Τι προβλέπει η τελική προκήρυξη για τίτλο και υποβιβασμό - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τι προβλέπει η τελική προκήρυξη για τίτλο και υποβιβασμό


Η νέα προκήρυξη της Handball Premier, όπως συντάχθηκε από την ΟΧΕ, προβλέπει και κατοχυρώνει την διεκδίκηση του τίτλου στο πρωτάθλημα από τις 2 πρώτες ομάδες σε κάθε Ομιλο της πρώτης φάσης, όπως και τον μη υποβιβασμό ομάδας. Πιο συγκεκριμένα  :       

Οι ομάδες που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση σε κάθε Ομιλο, δημιουργούν έναν ενιαίο Ομιλο 4 ομάδων μεταφέροντας μόνο τους βαθμούς που έχουν από τα παιχνίδια της πρώτης φάσης, με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν στη δεύτερη φάση.

Σε αυτόν τον ενιαίο Ομιλο οι ομάδες θα παίξουν μόνο με τις ομάδες με τις οποίες δε συναντήθηκαν στην πρώτη φάση και οι αγώνες θα γίνουν σε δύο γύρους, με σύστημα ένας προς όλους.

Οι ομάδες που πήραν τις θέσεις 3 έως 7 στην πρώτη φάση σε κάθε Ομιλο, δε συνεχίζουν τους αγώνες και παραμένουν στην κατηγορία τη σεζόν 2021-2022.

Ακολούθως, στην τρίτη φάση, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η και 2η θέση του Ομίλου, παίζουν μεταξύ τους σε 2 αγώνες ή και σε 3 αγώνες εάν χρειασθεί, έως ότου σημειωθούν 2 νίκες.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα της ομάδας που ήταν στην 1η θέση του Ομίλου. 

Η νικήτρια είναι Πρωταθλήτρια και η ηττημένη, παίρνει την δεύτερη θέση.

Στους αγώνες της τρίτης φάσης, δεν θα υπάρχει ισοπαλία, αλλά, θα ακολουθεί 10λεπτη παράταση εάν το τελικό αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας είναι ισόπαλο.

Οι ομάδες που θα είναι στην 3η και 4η θέση στη δεύτερη φάση, θα πάρουν αντίστοιχα στην τελική κατάταξη τις ίδιες θέσεις.

 

 

No comments