Πτυχία Master Coach και τροποποιήσεις κανονισμών στην ΓΣ της ΟΧΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πτυχία Master Coach και τροποποιήσεις κανονισμών στην ΓΣ της ΟΧΕ

 


Ολοκληρώθηκε στο ΟΑΚΑ η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος παρουσία 40 εκπροσώπων από τα σωματεία- μέλη της ΟΧΕ.

Ομόφωνα εκλέχθηκαν για Πρόεδρος και Γραμματέας της Γ.Σ. ο Βαγγέλης Παπαϊωάννου (Αθηναϊκός) και ο Λεωνίδας Ιωάννου (ΓΑΣ Καματερού).

Ψηφίστηκαν ο προϋπολογισμός του έτους 2022 και τροποποιήσεις στους κανονισμούς αγώνων και διαιτησίας.

Eκ μέρους της Ομοσπονδίας τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, ο Γενικός Γραμματέας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος που ανέλυσε τον οικονομικό προϋπολογισμό και το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της ΕΑΠ Κώστας Βιολιτζής που προλόγiσε το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα που στην συνέχεια παρουσίασε ο στρατηγικός σύμβουλος της ΟΧΕ Γάλλος Γκι Πετιτζιράρ με την ομάδα των τεχνικών συμβούλων της Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τους Γιώργο Κρανάκη, Παναγιώτη Ιατρούδη και Γιάννη Βαρελτζή.

Με την ευκαιρία της Γ.Σ. πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των πτυχίων πιστοποίησης των Ελλήνων προπονητών στο υψηλότερο επίπεδο, το Master Coach,  πρόγραμμα επιμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας διάρκειας δύο χρόνων και 160 ωρών, στο οποίο δίδαξαν 70  ομιλητές από Ελλάδα και το εξωτερικό και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία EHF, OXE και ΣΥΠΧΕ.

Το πτυχία δίνει την δυνατότητα στους προπονητές να βρίσκονται στους πάγκους των Εθνικών ομάδων και των συλλόγων τους στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συμμετείχαν και αποφοίτησαν 68 προπονητές, 52 Έλληνες και 16 ξένοι από 7 χώρες.

Ψηφίστηκαν από την Γ.Σ. οι τροποποιήσεις στον κανονισμό αγώνων της ΟΧΕ ενώ από τις αλλαγές που αποφασίσθηκαν, εστιάζουμε την προσοχή μας στις εξής :  

1.Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα που προκηρύσσεται. κάθε σωματείο οφείλει να γνωστοποιήσει στην οργανωτική επιτροπή διοργανώτρια αρχή τα χρώματα των αθλητικών του στολών, σε δύο τύπους: Ευδιάκριτου ΑΝΟΙΧΤΟΥ χρώματος και ευδιάκριτου ΣΚΟΥΡΟΥ χρώματος.

 2.Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση του ίδιου αριθμού από αθλητές της αυτής ομάδας. με εξαίρεση εκείνου που εναλλάσσεται μεταξύ θέσεων παίκτη γηπέδου και τερματοφύλακα ο οποίος πρέπει να φορά τον ίδιο αριθμό και στις δύο θέσεις.

3.Εάν η Ομοσπονδία ειδοποιήσει τους ορισμένους διαιτητές ενός αγώνα για μία σοβαρή καθυστέρηση φιλοξενούμενης ομάδας λόγω εκτάκτων συνθηκών, η γηπεδούχος ομάδα είναι υποχρεωμένη να περιμένει έως 2 ώρες, προκειμένου να διεξαχθεί το παιχνίδι.

4.Στις περιπτώσεις υποβολής ένστασης, η βιντεοταινία ή ο ψηφιακός δίσκος ιδιωτικής μαγνητοσκόπησης ψηφιακό οπτικοακουστικό υλικό του αγώνα είναι δυνατόν να ληφθεί υπόψη σαν ως αποδεικτικό στοιχείο, μόνο στην περίπτωση που αυτό παραληφθεί στα γραφεία της ΟΧΕ/Ενωσης έως 48 ώρες μετά την τέλεση του αγώνα ή άμεσα εφόσον πρόκειται για τελικές φάσεις ηλικιακών πρωταθλημάτων, τα διήμερα του Κυπέλλου Ελλάδος (φαιναλ φορ) και γενικά διοργανώσεις που υπάρχουν συνεχόμενοι και καθημερινοί αγώνες.


No comments