'' Η χαντμπολική Ευρώπη μιλάει για μία ομάδα-έκπληξη ! '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Η χαντμπολική Ευρώπη μιλάει για μία ομάδα-έκπληξη ! ''

 

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Δημήτρης Δημητρούλιας μίλησε στο match programme του  αγώνα με τη Νιμ, όπου ανέφερε αρχικά για το ματς με την Ταταμπάνια στην Ουγγαρία :

«Μετά το παιχνίδι στα αποδυτήρια, είδα την ομάδα πιο στεναχωρημένη από ποτέ. Αυτό δείχνει πόσο θέλουν να κερδίζουν κάθε ματς οι αθλητές μου. Ένιωσα εκείνη τη σιωπή πολύ παραγωγική. Είπα στα παιδιά ότι θα πρέπει να είναι περήφανοι για τη μεγάλη προσπάθεια, τόσο σε αυτό, όσο και σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς. Θα πρέπει να δούμε το γενικό πλαίσιο. Δηλαδή ότι η ομάδα μας, με ίσως το χαμηλότερο μπάτζετ σε όλη την διοργάνωση, χτυπάει στα ίσα κάθε παιχνίδι συστηματικά, και όταν χάνει, συνήθως είναι με 1-2 γκολ διαφορά, που σημαίνει στις λεπτομέρειες. Υπερβάλλοντας εαυτούς, καταφέρνουμε να κάνουμε το 600-700% διαφορά στο μπάτζετ, να παίζεται στο 2-3%, ακόμη και στα εκτός έδρας. Αυτό είναι σπουδαίο στοιχείο και τρανταχτή απόδειξη της δουλειάς όλων στην χαντμπολική ΑΕΚ. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα, αν έχει συνοχή εκ των έσω, κανένας από έξω δεν μπορεί να την επηρεάσει. Στη χαντμπολική Ευρώπη, ο κόσμος μιλάει για μια ομάδα-έκπληξη που πάντα ξαφνιάζει τους αντιπάλους της με την απόδοσή της. Την επόμενη μέρα στη προπόνηση, είδα τα κεφάλια ψηλά, με ενέργεια στο γήπεδο και αυτό είναι πραγματικά σπουδαίο και χρήσιμο για τη συνέχεια».

-Για να έχει ελπίδες πρόκρισης στον επόμενο γύρο, η ΑΕΚ χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στη Νιμ, την οποία νίκησε μέσα στην Γαλλία. Πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο ξανά;

«Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ως ξεχωριστό και πιστέψτε με, προετοιμαζόμαστε πάρα πολύ κάθε φορά. Πετύχαμε μια ιστορική νίκη μέσα στη Νιμ, από τις νίκες-σταθμούς στο ελληνικό χάντμπολ, αλλά συγχρόνως αυτό έκανε τους αντιπάλους μας πλέον να αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ πολύ πιο σοβαρά και με σεβασμό. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το θεσμό, παραμένοντας ανταγωνιστικοί σε όλα τα ματς και να κυνηγάμε το θετικό αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε όμως να ανοίξουμε το rotation. Είμαστε ομάδα τίτλων και είμαστε υποχρεωμένοι να μην ξεχνάμε ότι οι στόχοι της σεζόν πέραν των καλών εμφανίσεων στην Ευρώπη είναι το εγχώριο νταμπλ. Το ερχόμενο Σάββατο έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη που εν πολλοίς θα καθορίσει το αφεντικό των τελικών του φετινού πρωταθλήματος».

-Ποιο είναι το βασικό αγωνιστικό στοιχείο που πρέπει να βελτιώσει η ΑΕΚ για να πετύχει τους στόχους της;

«Όπως είχα πει και το καλοκαίρι, είμαστε μια παραγωγική επιθετικά ομάδα με περισσότερους ταλαντούχους παίκτες στο κομμάτι της εκτέλεσης και της δημιουργίας και λιγότερο στο κομμάτι της αναχαίτισης. Για παράδειγμα η ανάλυση δείχνει ότι είμαστε στις πρώτες ομάδες σε σκοράρισμα στον όμιλο παρά τη θέση μας βαθμολογικά. Η ομάδα επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στην αμυντική της λειτουργία και σε μια, αναγκαία, σταθερά υψηλή απόδοση από τους τερματοφύλακες, στοιχεία που θα αποδειχτούν κομβικά στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων».

-Παίζει πραγματικά ρόλο, η παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ, δίπλα στην ομάδα;

«Τεράστιο! Η σχέση της ομάδας αυτής με τον κόσμο της είναι μοναδική! Ειλικρινά, η ΑΕΚ ίσως δεν θα μπορούσε να φτάσει στα επίπεδα που έφτασε χωρίς τον κόσμο της. Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη μνεία σε όλους αυτούς τους πιστούς οπαδούς της ομάδας που μας ακολούθησαν στα εκτός έδρας παιχνίδια μας στην Ευρώπη. Σε πολλά γήπεδα ακούγονταν οι φίλαθλοί μας περισσότερο από τους ντόπιους φιλάθλους. Δημιουργούμε φήμη πλέον και εκεί πέραν από την απόδοσή μας».


No comments