Το φαβορί, Βραζιλία, απέναντι στην έκπληξη της διοργάνωσης, Ελλάδα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το φαβορί, Βραζιλία, απέναντι στην έκπληξη της διοργάνωσης, Ελλάδα

Με στόχο το χάλκινο μετάλλιο, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (2018, Ρωσία) Βραζιλία και η Ελλάδα, θα αναμετρηθούν σήμερα (26/06, 17:00), σε ματς που θα διεξαχθεί στο κεντρικό γήπεδο του Karteros Beach Sports Center, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανδρών.

Η Βραζιλία, κάτοχος πέντε Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων (2006, 2010, 2012, 2014, 2018), έπεσε «θύμα» έκπληξης, καθώς αποκλείστηκε από την Δανία. Από την άλλη, η Ελλάδα, για την οποία το Παγκόσμιο του Ηρακλείου είναι το πρώτο της, επιχείρησε στον ημιτελικό την υπέρβαση, που –ήδη πάντως έχει πετύχει- με αντίπαλο την Κροατία, η οποία είναι δευτεραθλήτρια κόσμου (είχε ηττηθεί από την Βραζιλία στον τελικό του 2018), ωστόσο δεν τα κατάφερε και έτσι διεκδικεί την τρίτη θέση στην διοργάνωση έχοντας πολύ δύσκολη αποστολή. Για την Ελλάδα, η κατάκτηση του μεταλλίου αποτελεί τεράστια πρόκληση, ενώ η Βραζιλία θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και παράλληλα να κατακτήσει το έκτο διαδοχικό μετάλλιό της σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, χάρη επιπλέον στο γεγονός πως οι αθλητές της Βραζιλίας, Πιρές, Αμαράλ, Μπρούνο, καθώς και ο τεχνικός διευθυντής της, Ουέλινγκτον, έχουν στενούς δεσμούς φιλίας με τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, Λαζαρίδη. Οι πέντε τους κατέκτησαν με τον ΓΑΣ Κιλκίς Ακρόπολις το EBT Masters (ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συλλόγων Beach Handball) του 2016 στην Θεσσαλονίκη.

No comments