Τόπο στα νιάτα, μεγάλο διαιτητικό ρεκόρ στο Final 4 ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τόπο στα νιάτα, μεγάλο διαιτητικό ρεκόρ στο Final 4 !

 


Τι κοινό έχουν οι :

Κινατζίδης-Φωτακίδης

Καρυδάκης-Γιακαλής

Γράψας-Κυριάκου  ;

Καρυδάκης και Γιακαλής είναι 25 ετών , ο Κινατζίδης είναι 27 ετών και ο Φωτακίδης 26 ετών ενώ ο Γράψας και ο Κυριάκου είναι συνομήλικοι καθώς είναι 29 ετών.

Ολοι μικρότεροι σε ηλικία από τα 30...

Αυτοί οι 6 ήταν οι διαιτητές του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών.

Για πρώτη φορά στον θεσμό, σφύριξαν διαιτητές κάτω των 30 ετών καθώς η ΚΕΔ δείχνει έμπρακτα ότι εμπιστεύεται τους νέους σε ηλικία διαιτητές, στέλνει το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένη να δώσει ευκαιρίες και να ανοίξει δρόμους σε όσους θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με την διαιτησία στο χάντμπολ και έχουν θέληση, επιμονή και φιλοδοξίες.

Φυσικά, η αναγνώριση στην πείρα είναι πάντα δεδομένη και για αυτό ένα από τα τρία ζευγάρια της διοργάνωσης αποτελείτο από τους Νάσκο-Χαρίτσο, οι οποίοι όμως χρειάσθηκε να απουσιάσουν λόγω κορωνοϊού και αντικαταστάθηκαν από τους Κινατζίδη-Φωτακίδη, αλλά, ήδη η '' νέα φουρνιά '' της ελληνικής διαιτησίας θα είχε εκπροσώπηση στην Κάνηθο με τους Καρυδάκη-Γιακαλή και Γράψα-Κυριάκου.

Το γεγονός ότι 3 από τους 6 ρέφερι έχουν παίξει χάντμπολ τους βοηθά ενώ και οι άλλοι 3 είναι άνθρωποι του αθλητισμού και έχουν ανάλογη υποδομή και παιδεία.

Το κυριότερο από όλα ; Και οι 6 διαιτητές είχαν θαυμάσια απόδοση και μπράβο τους.

Χρειάζεται, ωστόσο, προσοχή από μέρους τους γιατί αν κάνουν το λάθος να αισθανθούν ότι μπήκαν πάνω από το παιχνίδι ή ότι είναι πρωταγωνιστές θα πάνε περίπατο όλα τα καλά λόγια και οι ελπίδες...

Συνέχεια θα υπάρξει στην εκπροσώπηση της '' νέας γενιάς '' της ελληνικής διαιτησίας σε σημαντικές διοργανώσεις, με τους Γκόγκα και Σαχίνογλου οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Μεσογειάδα στην Αγκυρα, αλλά, βεβαίως σε αυτό τον θεσμό ούτως ή άλλως απαιτείται να είναι κάτω των 25 ετών οι διαιτητές. 

Η καλή δουλειά συνεχίζεται από την ΚΕΔ που κοιτά μπροστά και δημιουργεί λύσεις, συνδέοντας πρόσωπα και καταστάσεις, με φρεσκάδα, πείρα, κίνητρο, σταθερότητα και κυρίως με προοπτική.

No comments