Γιορτές στο γήπεδο για την Εθνική μας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γιορτές στο γήπεδο για την Εθνική μας

 

Την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνεται στην Αθήνα το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της Εθνικής ανδρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023. Καθημερινά το τεχνικό επιτελείο και οι διεθνείς δουλεύουν ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για τους αγώνες που θα κρίνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Ζαραβίνας "αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για να στεκόμαστε σε δυσκολίες. Δουλεύουμε σκληρά, στοχευμένα και ανεβάζουμε ρυθμούς. Μπροστά μας έχουμε μια τετράδα αγώνων και ειδικά οι δύο πρώτες αναμετρήσεις με το Κόσοβο είναι καθοριστικής σημασίας. Πλέον, μετά και τους πρώτους αγώνες του Νοεμβρίου, οι ομάδες του ομίλου γνωρίζονται καλύτερα".

Σε αυτό το πρώτο στάδιο κλήθηκαν οι Μπουκοβίνας, Μυλωνάς, Καλόμοιρος, Ηλιόπουλος, Τζηράς, Αραμπατζής, Παπαδιονυσίου (ΑΕΚ), Παπαβασίλης, Δομπρής, Πασσιάς, Κανδύλας, Καραμπουρνιώτης, Μιχαηλίδης, Τερλέτσκι, Μπάγιος (ΟΣΦΠ), Μάλλιος (Διομήδης Άργους), Κωστακίδης (Φίλιππος Βέροιας), Μαρκατάτος (ΑΣΕ Δούκα), Τόσκας (Δράμα'86), Παπάζογλου (ΠΑΟΚ), Κρητικός (Ανόρθωση - Κύπρος), Παπαντωνόπουλος, Μπόσκος (Αντεμάρ Λεόν – Ισπανία). 

Ο Μυλωνάς, ωστόσο, δεν μετείχε των προπονήσεων, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί και φαίνεται απίθανο να υπολογίζεται για τα ματς με το Κόσοβο.

Οι αθλητές που θα επιλεγούν από τον ομοσπονδιακό προπονητή θα συνεχίσουν στο δεύτερο στάδιο προετοιμασίας, στη Θεσσαλονίκη, από την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022.


To πανόραμα του ομίλου

1η αγωνιστική: Τουρκία - Κόσοβο 25-23, Βέλγιο - Ελλάδα 27-29

2η αγωνιστική: Ελλάδα - Τουρκία 24-20, Κόσοβο - Βέλγιο 28-28

3η αγωνιστική (5/1/2022): Τουρκία - Βέλγιο, Κόσοβο - Ελλάδα

4η αγωνιστική (8-9/1/2022): Βέλγιο - Τουρκία, Ελλάδα - Κόσοβο

5η αγωνιστική (12-13/1/2022): Κόσοβο - Τουρκία, Ελλάδα - Βέλγιο

6η αγωνιστική (15-16/1/2022): Βέλγιο - Κόσοβο, Τουρκία - Ελλάδα


Η βαθμολογία

1. Ελλάδα 4

2. Τουρκία 2

3. Βέλγιο 1

4. Κόσοβο 1

* Την πρόκριση στην επόμενη φάση θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου.

No comments