Οι αλλαγές στην Α1 Γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι αλλαγές στην Α1 Γυναικών

 


Το 42ο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Γυναικών θα διεξαχθεί σε ενιαία κατηγορία μετά από δύο σεζόν όπου είχε διοργανωθεί σε ομίλους, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του Covid-19.

Το σύστημα

Α’ φάση: Όλοι εναντίον όλων σε 2 γύρους (18 αγωνιστικές).

Μετά το πέρας της Α’ φάσης η 9η και η 10η ομάδα της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Α2 Γυναικών.

Β’ φάση: Πλέι οφ (1-4): Οι 4 πρώτες ομάδες παίζουν χιαστί στα ημιτελικά (1-4, 2-3) στις δύο νίκες για την πρόκριση στον τελικό.

Γ΄ φάση: Οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό, αγωνίζονται στις τρεις νίκες για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας Ελλάδος.

Οι αλλαγές στις προκηρύξεις

*Τα σωματεία υποχρεούνται σε live- streaming μετάδοση των αγώνων τους της κάθε αγωνιστικής, με την προϋπόθεση ότι ο αγώνας δεν έχει επιλεγεί για τηλεοπτική μετάδοση.

*Οι τελικοί του πρωταθλήματος δύναται να διεξαχθούν σε γήπεδα που θα πληρούν προϋποθέσεις στα πρότυπα των τελικών των Ευρωπαϊκών κυπέλλων για την βέλτιστη εικόνα του αθλήματος.

*Οι ομάδες υποχρεούνται να δηλώνουν στο φύλλο αγώνα το λιγότερο 12 αθλητές οι οποίοι θα πρέπει να βρίσκονται στον πάγκο των ομάδων τους ενώ προαιρετικά μπορούν να δηλώσουν μέχρι και 16 αθλητές. Σε περίπτωση που οι ομάδες συμμετάσχουν με λιγότερους από δώδεκα (12) αθλητές ανά πέντε (5) αγώνες θα τους επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης 1 βαθμού από την τρέχουσα βαθμολογία του πρωταθλήματος που συμμετέχουν. Σε κάθε περίπτωση, όσοι αθλητές έχουν δηλωθεί στο φύλλο αγώνα θα πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται στο πάγκο της ομάδας τους.

*Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στα ηλικιακά πρωταθλήματα ή Παμπαίδων Α- Παγκορασίδων Α, ή Παμπαίδων Β- Παγκορασίδων Β’ ή Μίνι Αγόρια- Μίνι Κορίτσια. Στα σωματεία που δεν θα εφαρμόσουν αυτή την διάταξη, την νέα αγωνιστική περίοδο και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος που θα συμμετέχουν η βαθμολογία τους θα είναι -2β.

*Για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 θα ισχύσει υποχρεωτικά ηλεκτρονικό φύλλο αγώνος.

*Από την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και βάσει των Νέων Κανονισμών Παιδιάς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF) με ισχύ από 1/7/2022, στα κλειστά γυμναστήρια που χρησιμοποιούν τα σωματεία Χάντμπολ θα πρέπει υποχρεωτικά να διαγραμμιστεί στην κεντρική γραμμή (γραμμή σέντρας) ένα κύκλος διαμέτρου 4μ και διαφορετικού χρώματος από τον αγωνιστικό χώρο για την εναρκτήρια ρίψη.



 

No comments