Η ( μεγάλη ) ανατροπή που έγινε από την Πυλαία... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ( μεγάλη ) ανατροπή που έγινε από την Πυλαία...

Η κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πυλαία, προκάλεσε αίσθηση, αναγνωρίσθηκε από όλους ως δίκαιη με βάση την εικόνα του τελικού, ωστόσο, κάποιοι, εύλογα, θα έχουν και δεύτερες σκέψεις...

Η Πυλαία όχι μόνο ανέτρεψε τα προγνωστικά, αλλά, παράλληλα, πήρε και μία θέση στα Κύπελλα Ευρώπης ως Κυπελλούχος αφήνοντας εκτός νυμφώνος τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας.

Στην εφετινή σεζόν, αγωνίσθηκαν 6 ομάδες μας στα Κύπελλα Ευρώπης : ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Διομήδης, Δράμα, Αερωπός, Πυλαία.

Για την νέα αγωνιστική περίοδο, έχουν σίγουρη θέση στα Κύπελλα Ευρώπης οι 3 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, άρα ΑΕΚ-Ολυμπιακός ή Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Επίσης, σύμφωνα με την προκήρυξη παίζει στην Ευρώπη και η Κυπελλούχος ( Πυλαία ).

Εάν στον τελικό έπαιζε ο ΠΑΟΚ με ΑΕΚ ή Ολυμπιακό και όχι με την Πυλαία, τότε, αυτομάτως θα αποκτούσε δικαίωμα ευρωπαϊκής συμμετοχής και ο 4ος Διομήδης και ο Ιωνικός Ν.Φ. θα ήλπιζε σε αποδοχή του αιτήματος που θα κάνει η ΟΧΕ στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για μία επιπλέον θέση για την Ελλάδα στα Κύπελλα Ευρώπης.

Τώρα, ο Διομήδης είναι εκτός Ευρώπης και θα περιμένει την απάντηση στο αίτημα της ΟΧΕ ( το οποίο θα κατατεθεί με την ολοκλήρωση των τελικών του πρωταθλήματος και την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα ) που πιθανότατα θα είναι θετική.

Ωστόσο, φαίνεται πολύ δύσκολο να δώσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία 2 επιπλέον εισιτήρια για τα Κύπελλα Ευρώπης στην Ελλάδα ( ας μη ξεχνάμε ότι πέρσι αγωνίσθηκε και η 6η ομάδα στην Ευρώπη, καθώς, μέτρησε ότι η ΑΕΚ είχε κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο ).

Ο Ιωνικός Ν.Φ. είχε προετοιμασθεί για το σχετικό αίτημα, όμως, η επιτυχία της Πυλαίας αλλάζει τα δεδομένα και μάλλον δεν αφήνει ουσιώδη περιθώρια για τους '' κυανόλευκους '', καθώς άλλωστε θα αποτελέσει έκπληξη η συμμετοχή και στη νέα σεζόν 6 ομάδων μας στα Κύπελλα Ευρώπης αφού κατά τα φαινόμενα θα αρκεσθούμε, στην καλύτερη συνθήκη, σε 5.

Και η Πυλαία...αναστάτωσε τα πάντα και σε αυτό το επίπεδο....




No comments