Αποβολή των Εθνικών ομάδων και συλλόγων Ρωσίας και Λευκορωσίας ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αποβολή των Εθνικών ομάδων και συλλόγων Ρωσίας και Λευκορωσίας !Ενόψει της πολεμικής κατάστασης στην Ουκρανία και με αναφορά στις πρόσφατες συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας.

Τα 13 μέλη της EXEC συζήτησαν τις εισηγήσεις που έλαβαν από τις Εθνικές Ομοσπονδίες, καθώς και από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ένωση Ευρωπαϊκών Ομαδικών Αθλημάτων, υπό το φως της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

-Αποβάλλονται οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας καθώς και οι σύλλογοι των χωρών αυτών που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις χάντμπολ. Αυτό θα ισχύει μέχρι νεωτέρας και αφορά όλες τις τρέχουσες διοργανώσεις σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων.

-Διαιτητές και διαιτητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία δεν θα οριστούν για μελλοντικούς αγώνες μέχρι νεωτέρας. Λέκτορες και μέλη της επιτροπής από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία δεν θα κληθούν για μελλοντικές συναντήσεις και δραστηριότητες.

-Θα αναζητηθούν νέοι διοργανωτές για το YAC 16 EHF Beach Handball EURO και τα Προκριματικά Τουρνουά για το Beach Handball EURO 2023. Και οι δύο διοργανώσεις είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στη Μόσχα τον Ιούλιο του 2022.

Αυτά τα μέτρα έχουν άμεση ισχύ καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να μαίνεται, θέτοντας σε κίνδυνο τις αρχές συνεργασίας της EHF σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το πνεύμα της δικαιοσύνης.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ εκφράζει τη λύπη της για τις συνέπειες για μεμονωμένα άτομα, συλλόγους και εθνικές ομάδες και ελπίζει ότι η επιστροφή της ειρήνης θα επιτρέψει την επανεξέταση της κατάστασης.

Εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί αναδιάρθρωση των διαφόρων διοργανώσεων σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων σύμφωνα με τις αθλητικές αρχές και τους ισχύοντες κανονισμούς.


 

No comments