''Βρήκαμε κλειστές πόρτες, αναστέλλουμε λειτουργία και ελπίζουμε να γυρίσουμε...'' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

''Βρήκαμε κλειστές πόρτες, αναστέλλουμε λειτουργία και ελπίζουμε να γυρίσουμε...''


Την αναστολή λειτουργίας της ανδρικής ομάδας του για την εφετινή σεζόν ανακοίνωσε ο ΑΟ Κοζάνης, επιβεβαιώνοντας ( δυστυχώς ) τα ρεπορτάζ του greekhandball.com :   

'' Έχετε ακούσει ποτέ τις λέξεις εξωστρέφεια ή Αθλητικός τουρισμός ; Ακούστε λοιπόν σε αυτή την πόλη υπάρχουν κάποιες ομάδες πού αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα, οι οποίες κάθε σαββατοκύριακο μετακινούνται και μετακινούν κάποιους ανθρώπους(αθλητές,γονείς  ,φιλάθλους)από και προς την πόλη μας. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό θα πιούνε καφέ εδώ, θά φάνε εδώ ,θα κοιμηθούν εδώ ,θα βάλουν καύσιμα εδώ ,θα κάνουν φίλους εδώ και θα μεταφέρουν την κουλτούρα της πόλης μας στον τόπο τους. 

Ο αθλητισμός λοιπόν πέρα από ένα υγιές πρότυπο που είναι για όλα τα παιδιά, πέρα από τα ψυχοσωματικά ωφέλη που προσφέρει είναι και πολιτισμός είναι και πολλά άλλα πράγματα που τα καταλαβαίνουμε μόνο εμείς που ασχολούμαστε με αυτόν.

Οι αθλητές δεν είναι παιδιά μόνο των προπονητών η τών ομάδων είναι παιδιά όλης της πόλης  της χώρας καί έχουν την ανάγκη τής συμπαράστασης όλων με την αναγνώριση με το χειροκρότημα και με την υλική βοήθεια όσων μπορούν.(ΧΟΡΗΓΊΑ) 

Εδώ θα αναφερθώ στην ομάδα μας ΑΟΚοζάνης που πέρσι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 με ομάδες από Κέρκυρα έως Αλεξανδρούπολη, τερματίζοντας στην 4 θέση στα μπαράζ ανόδου, τρεις θέσεις πίσω από το να αγωνίζεται φέτος στην Handball Premier,με ομάδες όπως ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ καί άλλες, με ότι αυτό σημαίνει για την πόλη ( ΦΕΤΟΣ ) λοιπόν είμαστε στην  δυσάρεστη θέση να αναστείλουμε την λειτουργία της ομάδας για ένα χρόνο,γιατί όπου και αν απευθύνθηκα με τούς συνεργάτες μου βρήκα πόρτες κλειστές, στους βουλευτές της πόλης, στην τοπική αυτοδιοίκηση,στα επιμελητήρια. 

Ακόμη και η κεντρική πολιτεία  προσπαθεί μέσο της Γ.Γ.Α. να βοηθήσει, αλλά έχει μπλέξει όλα τα σωματεία σε ένα γραφειοκρατικό σύστημα μεταξύ μητρώο ,δικηγόρων και λογιστών, λες και δεν έχει τους μηχανισμούς να δεί ποια σωματεία είναι ενεργά και ποια όχι. 

Ενδεικτικά εδώ να αναφέρω επιχορήγηση πέρσι 1800 ευρώ δηλ .το ταξίδι από την πόλη μας στην Αλεξανδρούπολη. Ενώ όλο το πρωτάθλημα μας στοιχίζει περί τα 15000€, χρήματα που τα μαζεύουμε με πόνο ψυχής  παρακαλώντας και βάζοντας πολλές φορές και από την τσέπη μας.

 Εδώ τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι κάποιοι μπορεί να μας θεωρούν ρομαντικούς η αλλιώς, δεν μας πειράζει, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνίζομαστε για το άθλημα μας, για τα παιδιά της πόλης και τελικά για την πόλη μας .Θα συνεχίσουμε όμως με τα τμήματα υποδομής και ελπίζουμε στο μέλλον  εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες να επιστρέψουμε το (ΧΆΝΤΜΠΟΛ) και την ( ΟΜΆΔΑ) εκεί που της αξίζει !!!! ''.

No comments