Στην 15η Μεσογειάδα η Εθνική Κορασίδων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στην 15η Μεσογειάδα η Εθνική Κορασίδων

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) ανακοίνωσε την συμμετοχή της Εθνικής Κορασίδων (Κ16) στην 15η Μεσογειάδα, η οποία θα διεξαχθεί το διάστημα 18-23 Απριλίου 2022 στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

Το τουρνουά είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Νίκου Παπαδόπουλου που είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ.

Οι οχτώ χώρες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση είναι οι: Ελλάδα, Κροατία, Κόσσοβο, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία και Τουρκία.


Οι συμμετοχές και το σύστημα


Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 45 λεπτών, χωρισμένοι σε τρεις περιόδους των 15 λεπτών. Σε κάθε περίοδο υπάρχει ξεχωριστή βαθμολογία (ένας πόντος στη νίκη και μισός στην ισοπαλία), ενώ η νίκη στον αγώνα δίνει δύο πόντους και η ισοπαλία έναν πόντο. Σε κάθε παιχνίδι μπορούν να διεκδικηθούν σύνολο 5 πόντοι.

Στην Α’ φάση οι ομάδες θα παίξουν ένας εναντίον όλων και στη Β’ φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα παίξουν χιαστί στα ημιτελικά (1ος-4ος, 2ος-3ος).

Ο τελικός θα έχει διάρκεια 60 λεπτά (3Χ20), ενώ στους ημιτελικούς και τον τελικό σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσουν πέναλτι.

No comments