Η τελετή έναρξης των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η τελετή έναρξης των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων

Με την καθιερωμένη παρουσίαση και παρέλαση όλων των συμμετεχόντων χωρών, αθλητών και επιτετραμμένων, ξεκίνησε και επίσημα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπιτς Χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών, στις εγκαταστάσεις του Karteros beach sports center.

Αρκετός κόσμος έδωσε το παρών στην τελετή έναρξης, χειροκροτώντας θερμά όλους τους αθλητές οι οποίοι βρέθηκαν στο Ηράκλειο από κάθε γωνιά του πλανήτη για να παραστούν στη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συμβολή τους στην άρτια διοργάνωση, τόνισε στην τοποθέτησή του: «Σας καλωσορίζουμε στο Καρτερός beach sports center για τη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Μπιτς Χάντμπολ. Σε μια εγκατάσταση η οποία μας πήρε μόλις τρεις μήνες να την αποπερατώσουμε και φιλοξένησε ήδη για μια εβδομάδα έφηβους και νεανίδες από πολλά μέρη του κόσμου και σήμερα έχουμε την επίσημη έναρξη μιας δεύτερης παγκόσμιας διοργάνωσης, αυτή τη φορά ανδρών και γυναικών.

Είμαστε υπερήφανοι που σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα στην Κρήτη και το Ηράκλειο και θέλω να σας πω πως δεν μου κάνει καρδιά να λείψω από αυτή την εγκατάσταση. Για κάποιες ώρες όμως βρέθηκα στην Αθήνα για να ανακοινώσω μαζί με μία άλλη ομάδα συνεργατών μία ακόμα παγκόσμια διοργάνωση για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και έτσι στις 8 Σεπτεμβρίου διοργανώνει η Ελλάδα η χώρα μας για δεύτερη φορά το Ράλι Ακρόπολις, αυτή τη φορά με ειδική διαδρομή μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο.

Οι χαρές για τη χώρα μας έρχονται απανωτά και μας γεμίζουν ενέργεια, πάθος, δύναμη, δημιουργικότητα και αγάπη. Αγάπη για τον αθλητισμό, αγάπη για αυτό που πραγματικά υπηρετείτε όλοι σας που είναι το πάθος και η προσπάθεια για τη νίκη αλλά και την αγάπη για το άθλημα, την αλληλεγγύη.

Θέλω να πω στην οργανωτική επιτροπή του παγκοσμίου πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ και τον πρόεδρο τον κ. Βιολιτζή, τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Μάσι, αλλά και όλα τα στελέχη της διοργάνωσης ότι κερδίσατε εσείς, αλλά και οι αθλητές και αθλήτριες του Μπιτς Χάντμπολ πολλούς καινούργιους φίλους εδώ στην Ελλάδα στην Κρήτη και ένας εξ αυτών είμαι και εγώ.

Θα δείξουμε και εμείς τις δυνάμεις μας στην άμμο, καθώς έχουμε δώσε ήδη δυο αγώνες με μια ομάδα αποτελούμενη από τα στελέχη, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, με αντιπάλους, σε εισαγωγικά πάντοτε, τα μέλη της ομάδας των δημοσιογράφων που καλύπτει όλο αυτό το γεγονός για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Είμαστε 1-1 και θα έχουμε τον τρίτο και καθοριστικό αγώνα και ελπίζω να σας έχουμε κοντά μας να μας χειροκροτήσετε.

Εδώ σε αυτή τη χώρα που είναι μικρή, αλλά δυνατή και γεμάτη αξίες και γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είμαστε στο πλευρό των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών με την ελπίδα ότι θα μας φέρουν και πάλι διακρίσεις».

Ακολούθως ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης κ. Κώστας Γκαντής, ανέφερε από την πλευρά του: «Καλωσορίζω εκ μέρους της ομοσπονδίας χειροσφαίρισης Ελλάδος όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους περίπου 1.500 συμμετέχοντες, από 62 χώρες στο Ηράκλειο της Κρήτης, στη φιλόξενη κρητική Γη, στην Ελλάδα μας το σύμβολο του πολιτισμού της ελευθερίας της δημοκρατίας που ευελπιστεί με αυτές τις διοργανώσεις να αναδείξει την ιστορία της και τις ομορφιές της.

Στο Ηράκλειο, στην Κρήτη ξεκινά μία καινούργια αρχή. Ξεκινάμε να παράγουμε ένα καινούργιο προϊόν, τον αθλητικό τουρισμό ο οποίος θα εκτείνεται τους θερινούς μήνες σε μία εκπληκτική εγκατάσταση με χιλιάδες θεατές, φιλάθλους, αλλά και αθλητές, που όλοι θα προσπαθούν να αναδείξουν το Μπιτς Χάντμπολ σε μία περίοδο θερινή, εν μέσω ενός πολέμου που έχει εκτοξεύσει τα κόστη όλων των παραγόντων της διοργάνωσης και μετά από μία επώδυνη πανδημία.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος έβαλε το στοίχημα και ανέλαβε 4 παγκόσμια πρωταθλήματα back-to-back σε μία υπέροχη εγκατάσταση που με τη φροντίδα του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με υπομονή και δουλειά, κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ για να φιλοξενήσει μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας. Μία διοργάνωση η οποία είναι σταθμός, για να μπορούν όλες τις εθνικές ομάδες, όλων των παράκτιων αθλημάτων να έχουν την έδρα τους εδώ, στο σπίτι τους.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους μου στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, στις επιτροπές μας,  ειδικά την επιτροπή του Μπιτς Χάντμπολ και την οργανωτική επιτροπή, τα στελέχη μας, τους εθελοντές, τους πολίτες και τους απλούς φιλάθλους του Ηρακλείου αλλά και αυτούς που ταξίδεψαν να δουν τους αγώνες και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία και υγεία.

Εύχομαι και πιστεύω αυτή η πρώτη διοργάνωση σε αυτή την εθνική εγκατάσταση που όμοια της έχουν λίγες χώρες του κόσμου, να είναι η τυχερή και να έχουμε από δω και πέρα και άλλες διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν οι εθνικές μας ομάδες όλων των παράκτιων αγωνισμάτων και εσείς οι δημοσιογράφοι που καλύπτετε την εκδήλωση να θυμάστε ότι αυτή είναι μία ιστορική στιγμή σας ευχαριστώ όλους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Βιολιτζής, είπε: «Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε όλους που είστε εδώ. Μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, διαιτητές, κριτές και φυσικά οι φανταστικοί εθελοντές μας που μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και περισσότεροι. Χάρη στο πείσμα του υφυπουργού αθλητισμού κ. Αυγενάκης ο οποίος είναι συνέχεια κοντά μας και μας παρακολουθεί, έχουμε αυτή τη σημαντική διοργάνωση. Δεν μπορώ να ξεχάσω βέβαια και όλους αυτούς τους χορηγούς μικρούς και μεγάλους από κρατικούς φορείς και μη που είναι δίπλα μας και οι οποίοι υποστηρίζουν αυτό το γεγονός το οποίο γίνεται σήμερα αυτές τις μέρες στο Ηράκλειο.

Εδώ στην Ελλάδα που γεννήθηκε ο ολυμπισμός και οι ιδέες του όπως η ισοτιμία και το όχι στο ρατσισμό και στις διακρίσεις με ισονομία και fair play, εδώ όλα αυτά θα μας ακολουθηθούν για το καλό του αθλήματος, αλλά και για το γενικό καλό θα έλεγα διότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων σταματούσαν οι όποιες διενέξεις υπήρχαν και υπήρχε η Ειρήνη και Ομόνοια και όλο τον κόσμο. Αθλητές μας πάμε να παίξουμε και να το χαρούμε, let's play!».

Τέλος ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας για το Beach Handball της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζιανπέρο Μάσι ανέφερε εμφανώς συγκινημένος: «Είμαι γεμάτος συναισθήματα σήμερα καθώς δεν είναι μόνο μία μέρα όπου ξεκινάει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Μπιτς Χάντμπολ, αν είναι μία μέρα που ανακοινώνουμε σε όλο τον κόσμο ότι αυτή είναι η διεθνής ημέρα του Μπιτς Χάντμπολ . Στις 20 Ιουνίου το 1992 παίχτηκε το πρώτο παιχνίδι Μπιτς Χάντμπολ σε ένα μικρό ιταλικό νησί. Το προηγούμενο καλοκαίρι δύο προπονητές, κάποιοι μάνατζερ έπαιξαν ενστικτωδώς στην παραλία και τότε ξεκίνησα να γράφω τους κανόνες του αθλήματος. Αυτή η ενστικτώδης κίνηση ουσιαστικά άλλαξε την δική μου  ζωή αλλά και τη ζωή χιλιάδων αθλητών σε όλο τον κόσμο.

Τριάντα χρόνια από εκείνη την ημέρα, σήμερα εδώ στην Κρήτη έχουμε κάποιους από αυτούς ανθρώπους που έχουν γράψει την ιστορία του σπορ και περισσότερο από ποτέ κοιτάζουμε με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον και θέλουμε ταυτόχρονα να αποδώσουμε ένα φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους πρωτοπόρους του Μπιτς Χάντμπολ, τους θρύλους που δώσανε ότι είχαν για το Σπορ».

Αμέσως μετά ο κ. Μάσι παρουσίασε τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο και είναι οι κ.κ. Αλί (Αίγυπτος), Μεϊμαρίδης και Σκάρα (Ελλάδα), Πέισο (Βραζιλία), Σέπα (Βραζιλία), Προυνάτι (Αργεντινή), Πιρές (Βραζιλία), Ράσκον (Ισπανία), Χασάν (Κατάρ) και Ρόκαβετς (Κροατία) και κήρυξε την έναρξη των αγώνων. Η σεμνή τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με χορευτικό από το Λύκειο Ελληνίδων, παράρτημα Ηρακλείου.

No comments