Πρόδρομος ελπίδας για την Δράμα ο '' Τόζα ''.... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρόδρομος ελπίδας για την Δράμα ο '' Τόζα ''....


 Τι και αν πηγαίνει Γ΄ Λυκείου και έχει βαρύ πρόγραμμα ; 

Οποιος θέλει, όλα τα συνδυάζει...

Ο Αλέξιος -Πρόδρομος Τοζακίδης  έγινε πρόδρομος αισιοδοξίας για την Δράμα, σαν το μπουμπούκι που άνθισε μέσα στην καταιγίδα, καθώς, ο 17χρονος τερματοφύλακας ήταν όαση στην κακή εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Μίκρα, στο ένα ημίχρονο όπου αγωνίσθηκε.

Το παιδί που ήλθε 3 χρονών στην Ελλάδα από το Λουξεμβούργο όπου γεννήθηκε, καθώς εκεί είχαν μετατεθεί για ένα διάστημα οι γονείς του, δάσκαλοι και οι δύο, είχε την πρώτη επαφή του με τα σπορ, με το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, δεν τον κέρδισε και για ένα διάστημα μάλιστα ήταν, γενικά, εκτός αθλητισμού.

Το 2013, σε ηλικία 9 ετών, αποφάσισε να πάει στο χάντμπολ της Δράμας, παρακινούμενος από τον φίλο και συμπαίκτη του Αγγελο Ξανθόπουλο.

Αυτό ήταν...Κόλλησε εκεί...

Από την πρώτη στιγμή του άρεσε και μάλιστα το 2015, ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στην επιθυμία του προπονητή του Βασίλη Σαπουνίδη και πέρασε κάτω από τα δοκάρια, ως γκολκίπερ.

Θυμήθηκε έτσι τις ημέρες του στο ποδόσφαιρο, όταν του άρεσε να είναι τερματοφύλακας, γιατί ένιωθε ότι σε αυτή την θέση, ήταν καλύτερος από ότι σε κάθε άλλη. 

Αγάπησε πολύ το χάντμπολ ο '' Τόζα '', όπως είναι το παρατσούκλι του και ειδικά τα τελευταία 3-4 χρόνια '' γλυκάθηκε '' με τις επιτυχίες και την αγωνιστική ανέλιξη του.

Το παιδί που έφθασε το 1.90 μ. έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία, πέρσι τον Απρίλιο, στην Εδεσσα με τον Αερωπό και στην τελευταία αγωνιστική, με τον Ζαφειράκη στις 15 Μαϊου, χρησιμοποιήθηκε για 40 λεπτά. 

Ο αριθμομνήμων τερματοφύλακας, όχι τυχαία, θέλει να σπουδάσει στα Οικονομικά ή στη Γυμναστική Ακαδημία, καθώς, αγαπά αριθμούς και αθλητισμό.

Ο νεαρός Δραμινός συνεχίζει την παράδοση που έχει η ομάδα του να αναδεικνύει παίκτες στο χάντμπολ, κυρίως, όμως, με την σοβαρότητα και τον ρεαλισμό του, φανερώνει ότι αν μη τι άλλο είναι θέμα χρόνου για την Δράμα να γυρίσει στον δρόμο όπου μπορεί να είναι, με σεμνά παιδιά που βάζουν το '' εμείς '' πάνω από το ''εγώ ''.

Υ.Γ. : Ασχετο ( ; )...Στον αθλητισμό, εύκολο είναι να λοιδωρείς και να σκυλεύεις, δύσκολο να σέβεσαι ομάδες και κυρίως αθλητές και αθλήτριες....  


Νίκος Δελαγραμμάτικας  


No comments