'' Μίλησαν '' εμπειρία και ξένες, ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Μίλησαν '' εμπειρία και ξένες, ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου


















Η διαφορά δυναμικότητας και εμπειρίας υπέρ του ΠΑΟΚ αποτυπώθηκε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αουτσάϊντερ Καματερού στο τεραίν του κλειστού της Κανήθου...

 Για 8η φορά στην ιστορία του και 5η συνεχόμενη ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, επικρατώντας με 30-14 του ΓΑΣ Καματερού στον 1ο ημιτελικό του 18ου Final Four.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά θα διεκδικήσει αύριο στις 16:00 (ertflix) το 6ο του Κύπελλο και 4ο συνεχόμενο κόντρα στον νικητή του 2ου ημιτελικού Αθηναϊκός- ΟΦΝ Ιωνίας (17:00).

Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε σταδιακά στο σκορ και καθώς είχε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, απέκτησε διαφορά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αντιπάλων του που βρέθηκαν πίσω στο ημίχρονο με 13-9.

Στην επανάληψη, το Καματερό πλησίασε σε 14-12 στο 36΄, με επιμέρους σκορ για λογαριασμό του 9-3 σε βάρος του ΠΑΟΚ, αλλά, από εκεί και πέρα δεν είχε άλλα περιθώρια αντίδρασης και στο 47΄ το σκορ ήταν πλέον 23-13 ενώ το τελικό αποτέλεσμα, με κυριαρχική πλέον απόδοση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, διαμορφώθηκε στο 30-14. 

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε 16 γκολ μετά το 36΄ έναντι μόλις 2 του Καματερού, που κατέρρευσε μη έχοντας άλλες λύσεις, απέναντι στον πλουραλισμό του ΠΑΟΚ των 5 ξένων αθλητριών, οι οποίες σημείωσαν 20 από τα 30 γκολ της ομάδας τους.

Φυσικά, αξίζουν χίλια μπράβο στο Καματερό για τον καλό αγώνα του και για ότι έχει καταφέρει έως τώρα σε αυτή τη σεζόν, μάλιστα μόνο με Ελληνίδες αθλήτριες, νεαρές κατά βάση.

Τα πεντάλεπτα:1-1, 6-2, 9-3, 11-4, 11-6, 13-9 (ημίχρονο) 14-11, 18-12, 22-13, 24-13, 25-14, 30-14

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 3, Μπατζαρακούδη, Μεντεσίδου 5, Βράντσιτς 7, Χριστοφόρις, Καραχαρίση 1, Αμβροσιάδου 1, Τάκη, Σεβδίλη, Ζενέλι, Νίκολιτς 2, Μποριζόφσκα 6, Γκρμπάβτσεβιτς 4, Αργυροπούλου, Μπουράτο 1

ΚΑΜΑΤΕΡΟ (Δανήλος):Μ. Βασιλείου, Ψαριώτη, Παπαδοπούλου, Καζάκη 2, Δαμάσκου, Κούρτη, Φακίνου, Τσαμάλη, Χριστοπούλου 1, Αλιφιέρη, Κουρή, Καραχάλιου, Α. Βασιλείου 9, Ρούσου 1, Καντζούρα, Καραμάνου 1.

Διαιτητές: Καρυδάκης- Γιακαλής, Δίλεπτα: 8-7, Πέναλτι: 2/3-5/7

Δηλώσεις

Δημήτρης Πελεκίδης (τεχνικός ΠΑΟΚ): «H ομάδα δεν έχει παιχνίδια στα πόδια της και η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε ακόμα βρει ρυθμό και αυτό φάνηκε γιατί στο β’ ημίχρονο που λειτούργησε η άμυνα βγάλαμε αιφνιδιασμούς και επικρατήσαμε όπως ήταν και το φυσιολογικό. Βέβαια αξίζουν πολλά μπράβο στο Καματερό γιατί απαρτίζεται από νεαρές αθλήτριες και έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια φέτος»

Μενέλαος Δανήλος (προπονητής ΓΑΣΚ): «Νομίζω κάναμε πολύ καλή προσπάθεια, μέχρι το 38΄ήμασταν ανταγωνιστικοί. Σίγουρα το βάθος πάγκου και η ποιότητα που έχει ο ΠΑΟΚ φάνηκαν στο παιχνίδι. Είμαστε ευχαριστημένοι και ευελπιστούμε να ξαναπαίξουμε του χρόνου στο F4».


 

No comments