Με 4 απουσίες η Εθνική Γυναικών.... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με 4 απουσίες η Εθνική Γυναικών....

 


Συνεχίζεται στην Αθήνα η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών ενόψει των αναμετρήσεων με τη Λευκορωσία για τα προκριματικά του ΕURO 2022, στη Χαλκίδα (2/3,18:00) και στο Μίνσκ (6/3, 16:30).

H Ελλάδα, παρά την επιστροφή της Λαμπρίνας Τσάκαλου, θα παραταχθεί και πάλι με σοβαρές απουσίες, όπως συνέβη και στους αγώνες του Οκτωβρίου με Γερμανία και Ολλανδία.

Συγκεκριμένα εκτός πλάνων λόγω τραυματισμού βρίσκονται η περιφερειακή της ισπανικής Γκραν Κανάρια Αγνή Ζυγούρα, η πλέι μέικερ Μαρία Χατζηπαρασίδου, η αριστερή ίντερ Έρρικα Ζενέλη που αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ, ενώ νοκ-άουτ τέθηκε και η δεξιά ίντερ της Νέας Ιωνίας Κατερίνα Μανιά, η οποία έσπασε την μύτη της στην προπόνηση της Εθνικής την Παρασκευή.

Οι απώλειες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι όλες στην περιφέρεια και πλέον το έργο της ομάδας γίνεται ακόμα δυσκολότερο δεδομένης της δυναμικής της Λευκορωσίας, η οποία θεωρείται και φαβορί για την πρόκριση στην τελική φάση μετά την ισοπαλία (24-24) που απέσπασε στην έδρα της Γερμανίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Παναγιώτης Μεσσήνης δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Έχουμε απέναντι μας μία Εθνική που βρίσκεται μέσα στις 15 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και ξεκάθαρα η καλύτερη από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Την έχουμε παρακολουθήσει, είναι μία δουλεμένη ομάδα, με καλό προπονητή που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο, διαθέτοντας ισχυρή περιφέρεια με καλά σουτ από όλες τις πλευρές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι η Λευκορωσία πήρε βαθμό στην έδρα της Γερμανίας και αυτό λέει πολλά για το επίπεδο της.

Εμείς θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, να βγούμε περισσότερο έξω στην άμυνα και να προσπαθήσουμε να είμαστε μέσα στο παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του. Οι αθλήτριες μας βρίσκονται σε καλή κατάσταση γιατί έχουν ξεκινήσει ήδη τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, ενώ πραγματοποιήθηκε και το Final Four του Κυπέλλου με έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τελικό. Τα παιχνίδια με αυτούς τους υψηλού επιπέδου αντιπάλους θα μας βοηθήσουν σημαντικά ενόψει της συνέχειας και κυρίως για τα προκριματικά του EURO 2024 που θα θέλαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο».

No comments