Ελλάδα έτοιμη για το EURO ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ελλάδα έτοιμη για το EURO !

Αντίστροφη μέτρηση για την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με την Κροατία η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο κλειστό της Κανήθου στη Χαλκίδα (18:00-ΕΡΤsports3) για τα προκριματικά του EURO 2024.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν οι Βιολιτζής, Ζαραβίνας, Μάλλιος :

Κώστας Βιολιτζής (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ):

«Είναι το τελευταίο παιχνίδι του προκριματικού κύκλου και πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσει σε μία ιστορική πρόκριση στο EURO. Στη Χαλκίδα αισθανόμαστε άνετα, αυτή η έδρα έχει συνδυαστεί μόνο με νίκες. Αυτό που είναι σημαντικό να αναφέρουμε - διότι είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που αγώνας διεξάγεται Τετάρτη- είναι ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και βασιζόμαστε πολύ στους Χαλκιδαίους και τις Χαλκιδαίες ».

Γιώργος Ζαραβίνας (ομοσπονδιακός τεχνικός):

«Επιστρέφουμε μετά από περίπου ένα μήνα στη Χαλκίδα για την τελική ευθεία του ομίλου. Σαφέστατα είμαστε ικανοποιημένοι έως τώρα από την 1η θέση. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε μπροστά στο κοινό μας και να συνεχίσουμε αυτή την αμφίδρομη σχέση που υπάρχει που εμπεριέχει προσπάθεια, αγάπη και υποστήριξη. Η πραγματικότητα είναι ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο κομμάτι του ομίλου. Υπάρχει αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην ομάδα, αλλά γνωρίζουμε όλοι ότι έχουμε δημιουργήσει προσδοκίες και θέλουμε να φανούμε αντάξιοι αυτών. Αυτό που μας απασχολεί σε πρώτη φάση είναι να μπούμε στο παιχνίδι έτοιμοι ψυχικά και σωματικά. Θεωρώ ότι ίσως είναι από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην ιστορία της Εθνικής. Δεν θέλω να αναφερθώ με λεπτομέρειες στον αντίπαλο, όλοι γνωρίζουν το χαντμπολικό μέγεθος της Κροατίας και τι σημαίνει να κατακτήσουμε κάτι απέναντι σε αυτή την ομάδα. Υπάρχουν πολλά σενάρια πρόκρισης, αλλά για να καταφέρουμε ένα από αυτά πρέπει να διεκδικήσουμε την κάθε φάση, το κάθε λεπτό γιατί μετράνε, οι πόντοι, οι διαφορές τερμάτων, τα πάντα. Οι Κροάτες βρίσκονται στην 3η θέση, είναι μονόδρομος για αυτούς το ματς και σίγουρα θα θέλουν να αποδείξουν ότι κακώς εμείς βρισκόμαστε στην 1η θέση και αυτοί στην 3η. Για αυτούς είναι μία συνθήκη παράξενη και μη αποδεκτή. Από την άλλη πλευρά εμείς θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το παιχνίδι και δεν πρέπει να αφήσουμε την υπόθεση πρόκριση στα χέρια τρίτων και άλλων ομάδων στους άλλους ομίλους ».

Χάρης Μάλλιος (Αρχηγός Εθνικής Ανδρών):

«Επιστρέφουμε στο σπίτι μας. Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τους τοπικούς φορείς και τον κόσμο. Νιώθουμε αγάπη και ζεστασιά σε όλα τα επίπεδα και νομίζω αυτό φαίνεται. Το σπουδαία είναι λίγο για να χαρακτηρίσω τα παιχνίδια που έρχονται. Η Κροατία είναι μια ομάδα που η ιστορία της τα λέει όλα, αλλά εμείς θέλουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία. Θεωρώ πως οι Κροάτες μας υπολογίζουν αρκετά, έχει πληγωθεί ο εγωισμός τους, είναι σοκαριστική η 3η θέση για το επίπεδο τους.

Εμείς είμαστε στην 1η θέση του ομίλου και εκεί θέλουμε να παραμείνουμε, κοιτάμε ψηλότερα, δεν φοβόμαστε ούτε τις ευθύνες, ούτε τις απαιτήσεις. Αν πριν λίγο καιρό, λέγαμε ότι είμαστε στην 1η θέση, δύο αγώνες πριν το τέλος, θα μας κορόιδευαν. Η ομάδα είναι έτοιμη πνευματικά και σωματικά. Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο τεχνικό επιτελείο και στους εαυτούς μας, είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση και τα επίπεδα ενέργειας που θα δώσουμε αύριο, δεν πιστεύω ότι θα τα έχουμε βγάλει σε κανένα άλλο παιχνίδι. Ακόμα και να κερδίσουμε, την Κυριακή με την Ολλανδία θα είμαστε ακόμα πιο πεινασμένοι και στο EURO θέλουμε να πάμε παρακάτω, τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι, είμαστε εδώ για να πραγματοποιήσουμε ».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Εθνικής Κροατίας, Γκόραν Πέρκοβατς, στην επιστροφή του μετά από 16 χρόνια στην Ελλάδα, δήλωσε : 

'' Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Ελλάδα. Έχω όμορφες αναμνήσεις και καλούς φίλους.

Η Ελληνική ομάδα με προπονητή τον Γιώργο Ζαραβίνα παίζει όμορφο χάντμπολ και με τα αποτελέσματα που έχει φέρει είναι πρώτη στον όμιλο μας κάτι που κανένας δεν περίμενε.

Η εξέλιξη της ομάδας με τον Γιώργο προπονητή είναι πολύ καλή για το ελληνικό χάντμπολ.

Το παιχνίδι είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, υπάρχει καλό κλίμα και διαθέτουμε την ποιότητα για να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά πιστεύουμε στις δυνατότητες μας ''.

Ο Γκόραν Πέρκοβατς είναι χρυσός Ολυμπιονίκης με την Κροατία στην Ατλάντα το 1996 και μέλος της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988. Στη Εθνική ομάδα ο Πέρκοβατς κατέχει την 3η θέση σε συμμετοχές (192) ενώ ο 60χρονος σήμερα Κροάτης ήταν προπονητής της Ελλάδας την διετία 2005-2007, δηλαδή στην μετά Σέφερτ εποχή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.





No comments