Τέλος ( και ) ο Φίλιππος Βέροιας... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τέλος ( και ) ο Φίλιππος Βέροιας...

 


Με 9 ομάδες θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, καθώς, ο Φίλιππος Βέροιας έστειλε πριν από λίγο στην ΟΧΕ επιστολή παραίτησης από το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ορφέα Σουρωτής εκτός έδρας και συνεπώς αποβάλλεται από τη διοργάνωση, καθώς, είχε προηγηθεί η μη παρουσία του και στην πρώτη αγωνιστική.

Ο Γιώργος Φύκατας κατέβαλε προσπάθειες έως την τελευταία στιγμή, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να ενεργοποιηθούν αθλήτριες που αγωνίζονταν παλαιότερα με την ομάδα ή να μεταπεισθούν οι αθλήτριες Νεανίδων και Κορασίδων του συλλόγου και οι γονείς τους, ώστε να παίξουν με τον Φίλιππο στην Α1 σε αυτή τη σεζόν.

Ετσι, αποδείχθηκε εντέλει ανώφελη η συγχώνευση με την Βέροια 2017, που ούτως ή άλλως ως αυτόνομη ομάδα δεν επρόκειτο να παίξει στην περίοδο 2022-2023 στην Α1, καθώς, ήδη από τα μισά της περσινής σεζόν ήταν φανερό ότι έφθινε το ενδιαφέρον για την λειτουργία της.

Η ιστορική μητρόπολη  του χάντμπολ στην Ελλάδα, είχε 3 ομάδες Γυναικών, την ΓΕ Βέροιας, την Βέροια 2017 και τον Φίλιππο Βέροιας και εφέτος θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση σε επίπεδο Γυναικών ενώ ήδη οι 2 από αυτές δεν δραστηριοποιούνται πλέον, συνολικά.

Με την απόλυτη εσωστρέφεια που υπάρχει από πέρσι στην Βέροια και την έξαρση των εσωτερικών αντιπαραθέσεων, δεν υπάρχει λόγος να μπούμε τώρα στη διαδικασία περαιτέρω σχολιασμού.

Οταν η πόλη της Βέροιας μονιάσει με κοινές απόψεις για το χάντμπολ, θα βρεί πάλι τον δρόμο της.

Εως τότε, θα πρέπει να περιορισθεί στον Φίλιππο Βέροιας που εντέλει θα παρουσιασθεί να παίξει στην Α2 Ανδρών, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που χρειάσθηκε να ξεπεράσει και φυσικά στον νεανικό Φέρωνα στην Β΄ Εθνική. 

No comments