H πολυνίκης του Κυπέλλου και οι ομάδες που δεν υπάρχουν πια... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

H πολυνίκης του Κυπέλλου και οι ομάδες που δεν υπάρχουν πια...


Για το Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών έχουν πραγματοποιηθεί 34 τελικοί έως τώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 7 ομάδες έχουν σηκώσει το τρόπαιο.

Πολυνίκης ομάδα στον θεσμό είναι η Αναγέννηση Αρτας με 10 τρόπαια ενώ την ακολουθεί η ΓΕ Βέροιας με 7 και στη συνέχεια είναι η Νέα Ιωνία με 5 Κύπελλα στο ενεργητικό της.

ΠΑΟΚ και  Ορμή Πατρών έχουν πάρει από 4 Κύπελλα,  3 Κύπελλα έχει να επιδείξει ο Αθηναϊκός και την επτάδα των νικητριών ομάδων, κλείνει ο Δούκας με 1 Κύπελλο. 

Δυσάρεστο είναι ασφαλώς ότι συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στο χάντμπολ Γυναικών μόνο 4 από τις 7 ομάδες, οι Αρτα, Νέα Ιωνία και ΠΑΟΚ ( και οι 3 μετέχουν στο Final 4, μαζί με την Βέροια 2017 ) και ο ιστορικός Αθηναϊκός που έχει ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ, καθώς συμμετείχε σε 4 τελικούς και σήκωσε το Κύπελλο στους 3.

Εντυπωσιακό είναι ότι η Αναγέννηση Αρτας έχει αγωνισθεί σε 20 από τους 33 τελικούς ( και έχει επικρατήσει στους μισούς από αυτούς ) ενώ και η Νέα Ιωνία έχει παίξει σε 13 τελικούς και κέρδισε στους 5.

Στους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών, από το 1987 μέχρι και σήμερα, έχουν αγωνισθεί επίσης, ο Αρης Θεσσαλονίκης, ο Μακεδονικός, ο Θρίαμβος Πατρών, που δεν παρουσιάζουν, πλέον, γυναικείες ομάδες στο χάντμπολ.

No comments