Ενας λεβέντης που αξίζει να χαίρεται την πιο όμορφη στιγμή του... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ενας λεβέντης που αξίζει να χαίρεται την πιο όμορφη στιγμή του...

 


Είσαι προπονητής και ζείς μία ιστορική πρόκριση, όπως αυτή που κατέκτησε με το σπαθί της η Δράμα 1986 στο  EHF European Cup.

Βιώνεις τις στιγμές και τις αναμνήσεις που θα έχεις στη θύμηση σου όσο καταλαβαίνεις τον εαυτό σου...

Δεν χρειάζεται να ρωτηθείς ή να το παραδεχθείς, αλλά, για όσους σε καταλαβαίνουν, είναι βέβαιο ότι κύλησε δάκρυ από τα μάτια σου, ίσως όταν δεν σε έβλεπαν όλοι οι άλλοι, γιατί εσύ είσαι το στήριγμα και το ζύγι τους...

Και όμως, στην κουβέντα που είχαμε με τον προπονητή της Δράμας 1986, τον Σάκη Βαλαβάνη, για το greekhandball.com , δεν τον ακούσαμε ούτε για μία στιγμή να μιλά σε πρώτο πρόσωπο.

Αυτό λέγεται '' αθλητική μαγκιά '' και αξίζουν σε αυτό το παλληκάρι όσα συγχαρητήρια του έδωσαν φίλοι, συνάδελφοι ( Γούσιος, Πηλαλίδης, Μπούνας, Περβανάς, Τζαμτζής και άλλοι ) και άλλα τόσα...

Οι δηλώσεις που μας έκανε : '' Μας κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενους τα εύσημα που πήρε η ομάδα μας από πολλούς ανθρώπους του αθλήματος...Αυτή η νίκη-πρόκριση ανεβάζει και λίγο παραπάνω το επίπεδο του ελληνικού χάντμπολ, για το οποίο όλοι πασχίζουμε. Η διάκριση της Δράμας αντανακλά στους αθλητές, την διοίκηση, όλο το τεχνικό επιτελείο, στους χορηγούς, τον κόσμο μας. Η επιτυχία ήλθε άξια και δίκαια, καθώς, η ομάδα είχε δουλέψει και είχε πίστη στην πρόκριση. Διορθώσαμε πολλά σε σχέση με το πρώτο ματς στο αμυντικό κομμάτι και ουσιαστικά αυτό ήταν το σημείο-κλειδί που μας έδωσε την πρόκριση. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την διάρκεια, το πάθος, την αγωνιστικότητα τους. Ακόμα και στο λάθος που έκανα, βάζοντας 7ο παίκτη γηπέδου στο τέλος ενώ είχαμε ήδη σκορ πρόκρισης, καθώς '' κόλλησε '' το μυαλό μου σε εκείνη την φάση, με έβγαλαν ασπροπρόσωπο....Τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που μας έδωσε ώθηση για αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα. Δικαιούμαστε να χαιρόμαστε, αλλά, πρέπει να ετοιμασθούμε για την απαιτητική εβδομάδα που έρχεται, με αγώνες Τετάρτη και Σάββατο ''.

Και η αναφορά σε πρώτο πρόσωπο, ήλθε μόνο μετά από δική μας ερώτηση : 

'' Ναι, μπορώ να παραδεχθώ ότι η στιγμή της λήξης-πρόκρισης, είναι η μεγαλύτερη στιγμή της αθλητικής ζωής μου...Μόνο ο αθλητισμός μπορεί να σου προσφέρει αυτά τα συναισθήματα...''.

Νίκος Δελαγραμμάτικας



No comments