Στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών η Νέα Ιωνία για 14η φορά στην ιστορία της - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών η Νέα Ιωνία για 14η φορά στην ιστορία της

Για 14η φορά στην ιστορία της η Νέα Ιωνία προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, αφού επικράτησε με 20-36 του Αθηναϊκού στον δεύτερο ημιτελικό του 18ου Final-4, το οποίο λαμβάνει χώρα στη Χαλκίδα. Η αθηναϊκή ομάδα θα διεκδικήσει αύριο (06/02), έτσι, το έκτο της τρόπαιο κόντρα στον επί τρεις διαδοχικές σεζόν κάτοχο, ΠΑΟΚ. To παιχνίδι θα αρχίσει στις 16:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από την δημόσια τηλεόραση (ertflix).

Η Νέα Ιωνία άρχισε να αποκτά ασφαλή διαφορά τερμάτων μετά από το 10ο λεπτό, εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Αθηναϊκού, αξιοποίησε την δυναμική των αθλητριών της και στο ημίχρονο προηγούνταν με 8-17. Στην επανάληψη, η ομάδα του Σάσα Ζιβούλοβιτς διατήρησε τον ρυθμό της, ήταν ανώτερη, αύξησε την απόστασή της στο σκορ από τον αντίπαλο και κυριάρχησε. 





Δηλώσεις:


Σοφία Ναϊσίδου (τεχνική διευθύντρια ΟΦΝΙ): «Παίξαμε με μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στο χάντμπολ και με προσθήκες σημαντικές στο ρόστερ της. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο αντίπαλος μας δυσκόλεψε, αλλά στην συνέχεια βρήκαμε τον ρυθμό μας. Χαιρόμαστε που θα συμμετέχουμε για άλλη μια φορά σ' έναν τελικό. Ο ΠΑΟΚ είναι γνώριμος αντίπαλος, είναι μια πολύ καλή ομάδα, χαιρόμαστε που επενδύει στο γυναικείο χάντμπολ. Νομίζω ότι θα γίνει ένας πολύ καλός αγώνας, κάθε ομάδα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της».

Δημήτρης Τζουανόπουλος (τεχνικός Αθηναϊκού): «Ξέραμε ότι ήμασταν το αουτσάιντερ, είχαμε ένα πρόβλημα με την Τζούρισιτς και αυτό μας στοίχησε και ψυχολογικά. Έπρεπε να παίξουμε με διάφορα σχήματα που δεν τα είχαμε δοκιμάσει πλήρως, γιατί η ομάδα είναι καινούργια με τρεις προσθήκες την τελευταία εβδομάδα. Χιόνια, πανδημία μας έχουν πάει λίγο πίσω, αλλά θα βρούμε τον δρόμο μας και τα κορίτσια το θέλουν πολύ. Κοιτάμε μόνο μπροστά. Βασικός στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία».


ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 20-36

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-5, 3-8, 5-12, 7-14, 8-17 (ημίχρονο), 10-19, 11-23, 13-27, 17-30, 18-34, 20-36

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσαμπουϊκίδου, Μακρόγλου, Σιαβαρλή 2, Τζούρισιτς 1, Καββαδία, Βέτκοβα 2, Καμπόιμ, Γάσπαρη, Κούρου, Στρούζου, Βαρούχα, Γκλομπάρεβιτς 5, Νούσια 6, Μάγκου 3, Παπαδημοπούλου 1, Συκιωτάκη

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Κεπεσίδου Μ., Μουρατίδου 2, Μανιά 4, Κοτρώτσιου 2, Ανδρίτσου 1, Κολλύρη, Καρέλα 3, Μακρή, Φράγκου 4, Κεπεσίδου Ν. 5, Κοντοστεργίου, Ντιμτσούδη 3, Χαριτίδη 3, Νταβίντοβιτς 1, Κωνσταντινίδου 2, Στουγιαννίδου 6

Διαιτητές: Γράψας- Κυριάκου, Δίλεπτα: 4-9, Πέναλτι: 4/6-1/1

No comments