Nτέρμπι με τα... όλα του και ισοπαλία (εκ νέου) στο ΟΑΚΑ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Nτέρμπι με τα... όλα του και ισοπαλία (εκ νέου) στο ΟΑΚΑ

Πραγματικό ντέρμπι ήταν το παιχνίδι (12η αγωνιστική), ΑΕΚ-Ολυμπιακός, που διεξήχθη στην αίθουσα, «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, 26-26, μετά από μία αγωνιώδη μέχρι το φινάλε αναμέτρηση, που είχε πάθος, ένταση και διακυμάνσεις στο σκορ. Για δεύτερη φορά μέσα στην τρέχουσα σεζόν, ντέρμπι ανάμεσα στους δύο μεγάλους αντιπάλους του ελληνικού χάντμπολ ολοκληρώθηκε δίχως νικητή, καθώς και στην 5η στροφή της Handball Premier (1ος όμιλος), το μεταξύ τους παιχνίδι είχε λήξει 18-18, στο «Μ. Μερκούρη», στον Ρέντη. 

Στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός ήλεγχε τον ρυθμό και βρισκόταν σε όλη την διάρκειά του μπροστά στο σκορ. Οι Ερυθρόλευκοι εγκλώβισαν την Ένωση, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία τους, ήταν αποτελεσματικοί στην άμυνα και ουσιαστικοί στην επίθεση. Στο 7ο λεπτό, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με 3 γκολ διαφορά (2-5), η ΑΕΚ μείωσε στο 1 τέρμα τρεις φορές (4-5, 5-6 και 6-7), ωστόσο οι Πειραιώτες, από τους οποίος ξεχώρισε ο Μοντόρο και ο γκολκίπερ, Κοτανίδης, κρατούσαν τα ηνία, διηύρηναν την διαφορά και στο ημίχρονο είχαν προβάδισμα 5 γκολ (11-16).

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένη και έχοντας ως μαέστρο τον σούπερσταρ, Ουγκάλντε, που πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση, την καλύτερή του ενδεχομένως με την φανέλα της αθηναϊκής ομάδας, κατάφερε στο 44ο λεπτό να ισοφαρίσει, για πρώτη φορά στο παιχνίδι, σε 21-21, με τέρμα του Ισπανού. Δύο λεπτά αργότερα (46ο λεπτό), επίσης για πρώτη φορά στο ματς, προηγήθηκε και πάλι χάρη σε τέρμα του Ουγκάλντε (22-21). Στο 50ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά σε θέση «οδηγού», αφού ο Παπαδόπουλος σημείωσε το 23-24, η ΑΕΚ ανέκτησε το προβάδισμα (26-25) στο 58:40, με γκολ του Ουγκάλντε, όμως ο πρώην παίκτης της Ένωσης, Αραπακόπουλος, έφερε το ματς στα ίσα στο 59:10. 

Δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε και συγκεκριμένα στο 59:52, ο Λέμος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού, οι παίκτες των Ερυθρολεύκων έβγαιναν στην αντεπίθεση, ωστόσο έχασαν χρόνο ζητώντας τάιμ άουτ, ενώ η ομάδα τους είχε πάρει ήδη τρία, ο Μοντόρο σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα προσέκρουσε σε σώμα αθλητή της ΑΕΚ και κατέληξε άουτ. Με το σφύριγμα της λήξης επικράτησε πανδαιμόνιο, καθώς τα μέλη της Ένωσης ζητούσαν πέναλτι πάνω στον Λέμος, στην φάση στην οποία η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι από το σουτ του. Υπήρξε σύρραξη μεταξύ των μελών των δύο ομάδων, τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγα λεπτά, ο Ολυμπιακός αποχώρησε πρώτος για τα αποδυτήρια, οι διαιτητές, Παπαματθαίου και Χρηστίδη εξέτασαν την φάση, αλλά δεν υπέδειξαν παράβαση.

Σημειώνεται πως για την σέντρα του αγώνα ο μικρός Γιώργος Ιωάννου (ο πατέρας του, Λεωνίδας, είναι Πρόεδρος στον ΓΑΣ Καματερού), που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έδωσε την μπάλα στους παίκτες του Ολυμπιακού.

 ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 26-26 

Τα πεντάλεπτα: 2-3, 3-5, 6-7, 9-11, 10-13, 11-16 (ημίχρονο), 14-18, 16-20, 21-21, 23-22, 24-24, 26-26

ΑΕΚ: Αραμπατζής 2, Μπριάτκα, Τζηράς 4, Νικολαΐδης 1, Λέμος, Άντζελιτς, Μυλωνάς, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα 2, Μόγια 4, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε 10, Καλόμοιρος 2, Μπεριά  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοτανίδης, Κουκουλάς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης 1, Μπούντιτς, Τερλέτσκι, Παπαδημητρίου, Κανδύλας 3, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 5, Δομπρής 2, Δεληχρήστος,  Αραπακόπουλος 3, Μοντόρο 7, Μιχαηλίδης, Οστρούτσκο 3

Διαιτητές: Παπαματθαίου - Χρηστίδη, Παρατηρητές: Κατσίκης - Τσάκωνας, Δίλεπτα: 1-6, Πέναλτι: 6/7-1/1

*Στο φύλλο αγώνα γράφτηκε: "Μετά την λήξη του αγώνα οι πάγκοι των δύο ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, υπήρξαν φραστικές αντεγκλήσεις. Ακολουθεί έκθεση"

No comments