Χάντμπολ επί Κολωνώ... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Χάντμπολ επί Κολωνώ...


O Nηρέας Κολωνού έγραψε ιστορία στο βόλεϊ αναδεικνύοντας σπουδαίους αθλητές οι οποίοι στελέχωσαν και την Εθνική Ανδρών, δραστηριοποιείται και πάλι στην πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, με Πρόεδρο τον επί σειρά ετών διαιτητή βόλεϊ Λάμπρο Κίτσιο και ενδιαφέρεται ώστε να αναπτύξει όχι μόνον βόλεϊ και μπάσκετ αλλά και το χάντμπολ.

Στον Κολωνό κατοικούν 50.000 άτομα, πληθυσμός με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και πολλούς νέους ανθρώπους ανάμεσα τους, αδιάφορο ποιά είναι η καταγωγή τους.

Στη συνάντηση που είχαν ο Λ.Κίτσιος με  τον πρόεδρο της ΕΣΧΑ και μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ Δημήτρη Σταυρακάκη και τον Ειδικό Γραμματέα της ΟΧΕ και μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης Φραγκίσκο Ζαλώνη, συζητήθηκε η προοπτική να δημιουργήσει τμήμα χάντμπολ ο Νηρέας, με επίκεντρο τις μικρές ηλικίες σε αγόρια και σε κορίτσια.   

Τα προβλήματα από την έλλειψη επαρκών χώρων άθλησης είναι γνωστά για τον Κολωνό, αλλά, ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι αδιάφορος και γίνεται προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων για τις προπονήσεις στο τόξο Κολωνός-Σεπόλια-Ακαδημία Πλάτωνος-Θυμαράκια.

« Η ΟΧΕ και η ΕΣΧΑ θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια που θα κάνει ο Νηρέας και φυσικά θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό πυρήνα ανάπτυξης σε αυτό το πολύ κεντρικό σημείο της Αθήνας » σχολίασε ο  Δημήτρης Σταυρακάκης.   

«Σίγουρα μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του αθλήματος μας σε περιοχές όπως ο Κολωνός και τα Σεπόλια που έχουν αρκετά Δημοτικά σχολεία, αφού από εκεί θα προέλθουν και τα παιδιά που θα δοκιμάσουν να ασχοληθούν με το χάντμπολ » πρόσθεσε ο Φραγκίσκος Ζαλώνης.    

Ο Λάμπρος Κίτσιος δήλωσε: «Η νέα διοίκηση του συλλόγου θέλει να προχωρήσει στη δημιουργία τμημάτων και σε άλλα αθλήματα, εκτός από μπάσκετ και βόλεϊ που ήδη υπάρχουν. Θεωρούμε ότι η βοήθεια της ΟΧΕ και της ΕΣΧΑ θα μας δώσει μεγαλύτερη ώθηση σε αυτό που θέλουμε να υλοποιήσουμε».    

Για όσους ενδιαφέρονται σχετικά με το Νηρέα Κολωνού, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΣΧΑ για περισσότερα στοιχεία.

No comments