Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ισπανία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ισπανία

 



Η Ισπανία είναι η νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νεανίδων, επικρατώντας σε ένα συναρπαστικό τελικό ο οποίος κρίθηκε στα σουτ άουτ, της Ολλανδίας 2-1.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τις Ισπανίδες, οι οποίες αφού ισοφάρισαν το 4-0 της Ολλανδίας, στη συνέχεια πήραν τα ηνία του αγώνα και με ένα εντυπωσιακό σερί 12-2, έκαναν το ισόπαλο 6-6 σε 8-18 υπέρ τους, ενώ στη συνέχεια όλο και άνοιγαν την υπέρ τους διαφορά, η οποία έφτασε στα 14 γκολ (14-28), για να πάρουν και τη νίκη με αυτή τη διαφορά, 16-30.

Η δεύτερη περίοδος όμως ήταν εντελώς διαφορετική με την Ολλανδία να βελτιώνεται αρκετά και να παρουσιάζει σθεναρή αντίσταση σε όλη τη διάρκεια του σετ, το οποίο είχε τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, χωρίς κάποια από τις δύο να μπορεί να ξεφύγει με περισσότερα από δυο γκολ, μέχρι τα μισά της περιόδου.

Οι Ολλανδέζες στο δεύτερο μισό του σετ πήραν κεφάλι στο σκορ και «έκτισαν» υπέρ τους διαφορά η οποία έφτασε και τα οκτώ γκολ, παίρνοντας τη νίκη 30-22 και οδηγώντας τον τελικό στη διαδικασία των σουτ άουτ.

Εκεί τα πέντε δεν ήταν αρκετά καθώς οι δύο ομάδες είχαν από δυο άστοχα και τρία εύστοχα και για αυτό χρειάστηκε και έκτο, στο οποίο αστόχησε η Ολλανδία με την Ντε Τζάγκερ, για να ευστοχήσει η Ισπανία με την Κοντρέρας και να κατακτήσει τη νίκη και την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.


ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ 1-2 (16-30, 30-22, 6-8)

Ολλανδία: Μίρσταντ, Χέιτεν 25,Τζογκεζάν 12, Μπλομ, Φαν Ντε Χοκ, Μάρσμαν 11, Στέγκε, Λουίζ 2, Ντε Γιάγκερ 2, Μπόλαρ

Ισπανία: Βέρα, Κοντρέρας 16, Γκονζάλες 12, Λόπεθ 16, Ινιέστα, Κόπενς 16, Ρόμπλες, Αρτεάγκα, Ρουλ, Μοράλ.

Διαιτητές: Πέδρο Ορτέγκα (ΒΕΝ)-Αουλάρ Μιγκέλ (ΒΕΝ). Αποκλεισμοί: 0-0.

Δηλώσεις: 

Ρόναλντ Τάϊσεν (Προπονητής Ολλανδίας): «Χάσαμε, αλλά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά μας. Η Ισπανία στο πρώτο σετ έπαιξε καλύτερα από εμάς που δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και νίκησε άνετα. Στο δεύτερο όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.

Βελτιωθήκαμε παίξαμε καλά και καταφέραμε να νικήσουμε και να πάμε τον αγώνα στα σουτ άουτ. Εκεί η Ισπανία ήταν πιο εύστοχη και νίκησε. Είμαι στεναχωρημένος από την ήττα, όμως πολύ υπερήφανος για την ομάδα μας και όλες τις αθλήτριές της».

Μάριαμ Γκονζάλες (Αθλήτρια Ισπανίας): «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες, ευτυχισμένες, που καταφέραμε να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, δεν έχω λόγια. Πετύχαμε τον στόχο μας και το απολαμβάνουμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, είμαι πολύ περήφανη. Συγχαρητήρια και στην Εθνική της Ολλανδίας».


 

No comments