Συνέντευξη Τύπου από την Δράμα ενόψει του επαναληπτικού κόντρα στην RK Sloboda - Κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την ομάδα στο γήπεδο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνέντευξη Τύπου από την Δράμα ενόψει του επαναληπτικού κόντρα στην RK Sloboda - Κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την ομάδα στο γήπεδο

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν το μέλος του προπονητικού επιτελείου της Δράμας, Σάββας Δεμερτζίδης και οι αθλητές της ομάδας, Αδάμ Παπαδόπουλος, Έκτορας Πολύδωρος.

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι των Δραμινών, για το EHF European Cup, απέναντι στην RK Sloboda από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη (σ.σ. η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς με 29-23), μεθαύριο (18/09, 18:00), έχει ξεκινήσει. 

Η ομάδα της Δράμας, επιπλέον, κάλεσε τον κόσμο στο «Δ. Κραχτίδης», ώστε να συμβάλλει στην προσπάθειά της.


Ο Σάββας Δεμερτζίδης ανέφερε τα εξής:


«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και τιμή που εκπροσωπούμε τη χώρα μας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε έναν αγώνα για να γράψουμε ιστορία και να συνεχίσουμε να δείχνουμε την παρουσία μας και την εξέλιξή μας σε όλους τους φιλάθλους και ειδικά στους δικούς μας φιλάθλους, που μετά από πολύ καιρό θα έχουμε τη δυνατότητα να τους έχουμε μαζί μας στο γήπεδο. Να μας στηρίξουν, να μας ενισχύσουν για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε.

Είμαστε χαρούμενοι, γιατί αντιμετωπίζουμε την όλη κατάσταση σαν κάτι που το δικαιούμαστε, σαν κάτι που μας αξίζει. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα προσπαθήσουμε ό,τι πιθανότητες έχουμε για την πρόκριση να τις διεκδικήσουμε με σοβαρότητα, με συνέπεια και από και πέρα ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.

Σίγουρα το γεγονός ότι παίζουμε δεύτερη φορά είναι κάτι πολύ καλό για εμάς. Γνωρίζουμε ποιον αντιμετωπίζουμε. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα, η οποία έχει στην κουλτούρα της και στο DNA της την παλιά γιουγκοσλαβική σχολή, που σημαίνει ότι είναι μια ομάδα που σίγουρα για να την κερδίσεις πρέπει να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω. Να έχεις σοβαρότητα 60 λεπτά, για να μπορέσεις να διεκδικήσεις ό,τι πιθανόν σου δοθεί.

Τα παιδιά και όλοι μαζί κάνουμε μια ιδιαίτερη προσπάθεια. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στις προπονήσεις. Έχουμε πλάνο για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τη βοσνιακή ομάδα, αλλά το σίγουρο είναι ότι όταν παίζεις στην Ευρώπη, απέναντί σου έχεις ομάδες που και ποιότητα έχουν και χαρακτηριστικά και πρέπει εσύ να ανταπεξέλθεις σε όλα αυτά και να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό.

Η χαρά μας είναι ιδιαίτερη, γιατί μετά από ενάμιση χρόνο αποχής από τα γήπεδα των φιλάθλων μας, θα έχουμε μια έξτρα στήριξη στον αγώνα που θα δώσουμε. Νιώθουμε ότι επιστρέφουμε σπίτι μετά από καιρό. Είμαστε συνειδητοποιημένοι, ξέρουμε τι θα δούμε, ξέρουμε τι θα κάνουμε, αλλά στον αθλητισμό οι καταστάσεις εξελίσσονται η μία μετά την άλλη. Πρέπει εμείς να έχουμε τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε και να αντιμετωπίσουμε ό,τι πιθανόν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Μέσα μου νιώθω πάρα πολύ αισιόδοξος. Πιστεύω πάρα πολύ στις δυνατότητες της ομάδας και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο και θεωρώ ότι για άλλη μια φορά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα κάνουμε υπερήφανους τους φιλάθλους μας, τον κόσμο μας και ειδικά θα κάνουμε περήφανους τους εαυτούς μας και ειδικότερα τα παιδιά, γιατί η προσπάθειά τους είναι συνεχόμενη. Είναι παιδιά απίθανα, είναι παιδιά που χαίρεσαι να δουλεύεις με αυτούς και πραγματικά μόνο χαρά μπορώ να νιώθω για όλα αυτά που θα συμβούν από εδώ και πέρα».


Ο Αδάμ Παπαδόπουλος τόνισε τα εξής:


«Η αρχή που περιμέναμε να γίνει, έγινε. Παίξαμε το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι για την ομάδα μέσα στη Βοσνία. Έγιναν πράγματα εκεί που περιμέναμε να γίνουν. Η ομάδα είχε άγχος και είναι το απολύτως φυσιολογικό. Εδώ θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι το Σάββατο. Καταλάβαμε ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από εμάς, ότι δύο χέρια έχουν αυτοί, δύο χέρια έχουμε κι εμείς. Οπότε απλά το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε πιο σοβαροί. Το Σάββατο καλούμαστε να ανατρέψουμε να όλη αυτή την εικόνα. Δεν είναι κάτι κακό αυτό που συνέβη. Είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί στον αθλητισμό ή χάνεις ή κερδίζεις ή μαθαίνεις.

Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου είναι το δεύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Καλούμαστε να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, αυτό που προπονούμαστε τόσο καιρό. Δεν χρειάζεται να έχουμε άγχος. Είναι μια γιορτή. Στις γιορτές πρέπει να περνάς καλά και να το απολαμβάνεις. Έτσι είναι και ο αθλητισμός. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για αυτό. Έχουμε δει την ομάδα σε βίντεο, κάνοντας scouting. Δεν το αφήνουμε να κυλήσει μόνο του, το σπρώχνουμε κι εμείς, εννοείται. Άλλωστε για αυτές τις διοργανώσεις ζούμε όλοι μας, γιατί ίσως για πολλούς μπορεί να είναι και η τελευταία. Για αυτό και κάθε παιχνίδι πρέπει να το αντιμετωπίζεις σαν τελευταίο. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Σε ευρωπαϊκά παιχνίδια έχει δείξει η ιστορία ότι κερδίζει ο καλύτερος και παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις».


Ο Έκτορας Πολύδωρος σχολίασε τα εξής:


«Το προηγούμενο Σάββατο παίζαμε μέσα στη Βοσνία. Δυστυχώς το άγχος που είχαμε για το πρώτο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι, τα αβίαστα λάθη που κάναμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και το ότι υπερεκτιμήσαμε τους αντιπάλους μας, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο είναι ανατρέψιμο. Παίξαμε το πρώτο ημίχρονο στη Βοσνία. Αυτό το Σάββατο καλούμαστε να παίξουμε το δεύτερο. Θα πρέπει να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας, να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μας, να έχουμε πάθος, να παίξουμε σκληρή άμυνα και να εξαντλήσουμε όλες τις ελπίδες που έχουμε για πρόκριση».

No comments