'' Λαχτάρα να δούμε τον κόσμο μας πάλι στο γήπεδο ! '' - greekhandball.com

Τελευταία νέα

'' Λαχτάρα να δούμε τον κόσμο μας πάλι στο γήπεδο ! ''

 

Πολύ καλό αφιέρωμα από την  ιστοσελίδα kerkyrasportnews.gr και τον Αντώνη Αραβανή στον Φαίακα για την περίοδο 2021-2022 :

'' Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο ο ΑΟ Φαίαξ θα βρίσκεται στην πρώτη τη τάξη κατηγορία του ελληνικού χάντμπολ, τη Handball Premier. Παράλληλα για ακόμη μία χρονιά θα είναι η μόνη κερκυραϊκή ομάδα που αγωνίζεται σε πρώτη εθνική κατηγορία.

Τη φετινή χρονιά στον πάγκο της ομάδας θα βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Μιχαλάκης, με άμεσο συνεργάτη του μία σπουδαία μορφή του ελληνικού χάντμπολ, τον Κωνσταντίνο Τσιλιμπάρη. 

Το δυναμικό της ομάδας αποτελείται κυρίως  από Κερκυραίους αθλητές. 

Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στη Handball Premier, ενώ η πρώτη επίσημη συμμετοχή αναμένεται το Σάββατο (18/9) κόντρα στον ΠΑΟΚ στο κλειστό του ΕΑΚΚ.

Δηλώσεις παραχώρησαν στα πλαίσια του αφιερώματος o προπονητής Κωνσταντίνος Μιχαλάκης αλλά και οι αθλητές Ευγένιος Κουλούρης, Δημήτρης Δελλής, Αχμέντ Αλσάμπα και Αντώνης Κόντης.

Μίλησαν για τους στόχους της ομάδας, την προετοιμασία, την παρουσία του Φαίακα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Handball Premier τη μετάβαση από την περσινή ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, ενώ έστειλαν και το δικό τους μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας.

Κωνσταντίνος Μιχαλάκης (προπονητής):

'' Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο στόχος μας, καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν δυναμώσει κυρίως με ξένους παίκτες, ενώ τη φετινή σεζόν στην Α2 υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες. Αυτό κάνει το πρωτάθλημα πάρα πολύ ανταγωνιστικό και έχει ανέβει πολύ το επίπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος της σεζόν θα πανηγυρίσουμε την παραμονή στην κατηγορία και εύχομαι πραγματικά να πραγματοποιηθεί.

Η προετοιμασία της ομάδας κυλάει πάρα πολύ ομαλά. Το πιο σημαντικό σε μια προετοιμασία σε οποιαδήποτε ομάδα και οποιοδήποτε άθλημα είναι να μην υπάρξει τραυματισμός. Μέχρι στιγμής είναι όλοι οι αθλητές μας υγιείς, εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος. Η προετοιμασία ήταν το πρώτο μας μέλημα, με το που ήρθαν όλοι οι αθλητές κάναμε μία αξιολόγηση σε όλους τους αθλητές (παλαιών τραυματισμών και φυσικής κατάστασης) και κατόπιν δημιουργήσαμε ένα θεραπευτικό ασκησιολόγιο και ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, προσαρμοσμένο στον κάθε αθλητή, έτσι ώστε να φροντίσουμε για την πρόληψη τραυματισμών αλλά και για το φορμάρισμα των αθλητών.

Είναι τεράστια τιμή για εμένα που ο σύλλογος με εμπιστεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρά το νεαρό της ηλικίας μου, θεωρώ πώς έχω τα κατάλληλα εφόδια για να μπορώ να ανταπεξέλθω στη θέση του προπονητή, η περσινή χρονιά ήταν μια τεράστια εμπειρία για εμένα αλλά και για όλα τα παιδιά, καθώς οι περισσότεροι αθλητές αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στη Handball Premier και με βάση την εμπειρία της περσινής χρονιάς θα πορευτούμε και φέτος και θέλω να πιστεύω ότι θα δικαιωθεί η διοίκηση με την επιλογή της στο πρόσωπο μου.

Η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη όχι μόνο για εμάς εδώ στην Κέρκυρα αλλά για όλους τους αθλητές. Όσον αφορά τη δική μας ομάδα κάναμε μία μεγάλη ανανέωση και δώσαμε χρόνο στους δικούς μας αθλητές, οι οποίοι δεν είχαν πάρει ποτέ ευκαιρία στην Α1΄. Με την ίδια συνταγή θα συνεχίσουμε και φέτος, ενώ ενισχύσαμε το δυναμικό μας και με τέσσερεις ξένους πολύ έμπειρους αθλητές, αλλά και με δύο κομβικές επιστροφές Κερκυραίων αθλητών, του Κώστα Τσιλιμπάρη -ο οποίος είναι και ο άμεσος συνεργάτης μου- και του Άγγελου Τσίλη. Καταλυτική είναι βέβαια και η επιστροφή του τερματοφύλακα Ευγένιου Κουλούρη στην ενεργό δράση, ο οποίος με την εμπειρία του εντός και εκτός γηπέδου θα δώσει πάρα πολλά στην ομάδα. Για τη νέα χρονιά, λοιπόν, έχουμε στηριχθεί στο περσινό πλάνο και φέτος θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο.

Ο κόσμος της ομάδας είναι η δύναμη μας, το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Εύχομαι να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγείας και από τις δημοτικές αρχές αλλά και από εμάς, που σίγουρα θα εφαρμοστούν και μακάρι να καταφέρουμε να έρθει πάλι ο κόσμος όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται στο γήπεδο. Χωρίς τον κόσμο θα είχαμε καταφέρει ελάχιστα ''.

 Ευγένιος Κουλούρης:

'' Μία περίεργη χρονιά και φέτος ξεκινάει, όπως είναι οι δύο τελευταίες με την υπάρχουσα κατάσταση λόγω του κορονοϊού. Στόχος της ομάδας για να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές είναι η παραμονή στη Handball Premier. 

Στην προετοιμασία δουλεύουμε σωστά, προσπαθούμε να μπούνε οι σωστές βάσεις, η ομάδα ακόμα δεν είναι έτοιμη και στο έμψυχο δυναμικό νομίζω ότι περιμένουμε ακόμα κάποιες προσθήκες για να ολοκληρωθεί το ρόστερ. Πιστεύω ότι ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ μας, όσο περνάνε και τα παιχνίδια φυσικά, καθώς η ομάδα θα πρέπει να "μονταριστεί" μέσα από τους επίσημους αγώνες, γιατί ως γνωστόν λόγω της απόστασης τα φιλικά είναι δύσκολα, αλλά νομίζω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτερα θα προσαρμόζονται και τα καινούργια παιδιά και νομίζω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα δείξουμε το αγωνιστικό πρόσωπο που πρέπει για να πετύχουμε το στόχο της παραμονής στην κατηγορία. 

H δύναμη αυτής της ομάδας είναι ο κόσμος της, ελπίζουμε φέτος με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα υπάρξουν ο κόσμος να είναι κοντά να στηρίξει και να χαρεί την ομάδα, καθώς την πρώτη χρονιά το πρωτάθλημα τελείωσε κάπως άδοξα και η περσινή χρονιά ήταν για μένα σα να μην έγινε ποτέ, χωρίς την παρουσία κόσμου, νομίζω ότι θα πάμε καλά.

Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να ξαναμπώ στο γήπεδο με την ομάδα και να αγωνιστώ σε υψηλούς ρυθμούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι με την απουσία ενός χρόνου μου έλλειψε το γήπεδο και το χάντμπολ, κλήθηκα και εγώ να βοηθήσω όσο μπορώ και όσο αντέχω θα είμαι εδώ. Μου έχει κάνει καλό ότι έχω επανέλθει και νομίζω ότι θα συνεχίσω, μακριά από τραυματισμούς, εύχομαι υγεία σε όλους, η πανδημία να μην επηρεάσει τις ομάδες και να εξελιχθούν όλα ομαλά. Μακάρι φέτος να το ευχαριστηθούμε.

Θέλουμε ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα όπως τόσα χρόνια. Υπάρχει ένα "δέσιμο" με την ομάδα που για κάποιους είναι και λίγο ανεξήγητο, νομίζω ότι και στον κερκυραϊκό λαό έχει λείψει η ομάδα, η ρουτίνα του Σαββάτου να έρχονται στο γήπεδο και να δίνουν τον παλμό, όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Θα θέλαμε και φέτος να μιλάει όλη η "χαντμπολική" Ελλαδα για την έδρα της Κέρκυρας και το πόσο αγαπάει ο κόσμος σε αυτό το νησί την ομάδα και το άθλημα ''.

Δημήτρης Δελλής:

'' Καταρχάς στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία, αυτό είναι και το πιο σημαντικό, να παίξουν οι Κερκυραίοι όσο το δυνατόν περισσότερο, να παρουσιάσουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο χάντμπολ.

Σίγουρα η φετινή προετοιμασία είναι δύσκολη, λόγω και των υγειονομικών καταστάσεων, πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι από την περσινή χρονιά. Η προετοιμασία μας είναι δύσκολη και απαιτητική, όμως υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα που είναι και το βασικότερο και μας δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε.

Aν μου έλεγες όταν ανεβήκαμε στην Α1΄ότι θα παραμείνουμε για τρία συνεχόμενα χρόνια στην κατηγορία δε θα το πίστευα, πέραν από ευτυχισμένος και πολύ χαρούμενος νιώθω και ιδιαίτερη τιμή που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και τα καταφέρνουμε τόσα χρόνια και στεκόμαστε στην Α1.

Η παρουσία μας φέτος θα είναι πολύ δύσκολη διότι οι περισσότερες ομάδες έχουν δυναμώσει. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, δυστυχώς πέφτουν τέσσερις ομάδες, ο δικός μας στόχος είναι να παραμείνουμε και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο προκύψει. Ο βασικός στόχος δεν αλλάζει.

Θέλουμε ο κόσμος να μας στηρίζει όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι πριν τον κορονοϊό, αναμένουμε πώς δεν έχει αλλάξει κάτι και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τον κόσμο δίπλα στους αγώνες μας ''.

Αχμέντ Αλσάμπα : 

 '' Συμμετέχουμε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, στόχος της ομάδας μας είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να κατακτήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση στο πρωτάθλημα.

Είμαι χαρούμενος που ανήκω στη μεγάλη οικογένεια του Φαίακα οι παλαιότεροι παίκτες είναι πολύ καλοί, ο προπονητής με  και το τεχνικό επιτελείο επίσης είναι εξαιρετικό. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας.

Περιμένω την έναρξη του πρωταθλήματος για να δώ ακόμα περισσότερα.

Θέλουμε ο κόσμος της ομάδας να μας υποστηρίξει στους αγώνες μας και εμείς με την απόδοση μας να τον ευχαριστήσουμε ''.

Αντώνης Κόντης:

'' Στόχος της ομάδας για τη νέα σεζόν είναι η παραμονή και πιστεύω ότι είμαστε ικανοί να το πετύχουμε.

Σίγουρα υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, παίζει ρόλο βέβαια ότι και η διοίκηση έχει στηριχτεί σε Κερκυραίους παίκτες, αλλά έχουμε και κάποιες σημαντικές προσθήκες που θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα.

Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε για τρίτη χρονιά να διατηρούμαστε στο κορυφαίο επίπεδο της χώρας και είμαστε ανταγωνιστικοί, πιστεύω να είμαστε και του χρόνου στην κατηγορία.

Διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο γενικότερα με τον κορονοϊό, το πρωτάθλημα είχε συχνές διακοπές και οι αθλητές είχαν βγει εκτός ρυθμού και πρέπει να κάνουν πολύ προετοιμασία για να επανέλθουν στην αγωνιστική δράση. Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι η υγεία μας, να μην έχουμε τραυματισμούς και να επανέλθουμε σταδιακά στο επίπεδο που είμασταν πριν από δύο χρόνια.

Θα χαρώ πάρα πολύ να δω ξανά τον κόσμο της ομάδας στο γήπεδο, όπως έχω ξαναπεί είναι ο 8ος παίκτης μας, είναι η ψυχή της ομάδας και τους περιμένουμε πάλι πίσω ''.


 

No comments