Με ιπτάμενο Αργυρού η Κύπρος έκανε βήμα πρόκρισης.... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με ιπτάμενο Αργυρού η Κύπρος έκανε βήμα πρόκρισης....

 


Η Κύπρος νίκησε την Ανδόρα 38-16 ( ημίχρονο 20-10 ) και μαζί με την Γεωργία ( που νίκησε 27-20 την Μολδαβία ) έγιναν οι πρώτες 2 ομάδες που πέρασαν στα ημιτελικά του IHF/EHF Trophy 2021, που φιλοξενείται στην Τυφλίδα.

Ο Χρήστος Αργυρού έβαλε 10 γκολ ενώ σημειώνεται ότι πέτυχε συνολικά 47 στην πορεία της Ανόρθωσης μέχρι τα ημιτελικά του  EHF European Cup.

Στα νοκ – άουτ η Κύπρος θα παίξει πιθανότατα με το νικητή του ζευγαριού Αζερμπαϊτζάν – Μολδαβία που θα αναμετρηθούν την Τετάρτη (16/6). Με νίκη η Εθνική εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του EURO 2024 και μια θέση στον τελικό του IHF Trophy, όπου το καλύτερο πλασάρισμά της έως τώρα ήταν μια τέταρτη θέση το 2017. Εάν χάσει θα παίξει στον μικρό τελικό με έπαθλο το χάλκινο μετάλλιο και το τελευταίο εισιτήριο για τα προκριματικά.

Ο Χρίστος Αργυρού σχολίασε: «Ήταν εύκολο παιχνίδι. Ξέραμε εξ αρχής τι θα αντιμετωπίσουμε. Είχαμε μελετήσει τον αντίπαλο ώστε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι πιο νεαροί αθλητές, που είναι το μέλλον το κυπριακού χάντμπολ. Συγχαρητήρια σε όλους, ειδικά στους μικρούς που έδειξαν σοβαρότητα και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά».

ΚΥΠΡΟΣ (Α. Παρασκευάς): Παπαγιάννης (τ), Κωνσταντίνου, Λ. Παρασκευά 3, Ι. Αργυρού 1, Αναστάσιος Ιωάννου 2, Φωτίου 6, Μιχαήλ 5, Χρ. Αργυρού 10, Στυλιανού, Νικηφόρου 3, Κρητικός 3, Κολοκοτρώνης 3, Κ. Ιωάννου 2,  Καϊλή (τ)




No comments