Η Μάγκντεμπουργκ «σήκωσε» το EHF European League - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Μάγκντεμπουργκ «σήκωσε» το EHF European League

Την κατάκτηση του EHF European League, της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, πανηγύρισε η Μάγκντεμπουργκ, η οποία επικράτησε χθες (23/05) της Φούχσε Βερολίνου με 28-25 (15-8 το ημίχρονο), στον γερμανικό τελικό.

Η Μάγκντεμπουργκ πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος και στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε να προηγείται με 8 γκολ διαφορά (18-10), όμως η Φούχσε πέτυχε να μειώσει σε 25-23. Οι 17 επεμβάσεις του γκολκίπερ της Μάγκντεμπουργκ, Γιάνικ Γκριν, που αναδείχθηκε MVP του τελικού συνέβαλαν, μεταξύ άλλων, σημαντικά στην επικράτηση της ομάδας του. 

Αυτός ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για την Μάγκντεμπουργκ, μετά από το 2007, όταν είχε... σηκώσει το EHF European Cup για τρίτη φορά. Από τότε οι Γερμανοί, που έχουν πανηγυρίσει και Τσάμπιονς Λιγκ, το 2002, έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων τέσσερις φορές, όμως καμία δεν κατάφεραν να κατακτήσουν τρόπαιο.


*Την τρίτη θέση στην διοργάνωση κατέκτησε η γερμανική, Ρέιν-Νέκαρ Λέουβεν, η οποία νίκησε με 27-32 την πολωνική, Όρλεν Βίσλα Πλοκ.

No comments