Η ΑΕΚ κατέκτησε το Τουρνουά '' Ανδρέας Παπασταμάτης '' νικώντας στον τελικό την Ραμάτ Ασρόν ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΑΕΚ κατέκτησε το Τουρνουά '' Ανδρέας Παπασταμάτης '' νικώντας στον τελικό την Ραμάτ Ασρόν !






Η ΑΕΚ κατέκτησε το τρόπαιο του 3ου Διεθνούς Τουρνουά '' Ανδρέας Παπασταμάτης '' που ολοκληρώθηκε στο κλειστό γυμναστήριο των Βριλησσίων, νικώντας στον τελικό την δυνατή  ισραηλινή Ραμάτ Ασρόν με 30-23, επευφημούμενη από τους φίλους της οι οποίοι ήταν στο πλευρό της γεμίζοντας τις εξέδρες.
Υπενθυμίζεται ότι την 3η θέση πήρε η Ανόρθωση, την 4η ο Διομήδης, την 5η τα Βριλήσσια και την 6η ο Ιωνικός Ν.Φ.
Παρόντες στον τελικό, όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Λένας Πετράκη, ήταν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, όπως και ο Πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου.
Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο ξεκίνημα του, με πιεστικές  άμυνες και θαυμάσιες αποκρούσεις από τους τερματοφύλακες Μάτσκεβιτς και Τόμα.

Στο 7.13'' η ΑΕΚ προηγήθηκε με 3-2 ενώ στο 10΄ πήρε διαφορά με 2 γκολ ( 6-4 ) χάρη στο γρήγορο ρυθμό που έδωσε στο ματς ενώ διατήρησε το προβάδισμα και στο 15΄ πέρασε μπροστά με 9-6.

Ο πλουραλισμός στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, ήδη στο 18΄  της είχε δώσει 4 από τα 10 τέρματα της από τους πίβοτ με εξαιρετικό ιδιαίτερα τον απόλυτα εύστοχο έως εκείνο το σημείο Παπαδιονυσίου ( τρία στα τρία ).

Στο 26΄, το σκορ ήταν 13-10, ήδη με 6 αποκρούσεις από τον  Μάτσκεβιτς και 5 από τον Τόμα, που συναγωνίζονταν σε σταθερότητα ενώ το ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΚ να έχει το προβάδισμα με 14-13, καθώς η Ραμάτ Ασρόν επωφελήθηκε από τις συνεχείς δοκιμές σε σχήματα από την αντίπαλο της, αλλά και από τις προσπάθειες της με τις οποίες δυσκόλευε τις συνθήκες των Ενωσιτών για περιφερειακό σουτ.

Ο Αλέξης Αλβανός συνέχισε τις αλλαγές στην επανάληψη ενώ η ισραηλινή ομάδα έπαιζε με περισσότερο ομοιογενές σχήμα, με λιγοστές μεταβολές. Η Ραμάτ στο 34΄  προηγήθηκε για πρώτη φορά, με 15-14, αλλά, με τον θαυμάσιο Αρσιτς σε ετοιμότητα και καλύτερες συνεργασίες η ΑΕΚ αντέδρασε και έφθασε στο 18-16 υπέρ της, στο 40΄, με επιμέρους σκορ 4-1.

Με εξαιρετική άμυνα και εύστοχες επιλογές, η ΑΕΚ στο 45΄ πήγε πάλι την απόσταση της από την Ραμάτ στα 3 γκολ ( 22-19 ). Για την ΑΕΚ το τελευταίο τέταρτο πρόσφερε την ευκαιρία να δείξει το βάθος που έχει σε επιλογές και εντέλει, δείχνοντας ανωτερότητα ως ομάδα απέναντι στην ανταγωνιστική φιλοξενούμενη της, έφθασε στην επικράτηση με 30-23.

Καλή και σοβαρή εμφάνιση από την ΑΕΚ, με πολυφωνία σε λύσεις, στιβαρή άμυνα στην επανάληψη, φορμαρισμένους τους τερματοφύλακες της και δίκαιη νίκη απέναντι σε μαχητικό και σκληροτράχηλο όσο και ισχυρό αντίπαλο που δε σταμάτησε να προσπαθεί.  

Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ ο Παπαδιονυσίου με 7 γκολ. Τον ακολούθησε ο Μαντάλινιτς με 6 τέρματα. 

Για την Ραμάτ Ασρόν πρώτοι σκόρερς  ο Τσαρφάτι, ο Τσούρσιτς και ο Χέρσκοβιτς με 5 τέρματα καθένας εξ αυτών.

MVP  του Τουρνουά αναδείχθηκε ο Στίπε Μαντάλινιτς της ΑΕΚ, από την ψήφο των 6 προπονητών του Τουρνουά. Ο ίδιος παίκτης ήταν και ο πρώτος σκόρερ.

ΑΕΚ (Αλέξης Αλβανός): Αρσιτς, Μάτσκεβιτς, Τικ 4, Αραμπατζής 2, Μόγια, Νικολαΐδης ,  Ηλιόπουλος 2, Αλμέϊδα, Κοτσιώνης 1, Παπαδιονυσίου 7, Λιάπης 1,  Σόκολιτς, Τσιτόμπι, Κεδέρης,  Ρογκούλσκι 2,  Ζίφκοβιτς 4, Μαντάλινιτς 6, Λέμος 2.

Ραμάτ Ασρόν (Αϊντάν Μιμόν):  Τσαρφάτι 5, Ορέλ, Χέρσκοβιτς 5,  Χαβίν , Σένφελντ,  Τσούρσιτς 5, Πάβλοβιτς ,  Μόσιτς 3 ,  Τουρκένιτζ 3 , 8 Ζίμαν,  Λίμπερτι,   Άππο 2, 3 Σκαλίμ , Καπουλέρ, Γιεχούντα, Τόμα, Κάπλαν. 

No comments