις την καλοκαιρινή σεζόν, τα World Beach Games (5-12 Αυγούστου) στο Μπαλί και τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες (9-16 Σεπτεμβρίου) στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και θα υπερασπιστούν τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησαν στην Πάτρα το 2019.

Οι αντίπαλοι των Εθνικών ομάδων στο EURO 2023

Η Εθνική Γυναικών είναι στον Γ’ όμιλο μαζί με Ουγγαρία, Νορβηγία και Σλοβακία, ενώ η Εθνική Ανδρών στον Γ’ όμιλο με αντιπάλους Ισπανία, Ουκρανία και Σουηδία.

Γυναίκες

Α’ όμιλος: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία

Β΄ όμιλος: Πορτογαλία, Ουκρανία, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία

Γ’ όμιλος: Ουγγαρία, Ελλάδα, Νορβηγία, Σλοβακία

Δ’ όμιλος: Κροατία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία

Άνδρες

Α΄ όμιλος: Κροατία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία

Β’ όμιλος: Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ουγγαρία

Γ’ όμιλος: Ισπανία, Ουκρανία, Σουηδία, Ελλάδα

Δ’ όμιλος: Γερμανία, Δανία, Ρουμανία, Ελβετία 


 

No comments