Ελλάδα-Γερμανία, συμμαχία... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ελλάδα-Γερμανία, συμμαχία...

  


Η Γερμανική Ομοσπονδία Χάντμπολ και η ΟΧΕ θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 του 2023. 

Η Διεθνής Ομοσπονδία ανταποκρίθηκε στην κοινή πρόταση Γερμανίας και Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε στο Τρίερ, 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 θα είναι η απαρχή μιας σειράς μεγάλων διοργανώσεων χάντμπολ στη Γερμανία το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023, θα συνεχιστεί με το EHF EURO 2024 ανδρών, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών του 2025, το οποίο θα διοργανωθεί από κοινού με την Ολλανδία και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών του 2027.

«Βλέπουμε αυτήν την δεκαετία στο χάντμπολ ως δεκαετία προσφοράς και ευκαιρίας για τη διεθνή οικογένεια του χάντμπολ. Επομένως, επιδιώκουμε μια τέτοια συνεργασία και είμαστε ευγνώμονες που η IHF συναίνεσε στο γερμανοελληνικό αίτημα», τόνισε ο Mark Schober, Διευθύνων Σύμβουλος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για το ελληνικό χάντμπολ. Για πρώτη φορά σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία, οι αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε δύο χώρες και μετά από δώδεκα χρόνια οι Έλληνες αθλητές θα έχουν ξανά την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους σε ένα event υψηλού επιπέδου», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κωνσταντίνος Γκαντής,ο οποίος επισκέφθηκε το Τρίερ μαζί με τον αγωνιστικό διευθυντή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παναγιώτη Τράικογλου και την συντονίστρια των Εθνικών Ομάδων Κατερίνα Γεωργούτσου.

«Η Γερμανική Ομοσπονδία Χάντμπολ, η οποία έχει μακρά παράδοση και πολλές διεθνείς επιτυχίες στο χάντμπολ, αποδέχθηκε την προτασή μας για κοινή διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ21 το 2023 και τους ευχαριστούμε για αυτό. Ελπίζω και πιστεύω ότι οι παίκτες θα αγωνιστούν σε γεμάτα γήπεδα και οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παιχνίδια στο υψηλότερο επίπεδο», σχολίασε ο Πρόεδρος της ΟΧΕ.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 που προγραμματίστηκε για το 2023 δίνει πλέον την ευκαιρία στην Ελλάδα να είναι και πάλι παρούσα ως οικοδέσποινα μετά την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων της Θεσσαλονίκης το 2011. 

Μάλιστα σε εκείνο το τουρνουά η Εθνική Νέων της Γερμανίας κατέκτησε τον τίτλο κόντρα στη Δανία.

 Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 του 2023 θα λάβουν μέρος 32 ομάδες, παίζοντας συνολικά 116 αγώνες, οι 64 εξ αυτών συμπεριλαμβανομένου του τελικού γύρου θα διεξαχθούν στη Γερμανία, και οι 52 θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα.

Οι μετακινήσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 του 2023 μειώθηκαν στο ελάχιστο με ένα εξελιγμένο αγωνιστικό πρόγραμμα αγώνων, το οποίο ενέκρινε η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Συγκεκριμένα από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν για Γερμανία μόνο οι τέσσερις φιναλίστ των προημιτελικών.


 

No comments