Φαβορί για το Παγκόσμιο Beach Handball 2022 η Ελλάδα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Φαβορί για το Παγκόσμιο Beach Handball 2022 η Ελλάδα



Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία ανάθεσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Handball Ανδρών Γυναικών και των ηλικιακών κατηγοριών Κ18 από την Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ (ΙHF).

Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως το μεγάλο φαβορί για την διοργάνωση του σπουδαίου event, ειδικότερα μετά την ανάληψη της διοργάνωσης των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων του 2023 με το Ηράκλειο της Κρήτης να είναι το κοινό σημείο αναφοράς στους φακέλους υποψηφιότητας.

Ο Δρ Μουσταφά Χασάν βρέθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης για την Γενική Συνέλευση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το master plan για την δημιουργία των εγκαταστάσεων για τους Μεσογειακούς Παράκτιους, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball.

O Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας (ΙHF) είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή και τον τεχνικό σύμβουλο- Διευθυντή Παγκοσμίου Χάντμπολ Κ21 του 2023 Παναγιώτη Τραϊκόγλου, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα γύρω από τα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ο Δρ Μουσταφά Χασάν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τον φάκελο υποψηφιότητας της ΟΧΕ σε συνδυασμό με την δυναμική που έχει η Κρήτη ως προορισμός, αλλά και την στήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Η τελική απόφαση για την πόλη που θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball του 2022 θα ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της IHF εντός των επόμενων ημερών και εκτός της ΟΧΕ (Ηράκλειο Κρήτης), έχει καταθέσει φάκελο και η Ομοσπονδία της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολη) και η Ομοσπονδία της Πορτογαλίας (Ναζάρε).

No comments