Δυνατός ΠΑΟΚ έτοιμος για πρόκριση, έκανε το πρώτο βήμα με τους Λετονούς ! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δυνατός ΠΑΟΚ έτοιμος για πρόκριση, έκανε το πρώτο βήμα με τους Λετονούς !

 









Στο πρώτο παιχνίδι του 3ου γύρου του European Cup, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε ως τυπικά φιλοξενούμενος την ZRK Tέναξ Ντόμπελε στο «Σπίτι του Χάντμπολ» και την νίκησε με 28-25, κάνοντας με εμβληματικό τρόπο την επιστροφή του στα Κύπελλα Ευρώπης, ακριβώς μετά από 4 χρόνια.

Το βήμα πρόκρισης έγινε ήδη από τον ΠΑΟΚ, που θα δώσει την Κυριακή τον επαναληπτικό με τους Λετονούς έχοντας αποκτήσει ένα προβάδισμα, το οποίο ωστόσο δεν είναι ασφαλές και το πάθημα της γυναικείας ομάδας του Δικεφάλου του Βορρά θα πρέπει να αφυπνίζει και να κρατά σε εγρήγορση.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ του Πάνου Γούσιου πραγματοποίησε σοβαρή και προσεκτική εμφάνιση, αντιδρώντας μάλιστα στο δυναμικό ξεκίνημα της αντιπάλου του, που προηγήθηκε με 7-4 στο δεκάλεπτο.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 14-14, προηγήθηκε με 16-14 και το ημίχρονο έκλεισε με 16-15 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στην επανάληψη, ανάλογη ήταν η εξέλιξη του ματς, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 21-20 στο 40΄και με μπροστάρη τον Σεϊρεκίδη πήρε διαφορά ακόμα και 5 γκολ ( 28-23 ).

Η Ντόμπελε μείωσε σε 3 τα γκολ της απόστασης της από τον ΠΑΟΚ, για το τελικό 28-25 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο, στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, έχει τις εναλλακτικές λύσεις, την πολυφωνία και κυρίως την δίψα για να τα καταφέρει.

Διαιτητές :  Ιβάνοβιτς-Βούϊσιτς ( Μαυροβούνιο )

ΠΑΟΚ : Γκίγκοφ, Τσαμουρίδης, Παπάζογλου 4, Νικολαϊδης 2, Μέντουριτς 3, Αποστόλου, Μπάρμπας, Βαφείδης, Σεϊρεκίδης 8, Μανωλούδης, Καβουσανάκης, Τριανταφυλλίδης 1, Γιορανίδης 1, Στογιάνοβιτς 5, Τζωρτζίνης 1, Μισαηλίδης 2.

ΤΕΝΑΞ ΝΤΟΜΠΕΛΕ : Γιάνσονς , Παντσένκο 5, Πλούμε, Τουμίνσκις, Κρούμινς, Μίκελσονς 2, Οζολινς, Σουλέϊκο, Κρέϊτσμπεργκς 3, Ερμανις 5, Ζούζουπς 2, Λίμπεργκς , Πόλιτερς 3, Αράϊς 2, Κουρζέμνιεκς 3. 

No comments