Αλησμόνητο σόου Ορτέγκα με Μπάρτσα ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αλησμόνητο σόου Ορτέγκα με Μπάρτσα !


Το ξέσπασμα χαράς του 51χρονου προπονητή της Μπαρτσελόνα Κάρλος Ορτέγκα, μετά το τελευταίο, εύστοχο, χτύπημα πέναλτυ από τον Λουκ Φάμπρεγας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κολονία, θα μείνει αλησμόνητο σε όσους το παρακολούθησαν.

Ο Ορτέγκα ( που είναι από την Ανδαλουσία, ωστόσο, έχει παίξει επί 11 περιόδους με την Μπάρτσα ) δεν άντεξε καν να δεί την εκτέλεση του Φάμπρεγας ενώ ο συνάδελφος του της φιναλίστ Κίελτσε από την Πολωνία,  Ντουσιμπάγιεφ, είδε τον γιό του Αλεξ να αστοχεί στο πέναλτυ που χτύπησε και από το οποίο κρίθηκε το τρόπαιο...

Η Μπαρτσελόνα ( που πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ και πέρσι....) ανέδειξε τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, τον Γκόμεζ, με 104 γκολ ενώ πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο Κάραλεκ της Κίελτσε, ίσως παράδοξο καθώς η ομάδα του έχασε αλλά ( πέρα από την ατομική απόδοση του Λευκορώσου ) αυτά συμβαίνουν όταν οι ψηφοφορίες κλείνουν πριν τελειώσει το ματς...

Το τελικό 37-35 ( κανονικό ματς 28-28 και παράταση 32-32 ) δίνει στην Μπαρτσελόνα τον 10ο τίτλο της στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ ο Ορτέγκα κατέκτησε για 7η φορά το τρόπαιο, καθώς, είχαν προηγηθεί 6 νικηφόροι τελικοί για τον ίδιο ως παίκτη της της Μπαρτσελόνα.

Αυτός είναι ο 6ος τίτλος για τη Μπαρτσελόνα στη σεζόν 2021-2022 σε 7 διοργανώσεις όπου πήρε μέρος, καθώς, ηττήθηκε μόνο από το Μαγδεμβούργο στο IHF Super Globe στην αρχή της σεζόν.

  

No comments