Ιστορικό ξεκίνημα για τα κορίτσια της ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ιστορικό ξεκίνημα για τα κορίτσια της ΑΕΚ

 



Ιστορική ημερομηνία για την ΑΕΚ η 19η Ιουνίου καθώς ένα νέο παιδί της άρχισε και επίσημα να δραστηριοποιείται.

Ιδού λοιπόν το χάντμπολ Γυναικών της Ενωσης !

Η ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα για το τμήμα χάντμπολ Γυναικών, νίκησε με 43-12 τον ΑΣ Ηλιούπολης, για το πρωτάθλημα Κορασίδων, στο ΟΑΚΑ, με τον Πρόεδρο της ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου να εύχεται '' καλή αρχή '' στις νεαρές αθλήτριες με τον Δικέφαλο, όντας μάλιστα, ιδιαίτερα ενθουσιασμένος, οπότε, ας υποθέσουμε ότι η δήλωση συμμετοχής στην Α2 Γυναικών μπορεί να έλθει νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, ήδη από τη νέα σεζόν...

Μετά το τέλος του αγώνα, άλλωστε, ο κ. Αλεξίου δήλωσε στο aek.gr: '' Μια ακόμη ιστορική ημέρα για το σωματείο μας. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στις αθλήτριες μας, στο προπονητικό τημ και φυσικά στους εφόρους μας. Είναι σίγουρο ότι το ταλέντο περισσεύει στην ομάδα μας. Εύχομαι να καμαρώσουμε τα κορίτσια μας από φέτος σε εθνική κατηγορία. Πιστεύω ότι έχουν το ταλέντο και τις ικανότητες να σταθούν επάξια στην Α2 και φυσικά το πλέον σίγουρο είναι ότι το μέλλον τους ανήκει. Μια ακόμη δυναστεία στο γυναικείο χάντμπολ αυτή τη φορά, εκκολάπτεται. Ας της δώσουμε την προσοχή που της αξίζει. Συγχαρητήρια σε όλους για την γέννηση του τμήματος ''.

Για την δημιουργία του τμήματος χάντμπολ Γυναικών, είχατε διαβάσει πρώτα στο greekhandball.com πριν από 11 μήνες και να που έγινε η αρχή με τον προπονητή της ΑΕΚ Κώστα Κότσιρα ( που έχει δίπλα του, πάντα, ως αφανή ηρωϊδα την κα Αυγέρη....) να μας δηλώνει : 

'' Είμαι πολύ χαρούμενος που η ιστορική αυτή ημερομηνία για το χάντμπολ Γυναικών της ΑΕΚ γράφτηκε με αυτά τα κορίτσια. Με πολλή ψυχική δύναμη καταφέραμε να ξεπεράσουμε την 11μηνη αγωνιστική αδράνεια. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ΑΕΚ που μας τίμησαν και μας εμπιστεύθηκαν να αγωνιζόμαστε με το έμβλημα του Δικεφάλου. Πάντα θα προσπαθούμε να φέρνουμε επιτυχίες και να θέτουμε υψηλούς στόχους ''. 

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όταν δέχθηκε μόλις 3 τέρματα, μετά το 37΄. 

Αξίζουν ωστόσο εύσημα όχι μόνο στις νικήτριες αλλά και στις αθλήτριες της Ηλιούπολης.

Σε αυτές τις ηλικίες, έστω και αν πρόκειται για μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα, δεν υπάρχουν ηττημένες, όλα τα παιδιά έστω και αν δεν νικούν, κάτι κερδίζουν και μπράβο για την προσπάθεια που καταβάλλουν μαζί με τους γονείς τους. 

Τα πεντάλεπτα : 5-0, 9-1, 13-2, 16-5, 19-6, 20-8 ( ημίχρονο ), 22-8, 27-10, 31-10, 34-11, 36-12, 43-12.

Διαιτητές : Λεφάκης-Δρακόπουλος.

ΑΕΚ : Κίτσιου 7, Ψαριώτη 9, Τ.Λυτριβή 7, Θ.Λυτριβή, Α.Μετάϊ 6, Ε.Μετάϊ,  Ρ.Παπαϊωάννου 1, Κάτσικα 1, Κοπροδήμου , Βουκλάρη, Μανδαμαδιώτη 1, Δ.Παπαϊωάννου, Τσικνή, Πατρόλη 9, Μπανασή 2, Μαυρίδου. 

ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στ.Υφαντή, Ρήγα, Πανταζή, Καραγρηγορίου, Λουρίδα 3, Κορκολή 1, Παπανδρέου, Φοινικοπούλου 1, Καββαδία 3, Μαρούλη, Τολέα, Σπ. Υφαντή, Ξανάρι, Σούμα 1, Δασκαλοθανάση 3.


No comments