Αύξηση του ορίου ηλικίας στους διαιτητές...Ποιός ο λόγος ; - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αύξηση του ορίου ηλικίας στους διαιτητές...Ποιός ο λόγος ;


Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ενέκρινε την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για αύξηση του ορίου ηλικίας των διαιτητών από τα 50 στα 55 έτη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΟΧΕ Κώστας Κατσίκης δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Ο μόνος λόγος που εισηγηθήκαμε αυτή την αλλαγή είναι για να κερδίσουμε χρόνο στην προσπάθεια να ενσωματωθούν στην ελληνική διαιτησία νέοι διαιτητές. Αν αυτό δεν αποτελέσει κίνητρο για τους Συνδέσμους Διαιτητών, τότε θα εισηγηθούμε το όριο να επιστρέψει εκεί που ήταν».

Τι επιδιώκει η ΚΕΔ/ΟΧΕ με αυτό το μέτρο ;

Να κερδίσει χρόνο.

Το όριο των 50 ετών δεν αφορά, για αυτή τη σεζόν, διαιτητή, αλλά, το επόμενο καλοκαίρι θα έμπαιναν στην κατηγορία των προς αποχώρηση λόγω ηλικίας τουλάχιστον 6 διαιτητές και την επόμενη τριετία θα ακολουθούσαν τον δρόμο της εξόδου, σταδιακά και οι Πατιός, Τσιάνας, Τζαφερόπουλος, Μπέτμαν μα και αρκετοί ακόμα.

Το κενό που θα δημιουργείτο, όχι μόνο στο υψηλότερο επίπεδο μα ειδικά στην περιφέρεια με τις μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις έδρες των ομάδων, θα ήταν  δυσαναπλήρωτο.

Και στα ηλικιακά πρωταθλήματα δεν θα υπήρχε άνθρωπος να παίξει...

Μένει πλέον να δείξουν οι Σύνδεσμοι και οι αρμόδιοι φορείς ότι μπορούν να παράξουν διαιτητές και να καλύψουν το '' χάσμα '' που σήμερα παρατηρείται.

Αλλιώς, δεν θα έχει νόημα αυτή η μετάθεση σε ένα άθλημα που, συνολικά, '' γερνάει '' ( εάν δούμε και τον μέσο όρο ηλικιών των παρατηρητών, όπου το όριο είναι τα 70 έτη, αλλά, μεταξύ 62 και 66 είναι ήδη αρκετοί...) και χρειάζεται φρεσκάρισμα και πρωτίστως, διάδοχες καταστάσεις σε επίπεδο λειτουργίας και προσώπων....

Μία κουβέντα για την δυσαρμονία, σε επίπεδο αριθμών, σε ότι αφορά τους διαιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επίσης, ενδέχεται να ανοίξει, αλλά, όχι τώρα...

No comments