Ιδομενέας ο σύγχρονος ήρωας της Κρήτης ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ιδομενέας ο σύγχρονος ήρωας της Κρήτης !

 


Δεκατρία παλληκάρια από τα Χανιά πήγαν κόντρα σε όλα και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, με τη  νίκη τους απέναντι στον Εσπερο στην Καλλιθέα.

Οι αθλητές του Ιδομενέα Γαλατά Χανίων μας θύμισαν τις όμορφες στιγμές του αθλητισμού, με την αφοσίωση τους στο χάντμπολ και στην ομάδα τους, όχι μόνο με τον καλό αγώνα τους αλλά και με τη συνολική λειτουργία τους.

Η παύση των δρομολογίων των πλοίων από και προς Χανιά για όλα τα Σάββατα του Μαρτίου ( λόγω περιστολής δαπανών των εταιρειών για τα καύσιμα, αλλά, οι ίδιες, μόλις έλθουν οι τουρίστες θα ...λατρέψουν και πάλι τα Χανιά και τα Σάββατα...) , είχε ως συνέπεια οι 13 αθλητές του Ιδομενέα να ταξιδέψουν από την πόλη τους το βράδυ της Παρασκευής αν και έπαιζαν Κυριακή.

Διανυκτέρευσαν στην Αθήνα το Σάββατο και έφυγαν το βράδυ της Κυριακής ( με τον φόβο του αποκλεισμού λόγω απαγορευτικού...), επιβαρύνθηκαν συνολικά 4 γεύματα και δείπνα, έξοδα  μετακινήσεων και ευτυχώς που γλύτωσαν τις δαπάνες διαμονής χάρη σε συγγενείς και φίλους τους.

Ταξίδεψαν χωρίς προπονητή γιατί πλέον πολύ απλά δεν υπάρχει προπονητής στην ομάδα τους, μα και δίχως συνοδό.

Ο αρχηγός Κυριάκος Φαλτσέτας και ο επίσης έμπειρος συναθλητής του Παντελής Χουτόπουλος βοηθούν όσο μπορούν τους συμπαίκτες τους, αλλά, οι δυσκολίες είναι προφανείς, για τα απλά και αυτονόητα, όπως τα τάϊμ άουτ και τις αλλαγές...

Πως βγαίνουν τα έξοδα της ομάδας ; 

Με ρεφενέ μεταξύ των παικτών στα αποδυτήρια...

Ετσι πληρώνονται τα έξοδα διαιτησίας, υλικού και μετακινήσεων...

'' Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά, αν τα παρατήσουμε και εμείς θα σβήσει η ομάδα και θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει το χάντμπολ ανδρών στα Χανιά, να μείνει ζωντανός ο Ιδομενέας...''  είπε με περισσή σεμνότητα και καθαρή λαλιά ο 33χρονος Φαλτσέτας ( πατέρας 2 παιδιών ο οποίος ενεργοποιείται σε οικογενειακή επιχείρηση καθαρισμού κτιρίων ) στο greekhandball.com

Με την πρόκριση του Ιδομενέα συνεχίζεται η περιπέτεια για την κάλυψη των δαπανών της ομάδας, που αναμφίβολα αισθάνεται την οικονομική επιβάρυνση της επιλογής της, αλλά, ο ρομαντισμός των Κρητικών δυνάμωσε  το πείσμα τους για τις αναποδιές και τα απρόοπτα που παρουσιάσθηκαν μπροστά τους.

Μακάρι αυτή η στάση των αθλητών του Ιδομενέα να φέρει κοντά τους ανθρώπους και φορείς που θα τους στηρίξουν.

Το αξίζουν, γιατί εκπροσωπούν με όμορφο τρόπο μία πολυαθλητική πόλη, όπως είναι τα  Χανιά, που έχουν ομάδες στην Β΄Εθνική Ανδρών και στην Α2 Γυναικών στο χάντμπολ ( Ιδομενέας-ΕΑΧ ), στην Α1 Ανδρών στο πόλο ( ΝΟ Χανίων ) , στην Α1 στο μπάσκετ Γυναικών ( ΟΑ Χανίων ), στην Α2 στο πόλο Γυναικών ( ΝΟ Χανίων ), στην Β΄ Εθνική μπάσκετ Ανδρών ( ΑΟΚ Χανιά ),  στη Σούπερ Λιγκ 2 στο ποδόσφαιρο ( ΑΟ Χανιά ). 

Ο Ιδομενέας ( «η δύναμη της Ίδας») ήταν βασιλιάς της Κρήτης, γιος του Δευκαλίωνα και εγγονός του Μίνωα. Ξεχώρισε  στον Πόλεμο της Τροίας ενώ το όνομα του το πήρε από το ιερό βουνό της Κρήτης, την Ιδη.

Σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Ιδομενέας επέστρεψε από την Τροία στην Κρήτη σώος, χωρίς περιπέτειες στο δρόμο του.

Τα κατάφερνε στα δύσκολα...

No comments