Οι ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες, αλλά, η πρόκριση χάθηκε στη Χαλκίδα.... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες, αλλά, η πρόκριση χάθηκε στη Χαλκίδα....

 


Χειροκρότημα για την Εθνική μας ! 
Αυτό αξίζει, παρά την πίκρα για τον αποκλεισμό από το Μαυροβούνιο με την ήττα της Ελλάδας στην Ποντγκόριτσα  με  33-25, αποτέλεσμα με το οποίο υπερκαλύφθηκε η διαφορά των 2 γκολ ( 25-23 ) με την οποία είχαμε κερδίσει στο πρώτο ματς, στη Χαλκίδα....
Οι διεθνείς μας και το τεχνικό τιμ, προσπάθησαν, πάλεψαν σαν ήρωες, αλλά, η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, στα γήπεδα της Σουηδίας και της Πολωνίας πήγε στο Μαυροβούνιο που έκανε λιγότερα λάθη και πήρε ( και πάλι ) πολύ μεγάλη βοήθεια από τον γκολκίπερ Σίμιτς ο οποίος είχε 18 αποκρούσεις στο ενεργητικό του, όπως και από τον  Μπράνκο Βούγιοβιτς, σκόρερ 9 τερμάτων.
Η Ελλάδα ξεκίνησε μουδιασμένα, ωστόσο, με διαδοχικά γκολ του Τζηρά ήταν κοντά στο σκορ στο 20'  ( 9-8 ).
Το Μαυροβούνιο ξέφυγε με 5 γκολ ( 16-11 ), αλλά, η Ελλάδα αντέδρασε και πάλι και μείωσε σε 18-17 στο ξεκίνημα της επανάληψης και σε 20-19 στο 39΄.
Η πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων, σε συνδυασμό με λάθη της Εθνικής μας από άγχος και έλλειψη ψυχραιμίας, διαμόρφωσαν το σκορ σε 29-22, όμως, η Ελλάδα και πάλι δεν τα παράτησε και πήγε τη διαφορά στα 4 γκολ (  29-25 στο 56΄ ) και πλέον ακόμα και με ήττα με 2 τέρματα περνούσε, καθώς, είχε ήδη βάλει πιο πολλά τέρματα από ότι στο εντός έδρας παιχνίδι της με τους Μαυροβούνιους, οι οποίοι είχαν απόψε τη συμπαράσταση 6.000 φίλων τους σε κατάμεστο γήπεδο.
Με την τελευταία αντεπίθεση του και με '' άμυνα τανάλια '', το Μαυροβούνιο κατάφερε να κάνει σερί 4-0, επωφελούμενο και από την απογοήτευση της ελληνικής ομάδας και εντέλει επικράτησε με 33-25 και προκρίθηκε.
Για αυτή την Εθνική Ελλάδας, κυριολεκτικά, δεν χρειάζονται δάκρυα, αλλά, μόνο υπερηφάνεια, γιατί οι διεθνείς μας πάσχισαν απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο και μπορεί πολλά να ήταν διαφορετικά, αν η Εθνική μας είχε διατηρήσει έως το τέλος στη Χαλκίδα το προβάδισμα των 5 τερμάτων και δεν υποχρεωνόταν να τελειώσει με διαφορά 2 γκολ.
Το ψυχολογικό αβαντάζ έπαιξε μεγάλο ρόλο υπέρ των Μαυροβούνιων, για τους οποίους τα 17 από τα 33 γκολ έβαλαν τρείς Βούγιοβιτς, που δεν έχουν σχέση ο ένας με τον άλλον, καθώς, πρόκειται για συνεπωνυμία.
Πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας ο Τζηράς με 8 γκολ. Ακολούθησε με 5 ο Πασσιάς.
Ναι, μία ευκαιρία χάθηκε, αλλά, εδώ, φθάσαμε με τις 9 σερί νίκες που πέτυχαν αυτά τα παιδιά και τους αξίζει όχι μόνο μία καλή κουβέντα, αλλά, ένα μεγάλο μπράβο.
Οχι ως παρηγοριά, αλλά, ως αναγνώριση....
Γιατί έκαναν μία υπέρβαση στη Χαλκίδα, τους σταμάτησαν από την ολοκλήρωση της και απόψε με όλα τα δεδομένα εναντίον τους, απλώς, δεν μπορούσαν, όσο και αν το ήθελαν, να κάνουν κάτι παραπάνω, καθώς, σε αυτό το υψηλό επίπεδο, δεν αρκεί μόνο η δική μας προσπάθεια και επιθυμία, υπάρχει και εξίσου άξιος αντίπαλος....
Ψηλά το κεφάλι παιδιά ! 

Τα πεντάλεπτα : 2-0, 5-3, 7-6, 9-8, 13-10, 16-12 ( ημίχρονο ), 18-17, 21-19, 23-20, 28-22, 29-23, 33-25.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ :  Σίμιτς, Φίλιπ Βούγιοβιτς 2, Μπράνκο Βούγιοβιτς 9, Τσάβορ 2, Λάζοβιτς 1, Τσέπιτς 5, Μίλος Βούγιοβιτς 6, Ράντοβιτς, Καλουτζέροβιτς, Στέφαν Βούγιοβιτς, Σεβάλγεβιτς 1, Μπόζοβιτς 3, Λάζιτσα 1, Αντζελιτς, Γκρμπόβιτς 3, Μιγιούσκοβιτς.       

ΕΛΛΑΔΑ :  Μπουκοβίνας, Τζηράς 8, Αραμπατζής, Παπαβασίλης, Κωστακίδης 1, Μπόσκος 2, Μυλωνάς 3, Μάλλιος 3, Ηλιόπουλος , Πασσιάς 5, Δομπρής, Λιάπης , Παπαδιονυσίου 2, Μιχαηλίδης 1, Καραμπουρνιώτης, Παπαντωνόπουλος.  

Διαιτητές : Μπάουμγκαρτ-Βίλντ  ( Γερμανία )

Δίλεπτες : 5-4, Πέναλτυ : 2/2-1/2

No comments