Με αναμμένες μηχανές η Εθνική Νέων ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με αναμμένες μηχανές η Εθνική Νέων !


Στο «Σπίτι του Χάντμπολ», στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε το τελικό στάδιο προετοιμασίας της Εθνικής Νέων, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας, που θα διεξαχθεί στη Βάρνα της Βουλγαρίας, από τις 16 έως τις 24 Ιουλίου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά την εμπειρία της συμμετοχής στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας, παίρνει μέρος με αξιώσεις στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ στον ορίζοντα πάντα υπάρχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του 2023, που συνδιοργανώνουν Ελλάδα και Γερμανία.

Οι προπονήσεις της Εθνικής θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη, ενώ η αναχώρηση της ομάδας είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (15/7).

Από τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Γεωργιάδη, κλήθηκαν στην προετοιμασία οι Δικαιούλιας, Κοτσιώνης (ΑΕΚ), Δάιος (Αερωπός Έδεσσας), Αλεξανδρίδης, Μπαμπατζανίδης (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Σκούφας (Αρχέλαος Κατερίνης), Αναγνωστόπουλος (Διομήδης Άργους), Αναστασίου, Ασλής, Γερουλάνος, Μπατής, Παγιάτης, Παναγιώτου, Στεφανίτσης, Νικολίντας (ΑΣΕ Δούκα), Σίνα, Τόσκας (Δράμα ’86), Κουτουλογένης (Ολυμπιακός), Παπάζογλου, Τζωρτζίνης (ΠΑΟΚ), Παπαγιάννης, Κυριακίδης (Φίλιππος Βέροιας).

Στη σημερινή προπόνηση μίλησε στους αθλητές και ευχήθηκε «καλή επιτυχία», το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΧΕ, Κώστας Βιολιτζής. Κοντά στο τεχνικό επιτελείο ήταν ο τεχνικός συντονιστής των Εθνικών ομάδων, Νίκος Μάντζος και ο Γιώργος Μαστορογιάννης από το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ανδρών.

Υψηλοί στόχοι

Στις τάξεις των αθλητών επικρατεί ανυπομονησία για τη διοργάνωση της Βάρνας.

«Στην Αλγερία ζήσαμε μοναδικές και πολύτιμες εμπειρίες, καθώς για πρώτη φορά συμμετείχαμε σε μία διοργάνωση τέτοιου μεγέθους. Αντιμετωπίσαμε ομάδες με αθλητές μεγαλύτερους σε ηλικία, ενώ κάποιες εξ αυτών παράταξαν τις πρώτες ομάδες τους, καθώς έκαναν ουσιαστικά πρόβα για το παναφρικανικό πρωτάθλημα», σχολίασε ο Πανταλέων Αλεξανδρίδης και πρόσθεσε ότι «επίσης, είχαμε την ευκαιρία και για δυνατές προπονήσεις μετά το τέλος των αγώνων και νομίζω ότι όλο αυτό το ταξίδι μας βοηθά στην ομοιογένεια. Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έχουμε μπροστά μας, ο μεγάλος στόχος είναι να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό πλέον να υπάρχουν τέτοιοι στόχοι στην ομάδα. Πάντα υπάρχει πίεση όταν παίζεις για το εθνόσημο, καθώς πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Σε κάθε περίπτωση όμως είμαστε συνειδητοποιημένοι για τις δυνατότητές μας σε αναλογία με το στόχο που θέσαμε και έχουμε ανυπομονησία για να ξεκινήσει η διοργάνωση».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Γερουλάνος υπογράμμισε ότι «είμαστε μαζί από τις 13 Ιουνίου. Ζήσαμε μία πολύ σπουδαία διοργάνωση, είμαστε περήφανοι που εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα στους Μεσογειακούς. Μπορεί τα αγωνιστικά αποτελέσματα να μην μεταφράστηκαν σε νίκες, απέναντι σε πολύ πιο έμπειρες ομάδες, όμως πιστεύω ότι κερδίσαμε πράγματα ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βάρνας και του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023. Ουσιαστικά, μετά τους αγώνες στην Αλγερία κάναμε ένα πλήρες πρόγραμμα προετοιμασίας με προπονήσεις και βάρη, και επίσης μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε σε αδυναμίες που δείξαμε στους αγώνες μας. Πιστεύω ότι αυτό το μήνα που είμαστε μαζί καταφέραμε να συσπειρωθούμε, να έρθουμε πιο κοντά και θέλουμε αυτό να το βγάλουμε στο γήπεδο, στους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Έχουμε υψηλές βλέψεις και βάλαμε μεγάλο στόχο, που στον παρελθόν καμία ελληνική ομάδα δεν τον πέτυχε σε ανάλογες διοργανώσεις. Σίγουρα υπάρχει άγχος, αλλά είναι δημιουργικό  και πάμε για το καλύτερο δυνατό».

Το πανόραμα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Οι όμιλοι

Α’ όμιλος: Ισραήλ, Λιθουανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Μ. Βρετανία

Β’ όμιλος: Β. Μακεδονία, Ελβετία, Ρουμανία, Ουκρανία, Κόσοβο

* Την πρόκριση στα ημιτελικά θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου

Το πρόγραμμα της Εθνικής

Σάββατο 16 Ιουλίου: Ελλάδα – Μ. Βρετανία

Δευτέρα 18 Ιουλίου: Λιθουανία – Ελλάδα

Τετάρτη 20 Ιουλίου: Ελλάδα – Ισραήλ

Πέμπτη 21 Ιουλίου: Ελλάδα – Λουξεμβούργο

Σάββατο 23 Ιουλίου: Ημιτελικοί & αγώνες κατάταξης

Κυριακή 24 Ιουλίου: Τελικοί & αγώνες κατάταξης

No comments