Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με αλάνθαστο Παπαβασίλη ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με αλάνθαστο Παπαβασίλη !



 Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 25-23 στον 4ο τελικό της Handball Premier και κατέκτησε τον τίτλο, χάρη στην επικράτηση του με 3-1 νίκες στη σειρά των τελικών.

Πρωταγωνιστής του 4ου τελικού ο Παπαβασίλης, ο οποίος σκόραρε 9 φορές σε 9 προσπάθειες του στο παιχνίδι και στήριξε τον Ολυμπιακό σε καθοριστικά σημεία.

Oι νικητές είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα, καθώς αν και σε αρκετές περιπτώσεις ήταν πίσω στο σκορ, δεν έχασαν την πίστη τους στην προοπτική της τελικής επιτυχίας.

Στον 4ο τελικό, ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε καλύτερα στις λεπτομέρειες στα πιο αποφασιστικά σημεία, κυρίως, στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο και έδειξε πιο αποφασισμένος για την νίκη.

Χαρακτηριστικό του άγχους και της νευρικότητας ότι χάθηκαν 5 από τα 11 πέναλτυ που εκτέλεσαν οι δύο ομάδες.

H AEK είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο, πλήρωσε τα λάθη ( και σε επιλογές της στην επίθεση, που έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλο της να φεύγει με καλές προϋποθέσεις στην κόντρα ) και τα κενά διαστήματα της, ίσως και την έλλειψη ενέργειας στο τελευταίο δεκάλεπτο και ασφαλώς την ευκολία με την οποία δέχθηκε γκολ σε κομβικά σημεία.

Με Στεφάνοβιτς-Κεδέρη-Παπαδιονυσίου στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε η ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό να επιφυλάσσει την δική του έκπληξη με τον Μπούντιτς στην πρώτη 7άδα.

Με πολύ καλή άμυνα και δύο γκολ από τον Παπαβασίλη, με την  συμπαράσταση του κοινού του, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 στο 1.30’’ , αλλά, με δύο πέναλτυ του Κεδέρη το σκορ διαμορφώθηκε σε 3-2 στο 4.25’’.

Το παιχνίδι είχε άγρια ομορφιά και γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα του, με τον Κοτσιώνη και τον Μυλωνά  να δίνουν λύσεις στην ΑΕΚ και τον Μοντόρο να είναι εξαιρετικός, αλλά, προοδευτικά οι ομάδες άρχισαν να πηγαίνουν σε πιο συντηρητικές επιλογές, με την απόκρουση πέναλτυ από τον Μπουκοβίνα ( στον Παπαδόπουλο ) στο 10.45’’ να δίνει ( προσωρινά ) ψυχολογικό προβάδισμα στους ‘’ κιτρινόμαυρους ‘’.

Απάντησε με δική του επέμβαση σε πέναλτυ ο Κοτανίδης ( που νίκησε τον Κεδέρη ), ωστόσο, με γκολ από Αραμπατζή και Μυλωνά, η ΑΕΚ πέρασε για πρώτη φορά στο σκορ, με 7-6, στο 15’ .

Ο Πλάθα έδινε μάχες, με την άμυνα του Ολυμπιακού να έχει στρέψει την προσοχή της πάνω του ενώ οι ‘’ ερυθρόλευκοι ‘’ δυσκολεύονταν, παρά την ενέργεια και την θέληση τους, στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Η νευρικότητα έφερε λάθη και από τις δύο ομάδες, ωστόσο, η φρεσκάδα του Λέμος απέφερε το 9-7 υπέρ της ΑΕΚ στο 19.54’’, η μεγαλύτερη έως τότε διαφορά στο ματς για την ομάδα του, με τον Ολυμπιακό να έχει σκοράρει μόλις 3 φορές από το 5΄ έως το 20΄. 

 Δεύτερη απόκρουση πέναλτυ από τον Κοτανίδη ( στον Κεδέρη ) στο 23.17’’  και με το πέμπτο γκολ του Παπαβασίλη ήλθε η ισοφάριση σε 9-9 στο 23.45’’ .

Στο 26.42’’  πέρασε και πάλι μπροστά ο Ολυμπιακός με το 11-10 από τον Παπαβασίλη, με επιμέρους σκορ 4-1 για τους Πειραιώτες, που ήταν περισσότερο κινητικοί και ψύχραιμοι σε εκείνο το διάστημα, σε ένα ματς με λεπτές ισσοροπίες.

Δεύτερη απόκρουση πέναλτυ από τον Μπουκοβίνα και το ημίχρονο έληξε με 11-11, με ένταση στην εκπνοή, η οποία ξεκίνησε από διένεξη των Ουγκάλντε-Πασσιά ενώ στη συνέχεια απειλήθηκε γενική σύρραξη, που αποφεύχθηκε χάρη στη παρέμβαση των πιο ψύχραιμων και των ανδρών των ΜΑΤ, με τον αθλητικό διευθυντή της ΑΕΚ Στάθη Παπαχαρτοφύλη να βρίσκεται, πρόσκαιρα, πεσμένος στο τεραίν, μέσα στο κομφούζιο που επικράτησε για λίγα λεπτά.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, χρεώθηκαν με δίλεπτη ποινή Ουγκάλντε και Πασσιάς.

Η ΑΕΚ ξέφυγε και πάλι με 2 γκολ ( 14-12 ) στο 34΄ , αλλά, ο Ολυμπιακός διετήρησε την στενή επαφή με το σκορ και ισοφάρισε σε 14-14 στο 36΄.

Με τον Μπουκοβίνα να σταματά σε καίρια σημεία του αγώνα τον Ολυμπιακό τις επεμβάσεις του, παρά τα σφάλματα της, η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες να προηγηθεί και πάλι, ωστόσο, ήταν ο Κοτανίδης εκείνος που ενεργούσε θετικά για την ομάδα του.

Ο 4ος τελικός απέκτησε χαρακτήρα θρίλερ, με τις ομάδες να πηγαίνουν ‘’ μαζί ‘’ στο σκορ, με το βάρος στο σκοράρισμα να πέφτει, σταδιακά, σε Μοντόρο και Μυλωνά.

Η ΑΕΚ, πάντως, ήταν εκείνη που προηγήθηκε και πάλι με 2 γκολ ( 18-16 ) στο 46.30’’ και ο Κοτσιώνης αυτός που δεν δίστασε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, σε δύσκολες φάσεις.

Ο Παπαβασίλης, παθιασμένος και ασταμάτητος στις κόντρες, σημείωσε το 19-19 στο 49.49’’ και πλέον ήταν απολύτως φανερό ότι ο τελικός θα κρινόταν στις λεπτομέρειες, κυριολεκτικά στο νήμα.

Στο 52’ , ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, με σκόρερ τον Παπαβασίλη ( 21-20 ) ενώ από λάθος συνεργασία των παικτών της ΑΕΚ και πάλι ο διεθνής εξτρέμ πέτυχε το 22-20, σε κενό τέρμα.

Ο Κανδύλας, έγραψε το 23-21 στο 55΄ ( με νέο σερί 4-1 τερμάτων ) και κράτησε την διαφορά των 2 γκολ για τον Ολυμπιακό ενώ στο 55.32’’ αποχώρησε τραυματίας στον ώμο ο Οστρούτσκο.

Στο 56.22’’  ο Ολυμπιακός έκανε, για πρώτη φορά, 3 τα τέρματα της διαφοράς με τον Δομπρή ( 24-21 ).

Η μπάλλα πήγε στην κατοχή του Ολυμπιακού, στο 58΄, από νέο λάθος της ΑΕΚ με το σκορ του υπέρ στο 24-22 και ο Κοτσιώνης μείωσε σε 24-23 στο 58.49’’.

Ο Αραπακόπουλος έκανε το 25-23  στο 59.19’’, ο Ουγκάλντε έστειλε την μπάλλα στο δοκάρι και ο Ολυμπιακός στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος, καθώς δεν άλλαξε το σκορ και έμεινε το 25-23 έως το τέλος.

Διαιτητές : Πατιός-Τσιάνας.

Τα πεντάλεπτα : 4-3, 5-5, 6-7, 7-9, 9-10, 11-11 ( ημίχρονο ), 13-14, 14-15, 16-17, 19-20, 23-21, 25-23.

Δίλεπτες :  3-4    , Πέναλτυ : 2/5 -3/6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : Μπάουερ, Μπάγιος 1, Παπαδόπουλος 1, Παπαβασίλης 9, Μπούντιτς 1, Σλαβούλιτσα, Καραμπουρνιώτης, Μιχαηλίδης, Αραπακόπουλος 2, Κανδύλας 1, Οστρούτσκο 4, Δεληχρήστος, Δομπρής 2, Πασσιάς, Μοντόρο 4, Κοτανίδης. 

ΑΕΚ : Μπουκοβίνας, Τζηράς 1, Αραμπατζής 2, Ουγκάλντε 2, Κεδέρης 4, Πλάθα 1, Παπαδιονυσίου, Σεβέλεφ, Νικολαϊδης, Λέμος 1, Κοτσιώνης 4, Καλόμοιρος 1, Μυλωνάς 6, Αντζελιτς, Μόγια 1, Αντζελιτς.


No comments